...

Vlo nieuws Olifant Buba rommelmarkt banner 2

Gepubliceerd op 17 augustus, 2015 door Danny Post

0

Olifant Buba gaat shoppen op de rommelmarkt

Grote commotie op de kofferbakmarkt in Noordwijkerhout gisteren. Olifant Buba van het nabije Circus Freiwald besloot ook even tussen de oude spulletjes te komen snuffelen. “Ze wilde waarschijnlijk kijken of ze wortels of appels op de markt kon vinden.”

Met haar lange slurf neusde Buba rustig tussen de West-Germany vazen en meubeltjes rond. Bezoekers van de kofferbakmarkt in Noordwijkerhout schrokken zich wild. Zou de grijze gigant razend worden als de prijzen haar niet bevielen? In juni doodde een ontsnapte circusolifant in Duitsland nog een toevallige voorbijganger. Ooggetuige Alice de Groot in het AD: “Er was niemand bij en ze liep recht op de mensen af. Mijn hartslag ging wel even sneller.” 

Omstanders belden onmiddellijk 112 en ook de politie schoot te hulp, maar Buba trok zich er weinig van aan. “Ze leek redelijk op haar gemak. Ze ging net met haar slurf op de snuisterijen af toen haar verzorger ietwat gestrest kwam aangerend. Die riep vervolgens ‘Buba’, de olifant draaide zich om en ging als een mak lammetje met hem mee.” Buba is de lieveling van Circus Freiwald dat even verderop de tenten had opgezet. Volgens woordvoerder Gerard Guiking is de 40-jarige Buba net een hondje dat af en toe aan de wandel gaat. Ze doet niemand kwaad, vertelt hij. “Als ze een straat oversteekt neemt ze zelfs netjes het zebrapad. Ze wilde waarschijnlijk kijken of ze wortels of appels op de markt kon vinden.”

Olifant Buba rommelmarkt shoppen

“Oh nee meid, voor mij geen oude keukenblikken meer. Mijn kooi staat er vol mee.”

Olifant Buba rommelmarkt Noodwijkerhout

“Heeft iemand nog stripboeken van Dombo het vliegende olifantje liggen?”

Dat Buba een keurige olifant is, bleek wel. Ze richtte geen schade aan en draaide zelfs geen dampende hoop op iemands kleedje. Toch haalde Alice opgelucht adem toen Buba weg was. “Gelukkig hadden we weinig porselein bij ons.”

 
Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

Tags: , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑