...

Vlo nieuws Huizen reinigen schoonmaken Frisse Kater poep go with the vlo

Gepubliceerd op 8 juni, 2019 door Danny Post

0

Let niet op de 150 kilo ontlasting alstublieft

Schoonmaker Tuğrul Çirakoğlu postte een vlog over een extreem vervuilde seniorenwoning in Amstelveen waar de poep hoog opgestapeld lag. Smerig? Ja, maar vooral schrijnend.

Tuğrul Çirakoğlu is geen watje. Als eigenaar van schoonmaakbedrijf Frisse Kater richt hij zich vrijwel uitsluitend op het reinigen van extreem vervuilde panden. Dus in de loop der jaren heeft hij een ijzersterke maag gekregen. Maar van deze ‘hoop’ ellende kreeg zelfs hij een wegtrekker. Toen hij werd ingehuurd om een seniorenwoning schoon te schrobben, trof hij in de badkamer ongeveer 150 kilo poep aan. De bewoner had zijn drollen altijd netjes bewaard in plaats van ze door trekken. De hoeveelheid uitwerpselen rees zo de pot uit, dat de gezondheid van de bewoner en de buren uiteindelijk gevaar liep. Bovendien was de stank niet te harden.
Op zijn YouTube-kanaal toonde Tuğrul in een vlog (hij post regelmatig vlogs over zijn werk) wat een hels karwei het voor hem en een collega was om alle poep uit de badkamer te scheppen. Dit werd extra bemoeilijkt, omdat de bewoner er ook nog eens tientallen liters cola overheen had gegooid. Hierdoor was er een zeer plakkerige substantie ontstaan. Tuğruls vlog bleek een shithit en ging viral. Honderdduizenden mensen bekeken de beelden en waren verbijsterd.
Omwille van de privacy noemde Tuğrul geen adres in zijn vlog, maar Lokale Omroep Amstelveen kreeg tips binnen dat het om een seniorenwoning in de wijk Groenelaan in Amstelveen gaat.

Frisse Kater schoonmaken poep woning go with the vlo

Tuğruls vlog werd vol afgrijzen bekeken. Hoe kon het zo ver komen???

Frisse Kater reinigen schoonmaken huizen go with the vlo

Feit is echter dat ook in jouw buurt mensen in zulke weerzinwekkende omstandigheden leven.

Lijkvocht plafond schoonmaken Frisse Kater go with the vlo

Soms ligt iemand ongemerkt zo lang dood in huis, dat het lijkvocht bij de buren door het plafond sijpelt.

Frisse Kater Let niet op de rommel Henk Plenter go with the vlo

In het boek Let niet op de rommel lees je over nog meer verborgen tragiek achter de voordeur.

De vlog is niet meer te bekijken, want er kwamen veel negatieve reacties op. Mensen vonden dat Tuğrul de bewoner voor gek zette. In een reactie op Facebook laat hij weten dat dit nooit zijn bedoeling was. Hij wil hiermee juist aandacht vragen voor zulke eenzame zielen die zich in ons midden bevinden en die ongemerkt afglijden. “Niemand staat op een dag op en zegt tegen zichzelf: ‘Laat ik lekker mijn woning gaan vervuilen’. Van buitenaf bekeken kunnen wij ons niet voorstellen dat zoiets ooit bij ons zal gebeuren, maar dat dacht de persoon in kwestie ook ooit. Maar dan gebeurt er iets in het leven waardoor een persoon de controle over zijn of haar leven verliest. Het kan zijn dat iemand bijvoorbeeld depressief wordt, verslaafd raakt en/of psychische problemen krijgt. (…) Het begint met lichte verloedering van de woning en eindigt vervolgens in een onmenselijke situatie waarbij mensen letterlijk gevangen raken in hun eigen woning. Het komt met regelmaat voor dat wij mensen te zien krijgen die al jaren geen stap meer buiten hun woning hebben gezet. Graatmager, levend tussen hun eigen vervuiling en moederziel alleen.”
We moeten elkaar beter in de gaten houden, vindt hij. “Natuurlijk heb je er ook mensen tussen zitten die gewoon ordinaire viespeuken zijn, maar dat zijn enkelingen. Het merendeel van de opdrachten die wij uitvoeren had prima voorkomen kunnen worden als er meer contact was geweest met buren, vrienden of familieleden. Ga na wie bij jou in de buurt mogelijk hulp nodig heeft. Klop eens een keer bij deze persoon aan en vraag hoe het met ze gaat. Want, geloof het of niet, je zult waarschijnlijk de eerste in jaren zijn die oprecht interesse in ze toont.”

Frisse Kater maakt woningen in heel Nederland schoon. Kijk voor meer info op frissekater.nl.
In 2013 verscheen het boek Let niet op de rommel van Henk Plenter (lsamsterdam.nl). Hij ruimde meer dan veertig jaar woningen op voor de GGD Amsterdam en vertelt met wijsheid en humor wat hij allemaal meemaakte: ernstig vervuilde mensen, psychiatrische probleemgevallen, eenzaam overledenen, doorgeschoten dierenliefhebbers en andere drama’s achter de voordeur. Topboek!

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑