...

Tip!

Gepubliceerd op 2 mei, 2018 door Danny Post

0

OMG, vintage designstoelen tegen dumpprijzen!

Aanstaande zaterdag kun je voor een prikkie designstoelen scoren. Nummer13 in Rotterdam houdt een grote stoepverkoop. Sommige stoelen mogen al weg voor vijf euro.

Nummer13 in Rotterdam is een heerlijke plek. Je vindt er een grote variatie aan vintage meubels en verlichting van vele toonaangevende ontwerpers. Verder hebben ze de grootste collectie buisframestoelen van Nederland. Designklassiekers van Gispen, De Wit en Ahrend en andere merken staan zij aan zij in de winkel. Dus toen ik enkele jaren terug zes stoelen voor rond onze eettafel zocht, haastte ik me ernaartoe. Ik kocht uiteindelijk zes buisframebeauties, die opnieuw bekleed zijn met ribstof in verschillende kleuren. Ik ben er nog iedere dag blij mee.
Op zaterdag 5 mei race ik weer naar Nummer13, want dan organiseren ze een zinderende stoepverkoop. De straat voor de winkel wordt volgeplempt met de prachtigste stoelen die ze wegdoen voor krankzinnig weinig. Prijzen variëren van vijf tot hooguit vijftien euro per stoel.

Nummer13 vintage buisframestoelen uitverkoop go with the vlo

Op Bevrijdingsdag bevrijdt Nummer13 weer een heleboel topstoelen uit de opslag.

Nummer13 uitverkoop designstoelen go with the vlo

Op de spullen in de winkel zelf worden de hele dag ook kortingen gegeven.

Nummer13 Rotterdam buisframestoelen go with the vlo

Nummer13 ligt een beetje uit de looproute in Rotterdam-Noord, maar maak die omweg.

Nummer13 Rotterdam stoelen sale Rotterdam go with the vlo

De stoep zal geplaveid zijn met A-namen.

Het is de derde stoepverkoop op rij van Nummer13. Op 21 en 28 april hielden ze er ook al twee. Wat is de reden hiervoor? Eigenaresse Sira Minetti: “We moeten onze opslag uit en de ruimte ontbreekt om alle stoelen ergens anders op te slaan. Het liep echt storm tijdens die eerste twee stoepverkopen. We hebben een hoop arme studenten aan een bijzondere inrichting geholpen. Ik zag alleen maar blije gezichten, ontzettend leuk. Veel stoelen zijn inmiddels verkocht, maar er is nog genoeg over voor een laatste ronde. Wie maakt ons los?”
Ooit had ik de eer om in de opslag van Nummer13 rond te mogen snuffelen en ik kan je zeggen dat het niet normaal is wat ik daar aantrof. De mooiste stoelen stonden tot aan het plafond opgestapeld. Vaak nog ongerestaureerd, maar de kwaliteit en schoonheid waren onmiskenbaar. Wanneer je besluit om zaterdag een kijkje te nemen, blijf dan niet alleen op de stoep hangen. Ook op een heleboel spullen in de winkel zelf (twee verdiepingen) krijg je de hele dag korting. Ja, ze zijn bij Nummer13 eventjes compleet gek geworden.

Nummer13
Linker Rottekade 13
3034 NT Rotterdam
Tel. 010-4134525/06-10822592
nummer13.nl

De derde en laatste stoepverkoop van Nummer13 vindt plaats op zaterdag 5 mei en duurt van 12.00 tot 18.00 uur. Pinnen is mogelijk.

 

Nummer13 Rotterdam opslag vintage stoelen go with the vlo

Mijn uurtje in de opslag van Nummer13 zal ik niet snel vergeten.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑