...

Vlo nieuws

Gepubliceerd op 11 maart, 2016 door Danny Post

0

Oproep: wie is de eigenaar van deze schat?

De Rotterdamse Danny Berghout is dringend op zoek naar Wilhelmina Hendrika Dikmans of haar familie. In de kelder van zijn huis vond hij een oud diploma van haar uit 1940 en dat wil hij graag teruggeven. Help Danny en deel dit bericht!

Foto’s: Danny Berghout

Hij moest eigenlijk een netwerkkabel aanleggen, maar vond iets dat hem nu al een week bezighoudt en steeds meer mensen met hem. Toen Danny Berghout onlangs in de kruipkelder van zijn woning in de wijk Wielewaal rondscharrelde, stuitte hij op iets heel bijzonders. Het begon met de ontdekking van een oude rolschaats, vertelt hij in een interview met het AD. “Ik werd nieuwsgierig en ben verder gaan zoeken.” Danny vond een tweede rolschaats, oude sigarendoosjes, geldzegels, maar het beste van alles was wel een diploma met daarop de naam Wilhelmina Hendrika Dikmans. De datum op het vergeelde stuk papier is extra prikkelend: 25 april 1940. Rotterdam was minder dan een maand verwijderd van het allesvernietigende bombardement op 14 mei. Het document herinnert aan een hele andere stad. “Het lijkt op een diploma dat je krijgt bij toetreding tot een kerk of klooster, maar zeker weet ik dat niet.”

Rotterdam schat go with the vlo

Zou Wilhelmina Hendrika Dikmans nog leven?

Schat Rotterdam go with the vlo

Drie weken nadat dit diploma werd uitgereikt, ging het oude Rotterdam in vlammen op.

Danny vind het getuigschrift zo opmerkelijk dat hij erop gebrand is om het terug te geven aan de rechtmatige eigenares, of haar nabestaanden. “Dat zou toch gaaf zijn voor de familie,” legt hij uit. “Ik zou het zelf ook tof vinden als ik zoiets van mijn oma terug zou krijgen.” Zijn oproep op Facebook is inmiddels al meer dan 2.800 keer gedeeld en iedereen speurt met hem mee. Laten wij Danny ook helpen. Deel dit bericht met al je vrienden op Facebook en Twitter. Bij wie doet de naam Wilhelmina Hendrika Dikmans een belletje rinkelen?

Update: Danny Berghout heeft de familie van Wilhelmina Hendrika Dikmans gevonden. “Mevrouw is jammer genoeg drie jaar geleden overleden, maar ze heeft een mooie leeftijd behaald. Ik baal stiekem wel een beetje dat ik het diploma niet eerder vond. Ik heb zojuist contact gehad met de familie, echt geweldig! We gaan snel een dagje afspreken om het terug te geven. Allemaal echt superrr bedankt voor het delen, rondvragen en meespeuren!”

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

Tags: , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑