...

Tip! Zombie experience mall

Gepubliceerd op 7 november, 2015 door Danny Post

0

Pas op, hier zijn de zombie killers

In een verlaten Engelse shopping mall worden evenementen georganiseerd waarbij je kunt jagen op zombies. The Walking Dead is niet langer fictie, maar de akelige realiteit…

Foto’s: AMC/The Walking Dead, Zed Events

In de gangen van een uitgestorven winkelcentrum zombies liquideren. Dat is het zieke idee achter de Zombie Shopping Mall Experience. En het slaat enorm aan. Sinds organisator Zed Events er een paar jaar geleden mee startte, melden mensen zich massaal aan. Omdat het weer eens wat anders is dan paintballen, maar natuurlijk vooral vanwege het overweldigende succes van The Walking Dead. Sommige kijkers zijn zo verslingerd geraakt aan de serie dat ze zombie eten, zombie drinken en zombie slapen. Het liefst zouden ze er met een trouwen. En wat is er dan mooier om een keertje echt op die halfverrotte griezels te mogen jagen?

Walking Dead zombie jagen

“Heerlijk al die dagjesmensen, ze zijn werkelijk om op te vreten.”

Zombie mall jagen walking dead

Als je niet uitkijkt sta jij in de foodcourt van dit oude winkelcentrum zelf op het menu.

Zombie shopping mall Reading

“Let niet op mijn wang. Ik schoot een beetje uit tijdens het uien snijden.”

Zombie hysterie

Gratis intensive repair cream monstertjes? Toen de zombies hoorden van de weggeefactie werden ze gék.

Het gegeven achter de Zombie Shopping Mall Experience is simpel: de aarde wordt geplaagd door een zombie-apocalyps en om de een of andere reden besloten ze allemaal naar een oud winkelcentrum te gaan (misschien hadden ze gehoord dat de intensive repair cream in de aanbieding was?). Aan de deelnemers de taak om ze af te maken. Het worden drie uren vol zenuwslopende horror waarin alle mogelijke zombies je zullen bespringen. Het zal voelen alsof je in een zombiefilm of -game zit, zegt Lee Fields van Zed Events. “Ik ben veertig en al een fan van zombies sinds ik een kind was, eerst keek ik Betamax- en VHS-video’s en erna sloeg ik aan het gamen. In de Zombie Shopping Mall Experience zie je al die invloeden terug.”

De rennende levenden
Wat de jacht zo levensecht maakt, is dat hij plaatsvindt in een bestaand winkelcentrum in de Britse stad Reading, dat op de nominatie staat om gesloopt te worden. De lege gangen waar elke voetstap nagalmt, de onheilspellende sfeer, alles klopt. Ook de maniakale zombies die volgens de slogan op de site ‘snakken naar jouw malse hersenen’ zijn niet van echte ondoden te onderscheiden. Het zijn wat Lee ‘professionele zombies’ noemt. Velen van hen werkten mee aan zombie walks in Londen en speelden mee in horrorfilms als The Zombie Diaries en Outpost. En ze gaan he-le-maal los. “Er zijn stille momenten, waarop je rondsluipt door de duisternis en er zijn andere momenten waarop de hel losbreekt en je moet rennen voor je leven.”

Zombie engerd

“Waarom geef je me nou toch geen kusje? Stink ik zo erg uit mijn mond?”

Walking Dead shopping mall experience

Zombie group hug!

Zombie Walking Dead

“Pffff, morgen nóg twee groepen. Het voelt alsof mijn kop uit elkaar splijt van vermoeidheid.”

Zombie shopping mall

“Not the face, not the face!”

Op de site van Zed Events staat dat er geen schoon ondergoed voor je wordt geregeld als je de angstdiarree voelt opborrelen, maar er wordt natuurlijk wel gezorgd voor wapens. Groepen (elke groep telt maximaal twintig personen) die de zombie mall in worden gestuurd, hoeven de vijand niet met hun blote handen te lijf te gaan. Alle deelnemers krijgen air-softwapens. Eén klein dingetje moet daarbij wel opgemerkt worden. De zombies lijken misschien echt, dat zijn ze niet. Dus de klassieke methode om ze te doden, een kogel door hun hoofd, wordt tijdens de Zombie Shopping Mall Experience ten strengste afgeraden. Hun torso aan gort schieten volstaat. Lee: “We willen niet dat onze zombies hoofdwonden oplopen.” Het zou bovendien hun zorgvuldig aangebrachte make-up verpesten. En dan wordt een zombie pas goed kwaad.

De Zombie Shopping Mall Experience ook een keer meemaken? Vanuit Londen is het een treinritje van 25 minuten naar het oude Reading Shopping Centre. Draal niet te lang, want dit winkelcentrum wordt op korte termijn gesloopt. Deelname kost £ 139,- per persoon. Alle info: zedevents.co.uk.

 

Deel dit artikel!
Facebooktwittergoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑