...

Vlo nieuws veteraan-oorlog-virtual-reality-go-with-the-vlo

Gepubliceerd op 7 november, 2016 door Danny Post

0

Oorlogsveteraan keert virtueel terug naar slagveld

Dankzij de moderne technologie liep de Britse veteraan Frank Mouqué weer even door Armentières. Hij bevrijdde de Franse stad tijdens de Tweede Wereldoorlog van de Duitsers. “Ik ben sprakeloos, het is net alsof je er echt bent.”

Beelden: Twine, YouTube

Frank Mouqué had nooit kunnen vermoeden dat hij na 72 jaar nog eens zou terugkeren naar Armentières. En dat gewoon vanuit zijn luie stoel, zonder dat hij in een vliegtuig hoefde te stappen. Het enige dat de Brit nodig had, was een grote virtual reality-bril. De oud-korporaal van de Royal Engineers keek zijn ogen uit. Hij ontmoette diverse inwoners van de Franse stad, zag schoolkinderen een kinderrijmpje voor hem zingen en kreeg van de burgemeester een medaille uitgereikt voor zijn diensten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hoe Frank en zijn kameraden de nazi’s in 1944 een schop onder hun kont gaven, zijn ze in Armentières niet vergeten.

veteraan-terug-oorlog-armentieres-go-with-the-vlo

Frank ging op een virtuele visite bij de inwoners van Armentières.

virtual-reality-oorlog-go-with-the-vlo

Als hoogbejaarde hoef je anno 2016 niet langer aan huis gekluisterd te zijn.

veteraan-virtual-reality-oorlog-go-with-the-vlo

De 91-jarige veteraan kreeg van de burgemeester een échte medaille. 

De 91-jarige Frank vond de ervaring fantastisch, vertelde hij na afloop. “Ik ben sprakeloos, het is net alsof je er echt bent. Namens alle mensen die met mij dienden in de oorlog: dank jullie wel.” Frank heeft zijn virtuele reis te danken aan het bedrijf Twine. Dat wilde iets speciaals doen in de aanloop naar Remembrance Sunday op 13 november. Dan worden traditiegetrouw de Britse militairen herdacht die vochten tijdens de twee wereldoorlogen en andere conflicten. Twine-directeur Stuart Logan: “Virtual reality is een technologie met bijna onbegrensde mogelijkheden, maar we wilden verder kijken dan spanning en entertainment en haar gebruiken om iets te bewerkstelligen dat werkelijk diepgaand was. Het was geweldig om Frank de dankbaarheid van de mensen van Armentières te laten ervaren en hem van dichtbij de blijvende erfenis te laten zien van zowel zijn inzet als de offers die zoveel van zijn vrienden brachten. ”

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑