...

Tip! The Mother of Beauty Omroep MAX go with the vlo

Gepubliceerd op 16 januari, 2019 door Danny Post

0

Negentig en sexy: Marilyns oude collega-modellen

Vanavond zendt MAX The Mother of Beauty uit. De documentaire biedt een inkijk in het archief van The Blue Book Modeling Agency, hét modellenbureau waar het voor Marilyn Monroe allemaal begon. Enkele Blue Book-modellen van toen halen herinneringen op en vertellen hoe belangrijk schoonheid nu nog steeds voor ze is.

Foto’s: Omroep MAX, Van Osch Films

“Well, walk for me! Act as if you’re doing a fashion show… That’s the spirit honey. If you’ve got the willpower to work hard, you’ve got to be a succes.” Het waren bekende woorden van Emmeline Snively. Als eigenaresse van The Blue Book Modeling Agency eiste ze dat haar meiden en jongens het onderste uit de kan haalden. Blue Book werd gezien als hét modellenbureau van Hollywood in het naoorlogse Amerika. Iedereen die het hoopte te maken, klopte hier aan.
Emmeline staat vooral bekend als de vrouw die Marilyn Monroe ontdekte. De blondine was net negentien toen ze op 2 augustus 1945 tekende bij The Blue Book Modeling Agency (deze periode wordt belicht in het prachtige boek Before Marilyn: The Blue Book Modeling Years). Emmeline voelde dat dit schuchtere meisje heel bijzonder was en met de juiste begeleiding ver kon komen. Ze kreeg gelijk. Haar protégé werd het grootste sekssymbool aller tijden.

Before Marilyn The Blue Book Modeling Years go with the vlo

Blue Book-eigenaresse Emmeline Snively was ontroostbaar toen Marilyn in 1962 stierf.

The Mother of Beauty documentaire Blue Book Modeling Agency go with the vlo 2

Hoe is het om je schoonheid langzaam te zien verdampen? Ze vonden het niet altijd makkelijk.

The Mother of Beauty documentaire Blue Book Modeling Agency go with the vlo

Negentig jaar oud. Zestig zou je ook geloven.

The Mother of Beauty documentaire Blue Book Modeling Agency go with the vlo 3

Stoeipoes Mamie Van Doren. Geboren in 1931, maar of alle onderdelen uit dit bouwjaar stammen?

De documentaire The Mother of Beauty belicht een tijd die voor Marilyn, maar ook voor haar collegaatjes zeer bepalend is geweest. De makers spraken met een aantal voormalige Blue Book-modellen en wat blijkt? Emmeline’s ideeën over beauty zitten nog steeds in hun hoofd. Hoewel ze nu rond de negentig jaar zijn, houden ze vast aan hun verouderende schoonheid. Herinneringen uit hun jeugd, levenservaring, ouder worden en sterfelijkheid vertellen het verhaal van een periode die gevuld was met humor, verdriet en alles ertussenin. Hoe ging het er vroeger aan toe in de modellenwereld? Wat betekent het voor ze om ouder te worden? En blijft ‘mooi zijn’ belangrijk naarmate de jaren verstrijken? Ondanks hun hoge leeftijd kunnen ze smakelijk vertellen. Je krijgt zelfs enige valse Marilyn-roddels te horen. Smullen!

The Mother of Beauty wordt uitgezonden op woensdag 16 januari om 22.55 uur op NPO 2. Meer informatie: maxvandaag.nl en vanoschfilms.nl. Terugkijken via uitzendinggemist.net.

Before Marilyn: The Blue Book Modeling Years
Astrid Franse en Michelle Morgan
Thomas Dunne Books
St. Martin’s Press
ISBN 978 12 500 8590 0
Prijs: € 24,99
us.macmillan.com

 

Deel dit artikel!
Facebooktwittergoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑