...

SOS vintage Medaillon Lia Roeleveld Honselersdijk go with the vlo

Gepubliceerd op 16 april, 2018 door Danny Post

0

Lia raakte dierbaar medaillon kwijt, heb jij het?

Wie helpt Lia Roeleveld uit Naaldwijk? Ze zoekt wanhopig naar haar gouden medaillon dat per ongeluk bij de missiewinkel in Honselersdijk belandde. Het sieraad bevatte de foto’s van Lia’s overleden zoon en kleinzoon. Ze wil het enorm graag terug.

De 65-jarige Lia Roeleveld kan het maar niet loslaten. Waar is haar medaillon met daarin de foto’s van haar overleden zoon Ronald en kleinzoon Wessel? Ze raakte het vorig jaar kwijt door een onhandige actie. “In oktober werd ik 65 en om dat te vieren gingen we met de kinderen en kleinkinderen op vakantie naar Egypte. Hoewel ik het medaillon eigenlijk dag en nacht droeg, besloot ik het voor deze ene keer thuis te laten. Ik was veel te bang dat ik het daar zou verliezen.” Lia wilde het niet zomaar in een laatje leggen, stel je voor dat er tijdens hun afwezigheid zou worden ingebroken. “Ik stopte het medaillon uiteindelijk in het broekje van een porseleinen pop. Daar zoekt een inbreker vast niet, dacht ik.”
Lia verborg het medaillon zo goed, dat ze bij thuiskomst niet meer wist waar ze het gelaten had. “Ik zocht me rot. Pas in februari herinnerde ik het me weer: de porseleinen pop!”

Missiewinkel Honselersdijk medaillon Lia Roeleveld go with the vlo 2

Lia kan zich achteraf wel voor haar kop slaan. Hoe kon ze haar medaillon in die pop verstoppen?

Missiewinkel Honselersdijk kringloop go with the vlo

Bij de Missiewinkel wisten ze ook niet meer wie de koper was geweest. Was jij het toevallig?

Eind goed, al goed zou je denken. Ware het niet dat Lia en haar man in december hun huis hadden opgeruimd. Allerlei spelletjes en speelgoed waren naar de Missiewinkel in Honselersdijk gebracht. Ook de pop. Lia racete naar de kringloop, maar daar krijgen ze wekelijks honderden spullen binnen. Wanneer de pop verkocht was en aan wie? Géén idee.
Lia plaatste een oproep op Facebook, er werd een poster in de winkel opgehangen, ze stond in het Algemeen Dagblad, maar zonder resultaat. Ze hoopt dat het nu via Go with the Vlo wel lukt. “Dit medaillon is mij erg dierbaar. Mijn kleinzoon Wessel zag dertien jaar geleden het levenslicht en was de helft van een tweeling die drieënhalve maand te vroeg geboren werd. Het ventje heeft het helaas niet gered. Mijn zoon Ronald stierf vier jaar terug. Hij had suikerziekte en bezweek aan een hypo. Hij was pas 34. Veel te jong nog.”
Natuurlijk zou Lia een nieuw medaillon kunnen kopen, maar juist dit exemplaar had een enorme emotionele waarde. “Ik kocht het kort na Ronalds dood. Ik had veel verdriet en dit was mijn manier om beide jongens nog een beetje dichtbij me te hebben.” Dus: wie heeft de pop gekocht of weet wie haar heeft? “De pop had een blauw hoedje op en droeg een blauw jurkje met crèmekleurig kant. Het medaillon is van goud en versierd met een takje.”

Denk je Lia te kunnen helpen? Stuur een mailtje naar pietr@kabelfoon.nl of bel haar: 06-51374930.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑