...

Tip! Christmas by Candlelight Heusden brocantemarkt antiekmarkt kerst go with the vlo

Gepubliceerd op 5 november, 2019 door Danny Post

0

Meld je aan voor Christmas by Candlelight

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 december is het weer Christmas by Candlelight in Heusden. Kraampjes bij kaarslicht, ouderwetse kerstzang, vuurkorven, foodtrucks, glühwein en zoals ieder jaar de mooiste brocante. Er worden nog standhouders gezocht. Haak jij aan?

Foto’s: Jente van Haeften, Joyce Vloet, Lida Verkade, Stef Smulders

Het is gewoon al een jaar geleden dat ik logeerde in de bed and breakfast Bed&Brood&Zo van Vlo-volger René Peters in Heusden. Time flies. Toch denk ik er nog regelmatig aan terug. Ik had een supergezellig weekend bij hem en zijn vrouw Petra. Ik bezocht toen onder meer de brocantemarkt op het Burchtplein, die van maart tot en met december elke eerste zaterdag van de maand plaatsvindt en die ik iedereen kan aanraden. Goed spul van de betere handelaren.
Op 13 en 14 december biedt Heusden extra veel brocante, want dan wordt ook het evenement Christmas by Candlelight gehouden. Twee dagen lang ademt alles in het middeleeuwse vestingstadje de sfeer van kerst. De schilderachtige straten en steegjes zijn het toneel van levendig straattheater, overal klinken kerstliederen en foodtrucks serveren allerlei lekkernijen, van poffertjes tot biologische stamppotten en pulled chicken. Daarnaast kun je een heleboel leuke kerstcadeaus kopen bij de vele kramen die door het hele centrum staan opgesteld. Standhouders bieden een geweldig aanbod aan woon-, lifestyle- en brocantespullen.

Christmas by Candlelight Heusden brocantemarkt kerstmis go with the vlo

Tijdens Christmas by Candlelight in Heusden kun je natuurlijk oude kerstballen scoren.

Brocantemarkt Heusden Christmas by Candlelight go with the vlo

De kerstmarkt ligt een beetje in het verlengde van de maandelijkse en ook erg leuke brocantemarkt.

De een serveert wild met kerst, de ander hangt het aan de muur.

Christmas by Candlelight shopping Heusden go with the vlo

’s Avonds wordt het bij de vele kramen extra sfeervol.

Heusden Christmas by Candlelight kerstmarkt brocante go with the vlo

De horeca van Heusden is ook supergezellig. Ik at bij het knusse Eetcafé Havenzicht.

Christmas by Candlelight bed and breakfast Bed&Brood&Zo kerst Heusden go with the vlo

Mocht je net als ik besluiten om in Bed&Brood&Zo te overnachten: er wacht je een warm onthaal.

De kerstmarkt Christmas by Candlelight concentreert zich rond de Vischmarkt, Engstraat, Botermarkt en Nieuwstraat. Het loopt qua aanmeldingen al hartstikke goed, maar de organisatie vertelde me dat er nog plekken op het vintage- en brocanteplein beschikbaar zijn. Handelaren of winkeleigenaren die interesse hebben, worden uitgenodigd om zich aan te melden. Foodtrucks en mensen die streekproducten en (handgemaakte) lifestyle- en woonartikelen verkopen, zijn eveneens van harte welkom. Hoe groter de markt, hoe beter.
Wil je deelnemen? Stuur dan je gegevens (naam en mailadres) en vijf foto’s van je producten en/of een eerder opgebouwde kraam naar Joelle van der Laar van Feestering Partyverhuur: info@feestering.nl (je kunt haar ook bellen: 0416-660604). De kosten voor deelname bedragen vijftig euro per dag. De kraam wordt verzorgd. Je dient alleen wel zelf licht mee te nemen. De organisatie zou het leuk vinden als er zoveel mogelijk kaarslicht gebruikt wordt. Gebruik je een lamp dan graag sfeerlicht (geen tl) en voorzien van een eurostekker.
Eén garantie heb je als je een kraam besluit te huren. Ik sta met hebberige ogen voor je neus. Want natúúrlijk ben ik tijdens Christmas by Candlelight ook van de partij.

De kerstmarkt Christmas by Candlelight vindt plaats op vrijdag 13 december van 14.00 tot 22.00 uur en op zaterdag 14 december van 14.00 tot 20.00 uur in het oude centrum van Heusden. Alle informatie staat op ontmoetdelangstraat.nl en heusdenvesting.nl. Meer weten over de maandelijkse brocantemarkten in Heusden? Kijk op brocantemarktheusden.nl.

 

Christmas by Candlelight Heusden brug go with the vlo

Net een oude tekening van Anton Pieck. Het vestingstadje Heusden is gemaakt voor kerst.

Christmas by Candlelight Heusden brocante antiek kerstmis go with the vlo

Snuffelen bij kaarslicht. Je moet niet nachtblind zijn.

Christmas by Candlelight kramen brocante Heusden go with the vlo

Christmas by Candlelight: twee feestdagen waar je bij moet zijn. Als bezoeker of als standhouder.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑