...

Tip! Garage Sale Lloyd Hotel meubels Amsterdam go with the vlo

Gepubliceerd op 6 april, 2019 door Danny Post

0

Lloyd Hotel organiseert grote garage sale

Het Lloyd Hotel ruimt op. Bij een verbouwing werd veel designmeubilair vervangen en hier wordt zondag afscheid van genomen. Alle fraaie ‘afdankertjes’ mogen weg voor weinig. 

Foto’s: Lloyd Hotel, Dennis Bouwman

Het Amsterdamse Lloyd Hotel onderging een ware metamorfose. Toen in februari van vorig jaar Rocco Veenboer de nieuwe exploitant werd (hij was al eigenaar van het pand) gooide hij het interieur radicaal om. Rocco wilde het voormalige landverhuizershotel, dat in 1921 gebouwd werd in opdracht van de Koninklijke Hollandsche Lloyd, zijn oude grandeur teruggeven. Vooral ’s avonds miste hij iets. Hij wilde af van het ‘kantinegevoel’. Warmte en knusheid terugbrengen.
Het resultaat is spectaculair. In elke ruimte proef je de elegante sfeer van weleer, zonder dat het tuttig wordt. Het is een moderne interpretatie van wat er ooit was. Het opgefriste restaurant voelt nu honderd keer behaaglijker. Art deco-lampen werden gemixt met lampen uit allerlei andere decennia, de lichte lambrisering is een eigentijdse versie van de oorspronkelijke, donkere lambrisering en achter een zwarte bar prijkt een enorme nieuwe spiegel die gemaakt is van oud glas. Kleine details verwijzen naar de historie van het hotel, zoals een Lloyd-hutkoffer die dienst doet als tafeltje. En dan die halfronde booths… Om helemaal in weg te kruipen.
Het gevolg van deze koerswijziging is wel dat het Lloyd Hotel afscheid moet nemen van alle designmeubels en -objecten die er eerst stonden. Daarom houden ze op zondag 7 april een grote garage sale. Banken, stoelen, tafels, lampen, spiegels, de hele handel mag weg.

Lloyd Hotel Amsterdam Restaurant verbouwd go with the vlo

De nieuwe look van het restaurant is modern met een nostalgisch sausje.

Garage sale Lloyd Hotel Amsterdam meubels go with the vlo

Vroeger vertrokken migranten vanuit dit hotel naar Zuid-Amerika, nu worden de oude meubels uitgezwaaid.

Lloyd Hotel Amsterdam garage sale tafel joep van liesout go with the vlo

Deze rode tafel en stoelen worden zondag ook verkocht.

De garage sale vindt plaats in The Office, een monumentale kamer met authentieke details uit 1920 aan de voorzijde van het hotel. Een passende omgeving, want het zijn echt kwaliteitsobjecten die verkocht worden. Je hoeft niet te vrezen voor doorgezakte stoeltjes en matrassen met zilte zweetkringen en kwijlplekken. Catharina Burgman, die de PR voor het Lloyd Hotel doet: “Het gaat om ontwerpen van bekende Nederlandse designers als Ineke Hans, Piet Hein Eek, Wannes Royaards, Moooi, Tjalko Lokhorst en nog vele anderen. De prijzen variëren van vijf euro tot vierhonderd euro.” Ze verwacht een hoge opkomst en raadt iedereen aan om op tijd te zijn. “We beginnen om twaalf uur. Je kunt alleen contant betalen.”
Overigens heeft Catharina nog een interessant nieuwtje. “Op Koningsdag organiseren we voor het eerst een buurtfeest in Amsterdam-Oost met een vrijmarkt en livemuziek. Op de vrijmarkt mag iedereen zijn talenten én tweedehands meubels komen delen. En als het handelen klaar is, kunnen de handjes in de lucht. Onze dj’s trakteren je op de lekkerste beats.”

De garage sale van het Lloyd Hotel vindt plaats op zondag 7 april en duurt van 12.00 tot 17.00 uur. Locatie: The Office aan de voorzijde van het hotel, Oostelijke Handelskade 34 in Amsterdam. Neem genoeg contant geld mee. Keertje eten of overnachten in het Lloyd Hotel? Kijk op lloyd.nl.

 

Lloyd Hotel Amsterdam Garage Sale go with the vlo

Tijdens Koningsdag organiseert het Lloyd Hotel een eigen festival met vrijmarkt. Iedereen is welkom.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑