...

MCB Apothekerskast

Gepubliceerd op 18 augustus, 2015 door Marie-Cecile Beniers

0

Op doktersrecept: apothekerskasten

Heeft je interieur ernstig behoefte aan een vintage-injectie? Pak die dokterspuit en injecteer een flinke dosis stijl met een apothekerskast. Hét medicijn tegen een ingedut interieur. Wij zochten online naar vijf van deze coole kasten.

1. Last van oprispingen?
*Burp*, de winkel Burbri Antiek in Aalsmeer is een goed adres voor vintage spullen. Naast oude bouwmaterialen (denk aan schoorsteenmantels, deuren en luiken) heeft de zaak ook prachtige industriële lampen, stoelen, tafels en vitrines. Maar dus ook aardig wat apothekerskasten in het assortiment. Burbri is niet spotgoedkoop, maar zeker een (online) bezoekje waard. Check bijvoorbeeld deze twee kasten (prijs: € 475,-).

Apothekerskast

Dik of dun? Size doesn’t matter.

 

2. Tsjechische pillen
De Linde is een winkel in antiek en brocante en heeft een grote collectie apothekerskasten. De eigenaar haalde dit strakke exemplaar uit een oud ziekenhuis in Tsjechië. Daar komen ook andere medische woonaccessoires vandaan zoals anatomische modellen en posters. Als je wilt kun je je huis dus een echte dokters-vibe geven. Gaat je dat te ver? Dan hou je het bij deze mooie witte kast. Snappen wij best.

Apothekerskast

Zo’n kast te karig? Dan neem je er gewoon medische prenten en flessen bij.

3. Zeg eens Aaaa
Op 2dehands.be is het soms heel goed shoppen. Op de Belgische variant van Marktplaats kun je regelmatig prachtige apothekerskasten vinden, vaak net een tikje lager geprijsd dan in eigen land. Je moet er wel een eindje voor rijden, dus of je per saldo voordeliger uit bent, is de vraag. Maar het kan de overweging waard zijn. Deze slanke knapperd bijvoorbeeld is absoluut een ritje een waard. De vraagprijs van €275,- is nog altijd niet geboden. De eigenaar heeft blijkbaar zelf ook moeite om er afstand van te nemen, gezien de trillerige handjes waarmee de ietwat wazige foto werd gemaakt.

Apothekerskast

De eigenaar is een beetje shaky als hij denkt aan afscheid nemen.

 

4. Dokter, wat doet u nu?
Op Marktplaats kwamen we deze witte beauty tegen. Met stevige grepen op de deurtjes en metalen leggers. De kast komt van de winkel De Jutter in Ruinerwold (die helaas geen eigen website heeft), dikke kans dat als deze niet 100% bevalt, ze andere exemplaren voor je aanwezig hebben. Deze moet in ieder geval € 275,- kosten.

Apothekerskast

Even een receptje uitschrijven: éénmaal per dag één apothekerskast.

 

5. Dikke pil
Best of the past handelt in vintage spullen. Hun meubels en woonaccessoires kun je in verschillende winkels vinden (als een shop in shop). Deze geweldige apothekerskast staat behalve online live in Homestock in Haarlem. Best of the past heeft het meubelstuk, dat uit de jaren zestig komt, helemaal gerenoveerd, waarbij de originele lak is behouden. De kast is daarmee ook meteen de duurste uit ons rijtje: € 599,-.

Apothekerskast

Is er een dokter in de zaal?

 

Deel dit artikel!
Facebooktwittergoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑