...

Tijdcapsule Spookhuizen Dan Bell go with the vlo 2

Gepubliceerd op 6 juli, 2016 door Danny Post

0

Op spookhuizentour met Dan Bell

Verlaten huizen, shopping malls en motels, de Amerikaan Dan Bell is er niet weg te slaan. Bekijk de vele filmpjes van zijn verkenningstochten op YouTube. Bloedstollend!

Foto’s: Dan Bell

Het keurig aangeharkte Nederland kan me soms zo frustreren. Terwijl urban explorers in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië de mooiste verlaten villa’s, theaters, hotels, treinstations, fabrieken, pretparken en zelfs luchthavens in kaart brengen, komen wij hier niet veel verder dan leegstaande kantoorgebouwen op bedrijventerreinen. Oude Nederlandse spookgebouwen zijn iets uit mijn jeugd. De gesloten scheepswerf Gusto in Schiedam waar het glas van de kapotte ruiten knisperde onder je voeten, een beschimmeld houten vakantiehuisje in Voorthuizen waar ik vanuit de bosjes nieuwsgierig door de ramen gluurde, het dichtgetimmerde hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn in Rotterdam (dat pas veel later Hotel New York zou worden), ik vond ze zó spannend. Hoeveel écht oude gebouwen die al meer dan een decennium leegstaan kom je nu nog tegen in Nederland? Slimme projectontwikkelaars kopen ieder historisch gebouw waar nog een beetje leven in zit onmiddellijk op en maken er appartementen of een hotel van. Bovendien wordt het in ons postzegellandje al gauw zonde gevonden van de kostbare grond. De schoonheid van verval is leuk, maar een lucratieve Vinex-wijk op die locatie is toch net iets leuker. Gelukkig kan ik me troosten met de belevenissen van Dan Bell uit Baltimore. Hij doet wat wij hier nog amper kunnen: rondsnuffelen in de grootste griezelpanden…

Verlaten gebouwen go with the vlo

Zulke gigantische oude spookhuizen kennen we hier in Nederland helaas nauwelijks.

Verlaten gebouwen go with the vlo 3

Of er ergens nog een geest van een overleden gast ronddoolt? Open de deuren en je krijgt het antwoord…

Verlaten gebouwen go with the vlo 2

Huize Seriemoordenaar. Staat iemand je daar achter het raam op te wachten?

Verlaten gebouwen go with the vlo 5

Dit motel ontvangt alleen nog niet-betalende gasten.

Verlaten gebouwen go with the vlo 4

Niet zo oud, maar wel heel akelig: een uitgestorven shopping mall waar je alleen je eigen voetstappen hoort.

Dan Bell griezelig spookhuis go with the vlo

Bloed aan de muren. Voor Dan en William voelen sommige huizen als de set van Friday the 13th.

Op de Instagram-account van Dan Bell kun je foto’s zien van alle plekken waar hij komt. Nog spannender is het om zijn filmpjes op YouTube te bekijken. Je bent er dan echt bij. Je dwaalt met Dan door de gangen van verlaten (of stervende) shopping malls, motels, hotels en vakantieparken, maar onderzoekt ook krakende horrorhuizen waar geesten gezien zijn of moorden plaatsvonden. De Amerikaan wordt vaak vergezeld door zijn vriend William en het grappige is dat de twee mannen het niet verbergen als ze een ik-schijt-in-mijn-broek-moment beleven. Daarin verschillen ze van vele andere urban explorers. De meesten willen altijd de stoere man of vrouw uithangen. Dan heeft twee YouTube-kanalen, Dan Bell/Film It en This is Dan Bell, die je uren zoet zullen houden. Zijn Dead Motel Series en Dead Mall Series zijn razend populair. Hier zijn alvast vier creepy filmpjes. Durf jij de drempel van deze gebouwen over?

 

Dan Bell tankstation spookhuizen go with the vlo

De ruïne van een tankstation, een enge brief uit een horrorhuis, Dan houdt ervan. En zijn volgers ook.

 

Deel dit artikel!
Facebooktwittergoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑