...

Vlo nieuws

Gepubliceerd op 13 oktober, 2017 door Danny Post

0

Peperduur rokertje van 12.000 dollar

Een half opgerookte sigaar van Winston Churchill bracht tijdens een veiling van RR Auction 12.000 dollar op. Maar hier lurkten dan ook legendarische lippen aan.

De Britse oud-premier Winston Churchill was een ongekende stoomboot. Op de meeste foto’s zie je hem met een dikke sigaar in de hand dan wel in zijn mond. Die dampers waren zijn handelsmerk. Dus toen RR Auction bekendmaakte dat er op hun site een oude sigaar van hem geveild zou gaan worden, was de belangstelling groot. De nieuwe eigenaar, een Amerikaanse verzamelaar uit Palm Beach, had er uiteindelijk 12.000 dollar voor over.

rr-auction-veiling-sigaar-churchill-go-with-the-vlo

Bij de sigaarstomp zat een foto om te bewijzen dat de oud-premier echt in Parijs was en daar écht rookte.

winston-churchill-sigaar-go-with-the-vlo

Waar rook was, was Winston Churchill. (Wikipedia/Bundesarchiv)

churchill-the-crown-go-with-the-vlo-2

In de hitserie The Crown kwam de paffende brombeer ook voorbij.

Winston Churchill had de sigaar tussen de lippen toen hij op 11 mei 1947 vanaf de Parijse luchthaven Le Bourget naar het Britse Northolt vertrok. Nadat hij haar voortijdig doofde, viste een crewlid van het vliegtuig waarmee hij reisde het ding uit de asbak. Grappig detail is dat de tien centimeter korte stomp nog de originele banderol heeft met Churchills naam. Met een beetje geluk zitten er ook nog wel speekselresten op. Dichterbij greatness kun je niet komen.

Check rrauction.com voor hun volgende veilingen.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑