...

MCB

Gepubliceerd op 23 juli, 2014 door Marie-Cecile Beniers

New, eh… Vintage York!

Plannen om naar New York te gaan? Doe jezelf dan een groot plezier en breng ook zeker een bezoek aan de Williamsburg Flea in de wijk Williamsburg.

Locatie locatie locatie. Makelaars weten als geen ander dat een goede plek de helft van het werk is. En de Williamsburg Flea is met afstand de best gelegen vlooienmarkt die ik tot nu toe heb bezocht. In hipster heaven Williamsburg, gelegen aan het water in Brooklyn, mét uitzicht op de skyline van Manhattan. Veel beter dan dit wordt het waarschijnlijk niet.

Brooklyn-Flea-koppel

“Dat bankstel past dus nooit in ons micro NY-appartementje.”

Maar al zou de Williamsburg Flea niet op deze absolute toplocatie staan en (ik noem maar even een dwarsstraat) in het slaperige stadje Jacksonville staan, dan nog blijft deze markt ijzersterk.

Brooklyn-Flea-meisje

Meid, leg die vieze muts neer en kijk naar die geweldige retrodozen achter je!

Brooklyn-Flea-starwars

It’s the return of the vintage Jedi.

Want als je je blik even los wurmt van dat geweldige uitzicht, dan zul je zien dat er recht onder je neus een enorm gevarieerd aanbod van de meest fantastische spullen staat. Drinkglazen van Star Wars, een opgezette berenkop (!), kleding, retro meubels (toch maar een container bestellen?), oude originele kranten van belangrijke memorabele gebeurtenissen als de maanlanding en de moord op JFK: je vindt het er allemaal.

Brooklyn-Flea-Danny

Leuke mannen en … Danny.

Brooklyn-Flea-krant

Deze krant heeft de kattenbak gelukkig nooit gehaald.

Brooklyn-Flea-meisje-skyline

Op deze markt is het flaneren geblazen!

Zeker 150 kramen vol retrolol en gouden vintage vondsten. Superlatieven schieten eigenlijk te kort om de plek en de spullen te beschrijven. Het is dan ook onmogelijk om niet met een vette grijns rond te lopen.

Kijken, kijken, en misschien ook kopen

Al koop je er niks, op de Williamsburg Flea heb je gegarandeerd een topdag. Gewoon rondkijken is al een ervaring op zich. En dan niet alleen naar dat prachtuitzicht en die topspullen. Ook de mensen die er rondlopen zijn de moeite waard.

Brooklyn-Flea-vlotte-vent

Bij deze kraam bleef het druk, zo gek.

Hier tref je een bonte verzameling aan van New Yorks finest. Fashionista’s, arty farty’s, hipsters, studenten, jonge gezinnetjes en vlotte grannies: mensen kijken was nog nooit zo leuk. En ze zijn allemaal zo nice. Zucht.

Naast tweedehands spul staan er op de Williamsburg Flea ook kraampjes met zelfgemaakt fröbelwerk van locale creabea’s. Denk niet aan beschilderde plankjes met clichés als Home is where the heart is. Nee, op de Williamsburg Flea vind je handwerk op hoger creatief niveau, dus denk aan coole zelfbedrukte kindershirtjes, hippe zelfgemaakte sieraden en originele woonaccessoires.

Brooklyn-Flea-letters

Hoe spel je ‘awesome’?

Brooklyn-Flea-miso

Elke dag miso-soep?

Ook wat eten betreft kom je hier heel goed aan je trekken. Geen doorgebakken friet of kleffe kroketten, maar fully organic broodjes en vegan hapjes die waanzinnig lekker smaken.

Ik bezocht de markt voor het eerst in 2011 en heb inmiddels al veel mensen getipt over deze markt. Werkelijk iedereen kwam laaiend enthousiast terug. Waarmee duidelijk is: de Williamsburg Flea stelt niemand teleur!

Williamsburg Flea
Elke zondag van 10.00 tot 17.00 uur (april tot november)
50 Kent Avenue (tussen North 11 en 12 Street)
Metrolijn L, uitstappen bij halte Bedford Avenue

P.S. Onderweg naar de Williamsburg Flea kun je een leuke tussenstop maken bij Artists & Fleas: een overdekte hal waar ook vintage en zelfgemaakte spullen worden verkocht, denk Sunday Market in Westergas, de Rotterdamse Swan Market of Feel Good Market in Eindhoven Strijp.

Artists & Fleas: elke zaterdag en zondag van 10.00 tot 19.00 uur
70 North 7th street Williamsburg-Brooklyn

Brooklyn-Flea-artists-&-fleas

Klaar terwijl u wacht: costum made lamp bij Artists & Fleas.

 
Deel dit artikel!
Facebooktwittergoogle_plusmail
New, eh… Vintage York! Marie-Cecile Beniers
Antiek/design
Koopjesgehalte
Gezellige meukgehalte
Sfeer

Summary:

4.3


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurOmhoog ↑