...

Vlo nieuws Nazitrein goud Polen tunnel

Gepubliceerd op 15 december, 2015 door Danny Post

1

Nazitrein bestaat niet. Of toch wel…?

De roemruchte nazitrein vol met goud bestaat niet, concluderen experts. Ze kletsen uit hun nek, zeggen de schatjagers die hem vonden. Wordt na de winter (weer) vervolgd?

Wel-niet-wel-niet-wel-niet, zo langzamerhand worden we er lichtelijk gestoord van. Het verhaal over een nazitrein die in een ondergrondse tunnel zou staan bij de Poolse stad Wałbrzych en zou zijn afgeladen met goud en geroofde schilderijen, blijft maar doorslepen. Tijdens een persconferentie vandaag maakten wetenschappers van de Universiteit van Wetenschap en Technologie in Krakau bekend dat het waarschijnlijk allemaal een fabeltje is. Tot deze opmerkelijke conclusie komen ze nadat ze de omgeving van Wałbrzych uitgebreid doorlichtten met radarapparatuur. Er werd wel iets gevonden wat op een tunnel lijkt, maar niets wijst erop dat zich daarin een gepantserde nazitrein zou bevinden. Hij lijkt leeg. Lijkt, want nu komt het: er is niet daadwerkelijk gegraven en dus kan men het helemaal niet met 100% zekerheid zeggen.

Nazitrein goudstaven Polen schat

Nazigoud dat onder bewaking een tunnel in werd gereden. Een sprookje? (Wikipedia/Chmee2)

Dat beweert ook de Poolse bouwvakker Piotr Koper, één van de twee schatjagers die in augustus riepen dat ze de trein hadden ontdekt. “Er is een tunnel en er IS een trein,” verklaarde hij vanmiddag geïrriteerd. Hij stelde dat de radarbeelden die hij en zijn Duitse maatje Andreas Richter maakten, naar Duitsland gestuurd zijn voor een onafhankelijke analyse. Tevens beroepen de mannen zich op de getuigenis van een Duitse man die hen op zijn sterfbed vertelde over het wegmaken van de trein en zijn rol daarin. Hun claim komt niet zomaar uit de lucht vallen. Piotr: “Ik heb werkelijk geen idee hoe de universiteit tot deze vreemde resultaten komt. We zijn er nog steeds heilig van overtuigd dat de trein er staat.”

Graven naar de waarheid?
Piotrs advies: ga ter plekke gewoon eens écht graven naar de nazitrein. Dan pas kun je het verhaal pas afdoen als onzin. Eerder niet. Of dit ook zal gebeuren? De tunnel ligt naast een belangrijke spoorlijn wat graven bemoeilijkt. Bovendien is het nu hartje winter in Polen. We zullen tenminste moeten wachten tot het voorjaar voordat een eerste schop de grond in kan. Hopelijk komt het er onder druk van alle media-aandacht toch van. Piotr en Andreas zijn in elk geval van plan om toestemming te vragen aan de eigenaar van de grond om er te gaan graven.

Nazitrein Polen goud Piotr Koper

Schatjagers Andreas Richter en Piotr Koper houden vol dat ‘hun’ nazitrein bestaat.

Het zou een ontzettende anticlimax zijn om het hier na al die maanden van speculeren maar bij te laten. Dom ook. Want wie weleens door de andere tunnels van het mysterieuze Project Riese (de tunnel met de nazitrein zou onderdeel zijn van dit ondergrondse nazicomplex) heeft gedoold, voelt gewoon dat het nog lang niet alle geheimen heeft prijsgegeven. En hoe zat het dan met de intrigerende foto’s die in oktober opdoken? Waren die dan echt fake? Irritant! De Poolse autoriteiten zitten duidelijk in de maag met de zeer tegenstrijdige onderzoeksresultaten, want de belofte is nu gedaan dat ze beide zullen worden geanalyseerd door weer een ander onderzoeksteam. Zowel de bevindingen van de Universiteit van Wetenschap en Technologie als die van Piotr en Andreas zullen uitvoerig onder de loep worden genomen. Een woordvoerder van de burgemeester van Wałbrzych, Roman Szelemej: “Erna zal Roman in de nabije toekomst aanbevelingen doen over eventuele verder te ondernemen acties.”

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑