...

Gespot

Gepubliceerd op 14 maart, 2018 door Danny Post

0

Op avontuur in de meubelshop van Anna Massee

Ik ben een trouwe volger van Het Grote Avontuur op Instagram. Schatjager Anna Massee post voortdurend de coolste meubels. Enkele toppers die ze nu te koop aanbiedt.

Ik volg op Instagram een heleboel inspirerende verkopers van vintage meubels, maar een van mijn favorieten is Het Grote Avontuur van Anna Massee. De creatieve duizendpoot runde twintig jaar lang een populaire winkel op de Haarlemmerdijk in Amsterdam, voordat ze het roer omgooide. “Ik begon in 1994 met brocante en antiek en zelf ontworpen spullen,” vertelt ze me. “Erna veranderde dat en combineerde ik tweedehands met producten uit de hele wereld, Marokka, India, Mexico, Rusland, China enzovoorts. Ik was trendsettend, wisselde steeds van stijl en verkocht andere dingen dan de meesten.” Mensen liepen bij Anna de deur plat. Haar Franse brocante, Belgische kitsch, Hongaarse kasten, maar ook seventies meuk vonden gretig aftrek.

het-grote-avontuur-anna-massee-styling-go-with-the-vlo

De ene keer à la de serie Peaky Blinders, dan weer bloemenhysterie, Anna wisselt continu van sfeer.

Drie jaar geleden besloot ze echter om haar winkel te sluiten. “Ik vond het welletjes na al die tijd. Ik wilde weer eens wat anders en meer vrijheid ook.” Anna stortte zich op haar andere passies fotografie en styling, maar het handelen in oude spullen liet ze niet helemaal los. Op Instagram, Marktplaats, Facebook en markten verkoopt ze tegenwoordig velvet bankjes en fauteuils. Opnieuw onder de naam Het Grote Avontuur. “On the road schatjagen blijf ik nu eenmaal lekker vinden. Veel is afkomstig uit België. Ik maak regelmatig lange ritten om unieke items te vinden. Thuis bij particulieren, maar onderweg doe ik natuurlijk ook kringlopen en markten aan.”
Anna’s meubels vallen op door de sfeer die ze eromheen creëert. “Doordat ik ook stylist ben, probeer ik de meubels zo leuk mogelijk te presenteren. Vaak buiten op plekken die een mooie of gekke achtergrond vormen. Al heb ik inmiddels ook weer een ruimte waar ik setjes kan bouwen. Hopelijk heb ik over niet al te lange tijd ook weer een site plus webshop. Plannen genoeg.” Dus tóch weer een winkel? Lachend: “Het bloed kruipt waar het niet gaan kan!”

Hieronder zie je enkele zitmeubels die Anna nu te koop aanbiedt. Interesse? Neem contact op: info@hetgroteavontuur.nl of 06-54246544. Bezorgen in de regio Amsterdam is mogelijk.

1. Rood fluwelen bankje
“Dit bankje heb ik net opgehaald uit een huisje in België. Ze is ongeveer zestig jaar oud en loodzwaar. Degelijk vakwerk. Extra leuk door het patroon in de stof. De prijs is 325 euro.”

roze-bankje-het-grote-avontuur-go-with-the-vlo

Burlesque glam. Te leuk!

 

2. Gouden Hollywood Regency-stoelen bekleed met mooie oude meubelstof
“Ik noem ze ook wel Alice in Wonderland-stoelen. Ze zijn een mix van twee zeer verschillende tijden: jaren tachtig en de stof komt uit de jaren vijftig, schat ik. Vier stuks voor 340 euro.”

gouden-stoelen-het-grote-avontuur-go-with-the-vlo

Zulke stoelen bloeien helemaal op in een avontuurlijke kamer.

 

3. Bankje van gekerfd hout
“Het is hout, maar lijkt op bamboe. De stof vind ik gewéldig. Een bladerprint in velours! En dan die kleuren! Ik ben haast geneigd om haar zelf te houden. Prijs: 375 euro.”

vintage-bankje-het-grote-avontuur-go-with-the-vlo

Cool én comfy. Door de hoge rugleuning zit dit bankje ook nog eens heerlijk.

 

Volg Het Grote Avontuur ook op Instagram: hetgroteavontuur.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑