...

Gespot tubax-school-stoelen-vintro-go-with-the-vlo

Gepubliceerd op 26 september, 2016 door Danny Post

0

Oldskool Tubax stoelendans bij Vintro-design

Geef je graag grootse feesten of heb je gewoon een enorm gezin? Bij het Rotterdamse Vintro-design verkopen ze zoveel stoelen dat niemand ooit nog hoeft te staan. En de billen krijgen onderzetters van kwaliteit: iedere stoel is gemaakt door het befaamde Tubax. 

Drie keer moest Richard Mirck, de eigenaar van Vintro-design, naar België om alle stoelen op te halen. Het waren er zoveel dat ze onmogelijk allemaal in zijn bestelbus pasten. “En toen ik na de tweede rit de stoelen uitlaadde, ging het ook nog fout met mijn knie,” lacht de sympathieke Rotterdammer. “Kon ik gewoon met een drukverband om mijn been weer terug naar België. De laatste loodjes bleken echt het zwaarst!” Maar de stoelen waren een brakke knie waard. Ongeveer 350 zijn het er en op de meeste staat het stempel van Tubax, de Belgische Gispen. Dit bedrijf was na de Tweede Wereldoorlog een van de grootste Belgische producenten van metalen meubelen. De Tubax fauteuil 1948 werd een designklassieker, maar in de fabriek in Vilvoorde werden eveneens ‘gewone’ stoelen voor scholen gemaakt. De stoelen die Richard vond, zijn hiervan een fraai voorbeeld. “Ze stonden in een school in de gemeente Houthalen-Helchteren en moesten weg, omdat er ruimte gemaakt werd voor kinderen uit een vluchtelingenopvang. De stoelen variëren in leeftijd en zijn gemaakt tussen 1954 en 1978.”

tubax-vintro-design-go-with-the-vlo

Richard kreeg last van een knikkende knie bij het zien van zoveel Tubax.

tubax-stervoet-vintro-go-with-the-vlo

Het stoere model met de stervoet is niet te versmaden.

tubax-stoelen-vintro-design-go-with-the-vlo-3

Neem er dertig en je krijgt een gezellige korting.

vintro-design-stoelen-tubax-go-with-the-vlo

Spooky klaslokaal of toch de showroom van Vintro-design?

tubax-stoelen-vintage-vintro-go-with-the-vlo

Leuk weetje: in 2012 werd Tubax nieuw leven ingeblazen. Het bedrijf is nu gevestigd in Zaandam.

Er zitten stoelen tussen voor kinderen én volwassenen. Richard: “Sommige exemplaren zijn vrij zeldzaam zoals de volledig eikenhouten kinderstoelen en de modellen op een stervoet waarvan de zitting in hoogte verstelbaar is.” Hij nodigt je van harte uit in zijn grote showroom in Rotterdam-Kralingen (waar nog veel meer topmeubels staan). Prijs per stoel? Vanaf 25 euro. Maar als je er een heleboel afneemt, krijg je korting. Goeie Tubax-deal!

Vintro-design
Showroom: Anthonetta Kuijlstraat 36 (alleen op afspraak)
3066 GS Rotterdam
Tel. 06 1615351108
vintro-design.nl
(op Marktplaats staan de stoelen ook: Tubax schoolstoelen)

Meer weten over Tubax en de stoelen van dit bedrijf? Check tubax.nl.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑