...

Flea your style mac-en-maggie-reunie-jaren-tachtig-negentig-go-with-the-vlo

Gepubliceerd op 29 april, 2017 door Danny Post

0

Leu-euk: grote Mac & Maggie-reünie!

Had je ooit het grote geluk om te werken bij Mac & Maggie? Op 13 mei wordt er net als ieder jaar een reünie voor oud-medewerkers gehouden. En het wordt weer een kleurrijk feestje.

Er zijn van die artikelen op Go with the Vlo waar ik nog bijna iedere maand reacties op krijg. Het huis met de geheime kamer, Klussen op het kasteel met Dick en Angel, Slopen die oud-Rotterdamse zooi!, De villa waarin een eeuw niet geklust werd, ze blijven favoriet. In dit rijtje van Vlo-klassiekers staat ook In memoriam: Mac & Maggie, mijn eerbetoon aan de legendarische Nederlandse modeketen die 21 jaar geleden stopte. Vandaag schreef oud-medewerker Paul Sebes mij dat er op 13 mei in Amsterdam weer een reünie plaatsvindt van voormalig Mac & Maggie-personeel.

mac-maggie-eighties-nineties-go-with-the-vlo

Hun namen worden nog steeds gemist in de Nederlandse winkelstraten.

mac-maggie-nineties-mode-kleding-go-with-the-vlo

Het uitbundige, vooruitstrevende stijltje was zó herkenbaar.

mac-maggie-reunie-revival-go-with-the-vlo

Fans van toen bidden nog steeds stiekem dat het label eens uit het graf zal herrijzen.

“Na al die jaren zoeken we elkaar nog steeds op, wat wel aangeeft hoe bijzonder het was om er in de jaren tachtig en negentig te werken,” aldus Paul. Hijzelf werkte van 1982 tot 1992 als verkoper bij Mac & Maggie. “In verschillende filialen. Eerst in Dordrecht, toen ik nog scholier was. Vervolgens in Rotterdam, daarna Leiden, waar ik Nederlands ging studeren. Op het laatst werkte ik, afgestudeerd en wel, bij het Mac & Maggie-filiaal in de Amsterdamse Kalverstraat.”

Mijmer mee over M&M
Mac & Maggie bestaat al sinds 1996 niet meer, maar wordt op Facebook nog een klein beetje levend gehouden. Paul: “Victor Meeuwissen en Josee Verbeek beheren een besloten Facebook-groep die Mac & Maggie crew heet. Deze is alleen bedoeld voor ex-medewerkers. Victor was van de visualizing en Josee werkte op het hoofdkantoor.” Mac & Maggie crew telt inmiddels honderden leden en dat aantal groeit nog dagelijks. “De leden zijn afkomstig uit alle delen van ons land plus België. Daar had Mac & Maggie immers ook een aantal winkels.”

mac-maggie-nineties-mode-go-with-the-vlo

Mac & Maggie injecteerde destijds een heleboel kleur in het brave Hollandse polderlandschap.

mac-maggie-reunie-go-with-the-vlo

En gaf de levens van medewerkers en klanten heel veel meer glans.

mac-maggie-modeketen-go-with-the-vlo

Het blijft triest dat het Peek & Cloppenburg-concern er in 1996 de stekker uittrok.

Leden kunnen in de Facebook-groep onbeschaamd mijmeren over vroeger, oude collega’s terugvinden en zich aanmelden voor de reünies. “Victor, Josee en ik proberen één keer per jaar iets te organiseren. Dat kan een borrel zijn, een lunch of een etentje. Het is echt leuk om dan met z’n allen bij te praten. Niet iedereen is in de mode gebleven, maar tamelijk veel wél. Iedereen was natuurlijk superjong toen hij of zij bij Mac & Maggie werkte en het is voor veel mensen heel vormend geweest. Er zijn huwelijken uit voortgekomen, bedrijven door opgericht en nog veel meer. Bijna iedereen die er gewerkt heeft, kijkt er met veel genegenheid op terug.”
Paul wil niet veel over de reünie kwijt behalve dan dat deze op 13 mei ergens in Amsterdam plaatsvindt. Dit doet hij bewust. “De reünie is echt alleen bedoeld voor oud-personeel. Fans van vroeger zullen het met de openbare Facebook-fanpagina Mac & Maggie moeten stellen. Sorry!”

Ben je een oud-medewerker en nog geen lid van de Mac & Maggie crew? Meld je dan heel snel aan zodat je er op de dertiende mei bij kunt zijn: macmaggie.

 

mac-en-maggie-winkels-mode-go-with-the-vlo

Wie herinnert zich de karakteristieke winkels nog?

mac-maggie-reunie-go-with-the-vlo-mode-2

Vroegere verkopers en andere personeelsleden haasten zich op de dertiende naar de reünie.

mac-en-maggie-reunie-jaren-tachtig-go-with-the-vlo

Mac & Maggie forever!

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑