...

Vlo nieuws

Gepubliceerd op 19 maart, 2016 door Danny Post

0

Peter Jan Flapdrol houdt grote uitverkoop

Peter Jan Rens heeft besloten om een deel van zijn bezittingen te veilen op Catawiki. Je kunt onder meer de hand leggen op zijn blauwe Meneer Kaktus-pyjama. “Op deze manier hoop ik dat er andere mensen zijn die van de spullen kunnen genieten.” 

Foto’s: Catawiki, Peter Jan Rens

Natuurlijk heeft deze veiling op Catawiki niks met een nijpend geldgebrek of nieuwe schulden te maken. De aan lager wal geraakte presentator wil gewoon wat spullen lozen, omdat hij (weer eens) gaat emigreren. Dat is alles. Peter Jan gaat met zijn knipperlicht-vriendin Virginia van Eck in Turkije wonen en daar reizen voor vrijgezellen organiseren. “Zoals bekend wil ik in Turkije gaan wonen en werken en daarom laat ik de dingen die ik niet meer nodig heb veilen,” zegt de blije beroepsfantast op zijn Facebook-pagina. “Op deze manier hoop ik dat er andere mensen zijn die van de spullen kunnen genieten.” Opvallende objecten die voorbij komen, zijn een TROS TV Ster die hij in 1991 ontving voor zijn programma Doet-ie ’t of Doet-ie ’t niet en een award voor beste presentator die John de Mol hem in 1987 gaf. Ze doen je weer even beseffen dat Peter Jan vroeger ook goed was in andere dingen dan het oplichten van zakenpartners, failliet gaan, het ontlopen van schuldeisers en het laten zitten van een ex-vrouw met een hypotheekschuld van 375.000 euro. Of wacht, ik vergis me. Excuses. Dat zijn allemaal vuige leugens. Niets van waar.

Peter Jan Rens veiling go with the vlo 2

Knipperlicht-vriendin en gelnagel-icoon Virginia is verantwoordelijk voor de gelikte fotografie.

Peter Jan Rens schilderij go with the vlo 9

Wat zie jij wat ik niet zie? Het antwoord is makkelijk: een kwakjesschilderij. Oh, plus een lelijke nagelprinter.

Peter Jan Rens go with the vlo 6

Gedachtengangen Peter Jan Rens. Dit meesterwerk gaat zó hard gekocht worden door het Rijksmuseum.

Maar ik dwaal af. Terug naar de veiling, want er gaat zoveel moois onder de hamer en niet alleen van Peter Jan zelf. Er worden ook unieke bezittingen aangeboden van zijn 23-jarige liefje Virginia met wie hij in 2014 dochtertje Djelisa kreeg (dja dja, ondanks zijn 65 lentes schiet deze grijze bok nog steeds met scherp). Van Virginia worden een nagelprinter en drie abstracte schilderijen geveild. Met die laatste schaart ze zich wat mij betreft in het rijtje Matisse, Dali en Picasso. In het bijzonder haar werken Wat zie jij wat ik niet zie? en Gedachtengangen Peter Jan Rens grijpen je als toeschouwer bij de strot. De rauwe en trefzekere penseelstreken zetten je echt aan het denken. Dat is wat goede kunst met je doet: uitdagen, confronteren, inspireren.

Van Tasty Tags tot oude mannenpyjama’s 
Wat een creatieve duizendpoot Peter Jan zelf is, blijkt uit enkele andere objecten die worden geveild. Je kunt de hand leggen op een manuscript dat hij schreef met de optie om deze te mogen uitgeven, de tv-rechten voor het programma U bent aan de beurt dat door Peter Jan werd gepresenteerd en te zien was bij RTL 4 én je kunt bieden op de door Peter Jan verzonnen Tasty Tags. Deze stukjes eetbare ouwel met opdruk kun je in je drankje laten drijven ter decoratie, als advertentie of als smaakverfrisser. Tof hoor. Peter Jan heeft nog een hele doos van zijn briljante vinding thuis staan, omdat deze – heel verrassend – “door omstandigheden nooit verder ontwikkeld is”. De hoogste verwachtingen heeft de presentator van zijn morsige Meneer Kaktus-pyjama waarmee hij van 1982 tot 2004 in De Grote Meneer Kaktus Show verscheen. Vorige maand probeerde hij het ding nog te slijten op Marktplaats, maar daar werd zijn advertentie na een paar uur alweer verwijderd. Volgens een woordvoerster van Rens (Virginia?) kwam dit omdat het stormliep. “Er was zo waanzinnig veel animo voor het unieke slaapkostuum dat de advertentie vastliep en door Marktplaats moest worden verwijderd.”

Peter Jan Rens veiling go with the vlo 11

Ga voor de all over Rens look en beplak zijn oude Hugo Boss-pak met Tasty Tags.

Peter Jan Rens boek go with the vlo

Tv-rechten en manuscript, allebei véél te zwaar om mee te nemen naar Turkije.

Peter Jan Rens pyjama go with the vlo

Niet schrikken: Peter Jan wil je zijn krokante pyjama na aankoop persoonlijk komen overhandigen.

Peter Jan beweerde dat het beste bod op Marktplaats 3.295 euro was voordat zijn advertentie werd weggehaald, maar het lijkt er niet op dat hij dit op Catawiki zal overtreffen. De pyjama blijft hangen op 250 euro. Ook zijn andere spullen breken bepaald geen records. Op zijn TROS TV Ster na, die nu al op 1.650 euro staat, hebben mensen bitter weinig belangstelling om een stukje Peter Jan Rens in huis te halen. Zelfs de bonusdeal die hij aanbiedt, een dagje uit met de flapdrol himself, staat nog maar op 250 euro. Bij deze wil ik een oproep doen aan iedereen om toch vooral mee te bieden. Beschouw elke euro die je uitgeeft als een investering in een betere toekomst. Hoe meer Peter Jan ophaalt met deze veiling, hoe kleiner de kans dat hij ooit nog terugkeert uit Turkije om ons weer te komen oplichten vervelen. Beursje vol, alles keurig. Meneer Kaktus is tevree. Alles afgelost, alles fleurig. Meneer Kaktus zegt: “Oké!”

Een stukje Rens in huis halen? De veiling loopt af op vrijdag 26 maart: veiling.catawiki.nl.

Update: De veiling bracht in totaal 9.105 euro op. Ruim genoeg voor een enkeltje Turkije. Al voelde de koper van de blauwe pyjama zich achteraf flink belazerd. Het ding bleek toch niet zo origineel te zijn… Klik hier voor het hele verhaal.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑