...

Gespot Mona Lisa kringloop Het Goed go with the vlo koop

Gepubliceerd op 19 juli, 2016 door Danny Post

0

De Mona Lisa van kringloop Het Goed

De kunst ligt voor het oprapen bij kringloop Het Goed Schiedam. Wie was de mysterieuze dame op deze 107 jaar oude tekening? En waarom is ze zo verlegen? Nergens voor nodig!

Ze houdt niet van pottenkijkers. En ze vindt het al helemaal niks om door Jan en alleman te worden aangeraakt. Daarom verstopte ze zich in een hoek van kringloop Het Goed Schiedam achter een stel afgedankte fotolijsten en canvasjes van de Xenos. Niemand die haar daar zou verwachten. Maar toen voelde ze plotseling hoe ze werd opgepakt. Het ging zo snel dat ze geen tijd meer had om weg te kruipen. Ik keek haar aan, zij keek weg, maar ze wist dat het een verloren zaak was. Binnen 24 uur zou ze op Go with the Vlo staan. Waar iedereen haar kon zien.

Mona Lisa Schiedam go with the vlo vintage

Omdat ze zo koppig bleef zwijgen over haar afkomst, legde ze het af tegen een Anton Pieck-ets.

De verlegenheid past haar niet, vind ik. Want deze jonge vrouw die werd getekend in 1909 is beeldschoon. Ze mag best wat meer pronken met zichzelf. Degene die haar voor 29,50 euro koopt, moet zich vereerd voelen dat ze met hem of haar meegaat. Helaas zal ik die persoon niet zijn – ik had net besloten om een originele en gesigneerde ets van Anton Pieck mee te nemen voor 9,95 euro (!) –  maar ik vind gewoon dat ze een goed thuis verdient. Het liefst bij iemand die zal proberen om haar mysterie op te lossen. Wie was ze? Zijn A.E.T. haar initialen? Staat het getal 17 voor haar leeftijd? Kwam ze uit Delft waar ze ook werd ingelijst? En wie was de maker A.F.G.?

Kringloop Het Goed
‘s-Gravelandseweg 274
3125 BK Schiedam
Tel. 010-2450023
hetgoed.nl

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑