...

Gespot

Gepubliceerd op 3 april, 2015 door Danny Post

0

Piano of disco?

Kun je wel wat muziek in je leven gebruiken? Bij kringloopwinkel Het Goed in Vlaardingen zag ik een galmend groene piano en een wel heel swingende seventies kast. 

Normaal gesproken loop ik niet heel erg warm voor kringloop Het Goed in Vlaardingen. Maar de laatste weken duiken er tussen het anders zo fletse aanbod hele opvallende dingen op. Zo kocht ik er een honderd jaar oud en bijna 1,5 meter breed panorama van Istanbul voor iets meer dan een tientje en trok ik op de lijstenafdeling een stoffig schilderij tevoorschijn dat naar alle waarschijnlijkheid gemaakt werd door kunstschilder P.J.A. Wagemans (ik ben het nog aan het uitzoeken). Vandaag word ik heel blij van deze piano en buffetkast. Iets voor jou?

Groene muzikale energie
Wanneer je een antieke piano bij de kringloop tegenkomt, is-ie meestal zwart. Daarom springt deze groene pingelkast meteen in het oog. Wat een lekkere, 100% biologische kleur! En het bordje van de maker Crane & Sons geeft hem extra authenticiteit. Helemaal zuiver klinkt de piano niet meer, maar dat is waarschijnlijk wel op te lossen door een goede stemmer. Of je gebruikt hem gewoon als decorstuk in je woonkamer. Mochten gasten je vragen om even een nummertje van Adele te spelen, dan zeg je gewoon dat je net een recital hebt gegeven voor de leden van ons koningshuis en je vingers moeten rusten. Andere keer! Prijs: 60 euro.

Groene piano kringloop Het GOED Vlaardingen

Zet er een grote kandelaar op of een paar Disney-knuffels. Helemaal Wibi Soerjadi.

 
Kast met discokoorts
Ik weet niet waarom, maar bij het zien van deze seventies kast krijg ik een ongelooflijke zin om een plaat van Sisters Sledge op te zetten. Je vóelt gewoon dat hij heel wat swingende thuisfeestjes heeft meegemaakt. Hoewel een kast van palissanderhout soms zwaar kan ogen, voorkomt deze kanjer dat probleem door de wit-accenten. Van de glazen schuifpanelen tot de kastdeurtjes, alles verkeert in topconditie. Eén deurtje klikt niet goed dicht en heeft een nieuw magneetslotje nodig, maar dat is zo gedaan. Leuk detail is de rode bar. Alsof deze kast zijn tong uitsteekt naar buren die klagen over de muziekoverlast. We’re lost in music… Prijs: 75 euro.

Seventies kast Vlaardingen rode bar

“Iemand nog een lekkere Rusty Nail?” Genoeg ruimte om seventies cocktails te maken.

 

Kringloopwinkel Het Goed
Heliniumweg 8
3133 AX Vlaardingen
Tel. 010-4602599
hetgoed.nl

 
Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑