...

Tip! nationale-kringloopdag-2016-go-with-the-vlo

Gepubliceerd op 30 september, 2016 door Danny Post

0

Nationale Kringloopdag: waar moet je morgen zijn?

Op zaterdag 1 oktober is het weer Nationale Kringloopdag. Zo’n 150 kringloopwinkels vieren dit feest met allerlei acties, kortingen en activiteiten. De beste graai-adressen. 

De Nationale Kringloopdag begint een echte feestdag te worden. Voor mij is hij na zeven jaar al belangrijker dan Pasen of Pinksteren. Morgen, tijdens de achtste editie, wordt het opnieuw knallen. Om het publiek te laten zien welke goede dingen ze doen voor mens en milieu zetten kringlooporganisaties hun deuren wagenwijd open. Iedere deelnemende kringloop heeft een activiteitenprogramma samengesteld en nog veel leuker, zorgt ervoor dat de winkel vol ligt met een heleboel toffe koopjes. Verspreid door heel Nederland doen er 150 kringlopen mee. Teveel om hier te bespreken, maar ik kan natuurlijk wel een voorzetje geven. Wat zijn leuke adressen om jouw Nationale Kringloopdag mee te beginnen en wat kun je er verwachten?

Tour de Rataplan
Kringloopketen Rataplan exploiteert achttien winkels in Noord- en Zuid-Holland. Tijdens de zogenaamde Ronde van Rataplan zet ze bussen in waarmee je er heel veel achter elkaar kunt bezoeken. Er zijn twee rondes: één voor Noord-Holland en één voor Zuid-Holland. Je vertrekt ’s ochtends om 10.00 uur en bent rond 16.45 uur weer terug. Inschrijven kost niets (dat kun je doen bij een van de vestigingen of bel even met 088-8282782) en je wordt bij iedere vestiging getrakteerd op een gratis hapje en drankje. Verder ontvang je bij iedere Rataplan die je aandoet een stempel. Bij vijf stempels krijg je achteraf een Rataplan Cadeaubon van € 20,-, per gezin maximaal een totaal van € 50,-. Maar daarmee houdt het niet op: op zondag 2 oktober zijn alle winkels van Rataplan (met uitzondering van Monster, Naaldwijk, Spijkenisse, Rotterdam en Capelle) opnieuw geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Op beide dagen geldt er een korting van twintig procent op het gehele assortiment. Niet verkeerd! Alle info: rataplan.nl.

rataplan-amsterdam-kringloop-go-with-the-vlo

Rataplan Generatorstraat is de grootste kringloop van Amsterdam. De boekenafdeling is top.

 

Opnieuw helemaal geweldig
Net als vorig jaar belooft de Nationale Kringloopdag bij Opnieuw & Co onvergetelijk te worden. Zoals altijd rijdt er een gratis bus tussen alle filialen van deze keten. Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Ridderkerk en Barendrecht, je hoeft geen winkel over te slaan. Hop-on hop-off zo vaak je wilt. Vertrek iedere 45 à 60 minuten bij ieder filiaal. In alle Opnieuw & Co zijn er speciale kortingsacties: in Ridderkerk kun je bijvoorbeeld tien oude platen of cd’s kopen voor 2,50 euro en in Dordrecht mogen de kleding, schoenen en het textiel weg voor de helft van de prijs. Handig: in Papendrecht en Barendrecht worden demonstraties georganiseerd die je leren hoe je je oude meubels kunt pimpen. Opnieuw & Co Zwijndrecht viert Nationale Kringloopdag met de traditionele vlooienmarkt. De maar liefst 87 kramen vullen het toch al grote aanbod van de winkel verder aan. Als je dan nog niet verzadigd huiswaarts keert… Alle info: opnieuwenco.nl.

opnieuw-co-nationale-kringloopdag-go-with-the-vlo

Combi kringloop-vlooienmarkt: in Zwijndrecht weten ze wat wij lekker vinden.

 

Kringloopgekte in Zwolle
De opnames van een hitserie bijwonen? Kringloop Zwolle biedt je die kans. In de vestiging Nieuwe Deventerweg wordt gefilmd voor een promo van het derde seizoen van A’dam – E.V.A. met niemand minder dan Teun Luijkx (‘Adam’) en Diggy Dex. Vanaf 12.00 uur, mis het niet. Wie je ook niet mag missen, zijn kunstenaars Lizzie Jansen van Sleuteldertien en Elisabeth de Kievit van alles-vanellis. Ze tonen en verkopen hun upcycling objecten. Tevens geeft Tanja Hofsink, opruimcoach van Dat ruimt op! slimme opruimtips. Orde in je vintage chaos, wie wil dat niet (ik wel in ieder geval). In de andere vestiging van Kringloop Zwolle, aan de Nieuwe Veerallee, maakt restaurant Deksels je gek met een heerlijk huisgemaakt taartenbuffet, presenteert (en verkoopt) kunstenares Tamara Stoffers bijzondere collages waarbij ze fragmenten van foto’s uit oude boeken en retro tijdschriften combineert en draait Jarno Chilicarno lekkere plaatjes vanuit de Vinyl Mobiel. De jaarlijkse veiling, ditmaal met veilingmeester Marcel Brouwer, is er tussen 14.00 en 16.00 uur. Inschrijven voor de veiling kan vanaf 13.30 uur. De veilingartikelen zijn vanaf 10.00 uur in de winkel van dichtbij te bekijken! Alle info: kringloopzwolle.nl.

kringloop-zwolle-kringloopdag-go-with-the-vlo

Kringloop Zwolle laat je nooit met lege handen naar huis gaan.

 

Even eruit bij Zuid
Binnenkort plaats ik op Go with the Vlo een uitgebreide review over Kringloop Zuid in Maastricht, maar voor nu zeg ik gewoon: gáán. In dit giga warenhuis (2.000 vierkante meter) ben je wel even zoet. Ik vind Kringloop Zuid met name sterk in het opsnorren van fraaie meubels, van antieke houten kasten en bedden tot eethoeken uit de jaren zeventig. Ook de kleinere zusterkringloop in Valkenburg (600 vierkante meter) is de moeite waard. Beide zaken pakken morgen enthousiast uit. In Maastricht kun je de workshops Schilderen op doek en Creatief met kringloopspullen volgen en is er een veiling met antieke en vintage objecten. Ondertussen is het in Valkenburg voor jong en oud mogelijk om zich te laten schminken en kortingen te draaien aan het Wheel of Fortune. Bovendien wordt er om 14.00 uur een rondleiding georganiseerd. In beide winkels van Kringloop Zuid kun je kleding en boeken per kilo kopen en is er vanaf 12.00 uur een grabbelton voor de kleinste kringlopertjes. Alle info: kringloopzuid.nl.

kringloop-zuid-valkenburg-maastricht-go-with-the-vlo

Bij Kringloop Zuid houden ze van stapelen.

 

Bijna voor Noppes
Noppes rocks. Er is dagelijks aanvoer van verse tweedehands en je vindt er nog ouderwetse schatten. Tussen de meubels en lampen zitten soms echte designklassiekers. Het filiaal in Velserbroek vind ik het leukst. Ik kocht er laatst nog een Amerikaanse typemachine uit het begin van de twintigste eeuw. Toch mag je ook de andere winkels in Purmerend, Wormer, Zaandam, Volendam, Hoorn, Grootebroek, Santpoort-Noord, Beverwijk, Uitgeest, Nieuwegein, Houten, IJsselstein, Woerden en Gouda niet overslaan. Op Nationale Kringloopdag zijn er rondleidingen achter de schermen, maar ik loop het warmst voor de stapelkorting. Die werkt als volgt: je krijgt een kortingskaart waarmee je bij ieder Noppes-filiaal dat je bezoekt, kunt gaan stapelen. Bij de eerste winkel krijg je tien procent korting op alle spullen, bij de volgende winkel twintig procent en bij de derde is je voordeel dertig procent. Dat is tegelijk de maximale korting voor de dag. Ook op zondag zijn de winkels open. Kringloopweekend! Alle info: noppeskringloopwinkel.nl.

noppes-pietje-bell-nationale-kringloopdag-go-with-the-vlo

Bijna voor Noppes. Je kortingen kunnen dit hele weekend aardig oplopen.

 

Graai Goed
Het duurde even voordat kringloopketen Het Goed mij kon vertellen wat er in haar 26 winkels gaat gebeuren. Het uiteindelijke antwoord was vaag én hoopgevend tegelijk: véél. Er worden overal rondleidingen gegeven en een groot deel van de filialen organiseert allerlei evenementen. Helaas vind je op de website van Het Goed geen duidelijk overzicht en ook de overkoepelende Facebook-pagina biedt weinig antwoorden. Ik werd doorverwezen naar de afzonderlijke Facebook-pagina’s van de verschillende winkels. Zo kwam ik erachter dat bij mijn vaste adresje in Schiedam een Rad van Fortuin klaarstaat waarmee ik kortingen van vijftig procent kan winnen. Handig is anders, maar ik strijk over mijn hart. Het Goed kennende weet ik dat ze je morgen dik in de tweedehands watten zullen leggen. Meer info: hetgoed.nl.

het-goed-kringloop-schiedam-go-with-the-vlo

Hele goede spullen, maar een vage website.

 

Natuurlijk waren ze dit lang niet allemaal (vergeef me wanneer jouw kringloop ontbreekt, ik kan onmogelijk volledig zijn). Surf snel naar kringloopdag.nl en ontdek welke kringlopen bij jou in de buurt morgen meedoen. Veel koopplezier!

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑