...

MCB Kever 64-32-NA

Gepubliceerd op 24 juli, 2015 door Marie-Cecile Beniers

1

Opa’s Kever terug dankzij Marktplaats

Jeroen Thoolen uit Breda heeft zulke mooie herinneringen aan de oude Volkswagen Kever waarin zijn vader vroeger rond reed, dat hij per se die auto wil hebben. Een lange zoektocht is het gevolg, die uiteindelijk glansrijk wordt beloond.

Foto’s: Marktplaats

‘Opa Kever’ is de bijnaam van de opa van Jeroen Thoolen. Hij dankt de naam aan het feit dat hij in de jaren tachtig rondrijdt in een prachtige klassieke Kever. Kleinzoon Jeroen is niet alleen dol op zijn grootvader, maar ook op die oldtimer. Zelfs jaren later, als de Volkswagen al lang en breed de deur uit is, blijft de auto door Jeroens hoofd spoken. Dan besluit Jeroen ervoor te gaan. Hij wil de auto van zijn opa hebben. En niet alleen een auto van hetzelfde type en bouwjaar of in dezelfde kleur, nee éxact die Kever waar zijn eigen opa destijds in rondreed. Wat helpt is dat Jeroen het kenteken van die geliefde auto nog weet. “Die Kever heeft me altijd gefascineerd en opa’s kenteken 64-32-NA stond dan ook in mijn geheugen gegrift,” schrijft Jeroen op een site voor fervente Keverliefhebbers.

Gezocht: 64-32-NA
“Enkele jaren geleden kwam het RDW met een webapplicatie waar kentekens gecheckt konden worden. Tegen beter weten in toch maar 64-32-NA ingevoerd en wat bleek: opa’s Kever uit 1970 reed nog rond! Opa zelf (rond de tachtig) kon het niet geloven.”

64-32-NA kever

Opa’s Kever had door de jaren heen wel wat geleden.

64-32-NA  kever

Drie keer raden wie de bruidsauto was…

Als Jeroen ontdekt dat de Kever van zijn opa ergens nog is, is hij vastbesloten om het voertuig te vinden. Een grote zoektocht volgt. Jeroen houdt intensief de advertenties op autosites in de gaten. En dan, op 30 augustus 2011, stuit Jeroen op de Kever van zijn grootvader. “Ik keek weer eens op Marktplaats en mijn hart sloeg over: opa’s Kever 64-32-NA stond te koop. En al sinds 5 augustus. Er waren zelfs al biedingen gedaan. Ik heb snel het hoogste bod gedaan en op 4 september hebben we hem opgehaald in Almere. Nu is hij terug in Breda.”

Opa’s Kever herleeft
Jammer genoeg heeft opa Kever zelf de comeback van zijn oude beestje niet mogen meemaken. Hij overleed in 2009 op 84-jarige leeftijd. Jeroen heeft zijn kostbare bezit opgeknapt (de Kever had onder andere een deuk in het portier) en rijdt er nu zelf met veel plezier in. En ongetwijfeld zal hij tijdens die ritjes vaak aan zijn oude opa denken.

Deel dit artikel!
Facebooktwittergoogle_plusmail

Tags: , , , , , ,


Over de auteurOne Response to Opa’s Kever terug dankzij Marktplaats

  1. Pim Hesse says:

    Mooi verhaal. Heb zelf sinds twee maanden een Kever uit 1972, waarmee we al regelmatig naar meetings en tourtochten gaan (over een uurtje vertrekken we richting Spa, voor een weekend met duizenden Kevers en busjes), het is echt een verslaving om met zo’n auto te rijden. Zowel onderweg of als we ergens geparkeerd staan krijgen we leuke reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑