...

Gespot lego-vintage-kringloop-amersfoort-go-with-the-vlo

Gepubliceerd op 16 oktober, 2016 door Danny Post

1

Oude LEGO en Playmobil bij kringloop Amersfoort

Spaar je LEGO of Playmobil? Kringloopcentrum Amersfoort verkoopt diverse bakken die gevuld zijn met steentjes, poppetjes, auto’s, treinwagons en ander fijn speelspul.

Afgelopen vrijdag kreeg ik een mailtje van lezeres Shelly: “Even een tip: bij de grote kringloop in Amersfoort staat de etalage vol met vintage Playmobil en LEGO.” Die zin was voor mij genoeg om onmiddellijk naar de website van deze kringloop te surfen. Want ik ben verliefd op oude LEGO. Ik vertelde hier al eens eerder dat ik in mijn jeugd de burgemeester van mijn eigen LEGO-stad was en daar tot mijn twaalfde behoorlijk wat tijd ingestoken heb. Opbouwen, afbreken, opbouwen, mijn stad was nooit af. Ik heb de verschillende bouwsets keurig bewaard – ze staan bij mijn ouders in de kelder – en kan het nooit laten om te speuren naar oude LEGO-huizen die ik destijds niet had. De buit is tot nu toe echter minimaal. Ik vond een villa uit 1988 en een molen uit 1975. Je komt bij kringlopen en op vlooienmarkten heus wel LEGO tegen, maar dan los in een zak verpakt. Een brei van steentjes waar je geen wijs meer uit kunt worden. En vaak nog relatief nieuw ook. Intacte sets uit de seventies en eighties mét doos en bouwtekening zijn schaars.

lego-362-molen-6349-villa-go-with-the-vlo

Mijn (mini)buit vintage LEGO. Complete sets vind je niet snel in het wild.

amersfoort-kringloop-lego-go-with-the-vlo

Helaas ook niet bij Kringloopcentrum Amersfoort. Maar oud is deze LEGO wél.

lego-kringloopcentrum-amersfoort-go-with-the-vlo

Lang voor de mierzoete LEGO Friends mochten LEGO-meisjes nog lekker stoer zijn.

playmobil-kasteel-kringloop-amersfoort-go-with-the-vlo

Welk geduldig kind – klein of groot – restaureert dit Playmobil-kasteel?

Bij Kringloopcentrum Amersfoort tref ik zulke huizensets *snik* ook niet aan. Toch is de lading Playmobil en LEGO niet te versmaden. Ik negeer een bak die tot de rand gevuld is met moderne LEGO en een Playmobil-kasteel dat eveneens van recente datum is en zoom gretig in op de vroege Playmobil en LEGO. In twee bakken ligt een vracht aan seventies LEGO-treinspullen waar de originele doosjes – een unicum – nog netjes bij zitten. En ernaast staat iets dat zowaar lijkt op een huis uit dezelfde periode. Je zult alleen zelf moeten uitzoeken wat er ontbreekt (online zijn de originele bouwtekeningen eenvoudig te vinden en op de officiële website van LEGO kun je losse steentjes kopen). Interesse? De Playmobil- en LEGO-artikelen zijn niet gewoon te koop, Kringloopcentrum Amersfoort maakte er een veiling van. Tot en met zaterdag 22 oktober 17.00 uur kan er geboden worden. Veilingbriefjes zijn verkrijgbaar bij de kassa. Vanaf maandag 24 oktober is de veiling blind, d.w.z. de hoogste biedingen worden dan niet meer bekendgemaakt. Op 31 oktober wordt er contact opgenomen met de winnaars.

Kringloopcentrum Amersfoort
Zwaaikom 21
3812 PS Amersfoort
Tel. 033-4626969
kringloopamersfoortleusden.nl

 

kringloopcentrum-amersfoort-mickey-mouse-go-with-the-vlo

Behalve het speelgoed worden er ook een stoeltje en nog werkende Mickey Mouse-telefoon geveild.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , ,


Over de auteurOne Response to Oude LEGO en Playmobil bij kringloop Amersfoort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑