...

Tip! loods010-super-sale-ridderkerk-vintage-go-with-the-vlo

Gepubliceerd op 3 mei, 2017 door Danny Post

3

Loods010 organiseert vintastische Super Sale

Had je al plannen gemaakt voor 5 en 6 mei? Schrap ze, want je móet naar Loods010. Tijdens een Super Sale worden circa vijfduizend vintage items te koop aangeboden. Gekkenhuis!

De tofste winkels zitten soms op de raarste plekken. Een goed voorbeeld is Loods010. Deze mega winkel in vintage meubels bevindt zich in het weinig inspirerende winkelcentrum Ridderhof in Ridderkerk, tegenover de Jumbo. Voordat je je boodschappen inslaat, kun je eerst een kleine omleiding maken langs de schitterende kasten, stoelen, banken en andere interieurobjecten die eigenaar Ronald Roodenburg heeft staan. Loods010 wist in krap één jaar tijd een trouwe klantenkring op te bouwen. “Ik ben op 1 april 2016 met een kleine pop-up store begonnen in Capelle aan den IJssel,” vertelt Ronald me. “Na zes maanden moest ik dat pand helaas verlaten en kwam ik in Ridderkerk terecht. Daar kreeg ik boven verwachting deze gigantische winkelruimte van zevenhonderd vierkante meter aangeboden. Opnieuw een pop-up locatie, maar gezien de ontwikkelingen kunnen we hier voorlopig nog wel even blijven.”

ridderkerk-loods010-vintage-meubels-go-with-the-vlo

Eigenaar Ronald noemt zichzelf een jongen met passie en liefde voor vintage. Zijn winkel illustreert dat.

ridderkerk-loods010-vintage-go-with-the-vlo

Waarom zou je nog naar de Jumbo aan de overkant willen? Doe hier lekker je boodschappen!

loods010-vintage-stoelen-ridderkerk-go-with-the-vlo

Ik zou voor eeuwig in Loods010 kunnen wonen. Iedere dag een andere stoel.

loods010-supersale-lampen-meubels-vintage-go-with-the-vlo

Buitenkans! Ronald kreeg de mogelijkheid om de giga collectie van een verzamelaar over te nemen.

supersale-loods010-vintage-meubels-go-with-the-vlo

De loods stond tjokvol. Op 5 en 6 mei kun je dit alles kopen in zijn winkel. En meer.

loods010-lampen-sixties-go-with-the-vlo

Zie je een lamp die honderd euro kost en heb je er zeventig voor over? Ronald kan zomaar akkoord gaan.

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 mei aanstaande zal het in de winkel van Loods010 drukker dan ooit worden, want dan organiseert Ronald een fantastische Super Sale. Je zult struikelen over de vintage items, meer dan vijfduizend in totaal. Van keramiek tot glaswerk, van stoelen tot kasten, van ‘gewone’ vintage tot in het oog springend design, de keuze zal duizelingwekkend zijn.
“Ben je nog op zoek naar een mooi object voor je interieur, dan is dit je kans,” aldus Ronald. “Tijdens deze twee dagen valt over alle prijzen te onderhandelen. Niets is te gek!”

Sciolari of toch iets van Dyrlund?
Ronald kwam op het idee voor de Super Sale nadat hij recentelijk de gehele collectie van een verzamelaar kon opkopen. Een gouden kans, zegt hij. “Een maand geleden kwam ik per abuis in de loods terecht, die je hier op sommige foto’s ziet. Het stond er bomvol met van alles en nog wat. Je kon het zo gek niet bedenken. Ik wist niet wat ik zag. Na tweeënhalf uur kletsen met de eigenaar heb ik alles in één keer van hem overgenomen. Een beetje impulsief, maar ik houd wel van een avontuur. Omdat de ruimtes waar de spullen stonden van een bedrijf zijn, was de voorwaarde wel dat ik ze zo snel mogelijk leeg moest maken. Toen heb ik de keuze gemaakt om alles naar de winkel te halen en in één keer aan te bieden aan het publiek.”

vintage-kasten-serviezen-loods010-go-with-the-vlo

Spot je al iets wat je wilt hebben?

loods010-ridderkerk-retro-vintage-go-with-the-vlo

Ronald kan nog steeds amper geloven dat hij dit complete woud kon overnemen.

loods010-vintage-lampen-go-with-the-vlo

Als je wilt, kun je je gehele plafond dichtplamuren met designlampen.

loods010-vintage-go-with-the-vlo-supersale

Vintage, design en retro. Kies maar.

loods010-ridderkerk-vintage-eethoek-go-with-the-vlo

Ronald beschouwt Loods010 als zijn persoonlijke speeltuin.

loods010-stoelen-bureau-vintage-go-with-the-vlo

Kom je tijdens zijn Super Sale meespelen?

Wat zijn volgens Ronald de highlights van de Super Sale? “Allereerst heb ik ongeveer tweehonderd vintage hanglampen, waaronder een stuk of zes verschillende Sciolari lusters. Maar de sale bestaat voor het grootste gedeelte uit meubels. Een van mijn fraaiste items is een
palissander bureau van Dyrlund, dat waarschijnlijk ontworpen is door Arne Vodder. Verder heb ik nog een Pirkka-setje staan van Ilmari Tapiovaara plus honderd formica stoelen.”
Ronald hoopt dat de belangstelling voor de Super Sale enorm zal zijn. “De voorraad is te groot om allemaal in een keer in de winkel te hebben. Ik wil dat de zaak er ook nog netjes uit blijft zien. Dus ik hoop op 5 en 6 mei een heleboel van de hand te kunnen doen. Ook om zo weer wat ruimte te creëren voor nieuwe dingen.” Iets in mij zegt dat dat helemaal goed gaat komen.

Loods010
Ridderhof 70
2981 ET Ridderkerk
Tel. 06-46873122
loods010.com
Facebook: Loods010

De Super Sale van Loods010 vindt plaats op vrijdag 5 mei van 10.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 6 mei van 10.00 tot 17.00 uur. Pinnen is mogelijk.

 

supersale-loods010-ridderkerk-go-with-the-vlo

Laten we Ronald met z’n allen heel hard helpen bij het opruimen.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteur3 Responses to Loods010 organiseert vintastische Super Sale

  1. Hanneke says:

    We hebben je advies opgevolgd en werden verrast door het vriendelijke personeel en de originele artikelen (3 vazen en 4 posters rijker). Ook voor na 6 mei is deze winkel echt een aanrader.

  2. Pingback: Old North Interiors vindt alwéér een designpareltje | Go with the Vlo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑