...

Tip! het-goed-boekenweek-go-with-the-vlo

Gepubliceerd op 24 maart, 2017 door Danny Post

0

Pluk verboden boekenvruchten bij Het Goed

Van 25 maart tot en met 2 april is het weer Boekenweek. Thema dit jaar is ‘verboden vruchten’. Bij de kringloopwinkels van Het Goed vind je daarom extra veel tweedehands spannends. Wie voor meer dan vijf euro aan boeken koopt, mag gratis een boek uitzoeken!

Klanten van Het Goed zullen de komende dagen diep met hun neus in de boeken zitten. Vanwege Boekenweek zal de hoeveelheid ‘kringloop-lit’ nog imposanter zijn dan gewoonlijk. Verwacht torenhoge stapels, uitpuilende kasten en doorbuigende planken. Als je zoekt naar wat fijn tweedehands leesvoer voor de lente en zomer, dan is dit de tijd om toe te slaan. Of je nu thrillers verslindt, kookboeken verzamelt of hartkloppingen krijgt van mooie antiquarische romans, de pareltjes liggen voor het oprapen. En wat het extra aanlokkelijk maakt om een van de 25 filialen (verspreid over heel Nederland) te bezoeken, is de leuke actie die werd bedacht. Koop je voor meer dan vijf euro aan boeken, dan mag je er nog eentje gratis uitzoeken.

boekenweek-het-goed-kringloop-enschede-go-with-the-vlo

Geef gehoor aan deze uitnodiging. Je gaat zeer gelukkig worden.

kringloop-het-goed-boekenweek-schiedam

Klanten van Het Goed Enschede: jullie krijgen geduchte concurrentie van dit boekenwurmpje.

boekenweek-het-goed-thrillers-go-with-the-vlo

Een heleboel tweedehands bloedvergieten voor een paar euro.

boekenweek-rudolph-van-veen-melbourne-race-go-with-the-vlo

Dol op de romantiek van oude vliegreizen of vlieg je liever solo in de keuken? Voor elke smaak is er wat wils.

het-goed-schiedam-boekenweek-go-with-the-vlo

Bij Het Goed Schiedam is het uitstekend schatgraven. Regelmatig vind je er oude gesigneerde boeken.

Het thema van deze Boekenweek is ‘Verboden vruchten’. Wel willen, niet mogen, toch doen. Het roept onmiddellijk van alles op: genot, exces, geheimen, wanhoop, gevaar, duisternis, verraad. Laat je inspireren door dit thema als je gaat snuffelen tussen de vele boeken van Het Goed. Hieronder volgen tien prikkelende titels die je beslist moet kopen als je ze ziet. Van romans over onmogelijke liefdes tot een hilarisch oud kookboek dat je nog leert hoe je de lekkerste cholesterolbommen op tafel zet. Gerechten die nu taboe zijn. De meeste van deze boeken kom je regelmatig tegen, maar als je ze echt allemaal wilt dan moet je naar Het Goed Enschede. Daar staan ze alle tien in de kast. En nee, het is niet verboden om ze voor de neus van de andere kopers weg te grissen. Tijdens het grote schatzoeken deze week is het ieder voor zich!

 

Vintage verleidingskunsten

boekenweek-marilyn-monroe-arthur-japin-go-with-the-vlo

In de slaapkamers van Casanova en Marilyn was het drukker dan op station Amsterdam CS.

marilyn-monroe-boekenweek-go-with-the-vlo

We blijven met rode konen lezen over hun sexcapades.

Een schitterend gebrek – Arthur Japin 
Als er één man in de geschiedenis was, die graag van verboden vruchten snoepte, is het wel Giacomo Casanova. De Venetiaan vulde zijn leven met rokkenjagen. In Een schitterend gebrek volgen we Casanova en zijn eerste liefde Lucia. Van deze meeslepende historische roman ligt altijd wel een exemplaar bij je kringloop. Hoog tijd om ermee naar de kassa te lopen.

Marilyn: A Biography – Norman Mailer
Was de dood van Marilyn Monroe een ongeluk, zelfmoord of moord? Norman Mailer beweert in Marilyn: A Biography het laatste. De sexbom werd volgens hem omgebracht door agenten van de CIA en FBI vanwege haar schandaleuze affaire met Robert Kennedy. Toch werd dit boek uit 1973 vooral een klassieker vanwege de vele prachtige foto’s. Sexy eye candy!

 

Zinderende oorlogsgeheimen

het-goed-boekenweek-oorlogsromans-go-with-the-vlo

Oorlog en liefde: een gouden literaire combinatie.

dear-joan-oorlogsbrieven-boekenweek-go-with-the-vlo

Gelukkig liep het verhaal van Tony Ross en Joan Charles goed af. Na de oorlog trouwden ze.

The Diplomat’s Wife – Pam Jenoff
Pam Jenoffs nieuwe roman The Orphan’s Tale is net uit, maar dit ouwetje is even spannend. Centraal staat de Poolse oud-verzetsstrijder Marta Nederman. Ze komt na de oorlog op adem in Londen. Dan blijkt iemand binnen de Britse regering geheimen door te spelen aan de Russen. De enige persoon die de spion kan ontmaskeren, houdt verband met Marta’s verleden…

Dear Joan (Love Letters from the Second World War) – Tony Ross en Joan Charles 
De Tweede Wereldoorlog was een heftige tijd voor geliefden. Soms zagen ze elkaar jaren niet en konden ze alleen via brieven contact houden. Dear Jean is een bundeling van de brieven tussen de piloot Tony Ross en zijn grote liefde Joan Charles. Ze vertrouwden elkaar hun diepste zielsgeheimen toe en jij kunt stiekem over hun schouders meelezen. Hartverscheurend.

 

Verboden liefdes

het-goed-boekenweek-susan-smit-douglas-kennedy-go-with-the-vlo

De duistere wegen van het lot. Soms komen mensen die voor elkaar bestemd zijn maar niet bij elkaar.

susan-smit-vloed-noordwijk-go-with-the-vlo

Susan Smit baseerde Vloed gedeeltelijk op haar eigen familiegeschiedenis.

En de liefde – Douglas Kennedy
Douglas Kennedy neemt je mee in een achtbaan van passie, liefde, bedrog, haat en verdriet. Het draait allemaal om de tragische romance tussen de Amerikaanse Sara Smythe en Jack Malone. Het is beter om verder niet te veel te verklappen, je moet dit boek gewoon gaan lezen. En de liefde slaat in als een bom. Een lezer: “Het is een liefdesverhaal zoals ik het zelden las.”

Vloed – Susan Smit
Nog een topboek dat je vaak bij de kringloop ziet, is Vloed van Susan Smit. In het Noordwijk van 1899 valt de hoteliersdochter Adriana van Konijnenburg als een blok voor de visser Jacob. Hun relatie strandt vanwege het standsverschil en als Adriana zich erna laat bezwangeren door een ober wordt ze verbannen uit Noordwijk. Jaren later keert ze terug. Zegeviert de liefde alsnog?

 

Italiaanse mysteries en radioactieve vruchten

boekenweek-het-goed-haagse-kookboek-go-with-the-vlo

Twee klassiekers die je doen gruwen en lachen tegelijk.

boekenweek-haags-kookboek-go-with-the-vlo

Iemand nog een sappig radioactief tomaatje of een uitgebraakte visschotel?

Italiaanse geheimen – Linda Otter
Mysteries, in Italië hebben ze ze zo’n beetje uitgevonden. Linda Otter graaft de gekste verhalen op en schetst een fascinerend portret van een complex land. Via heiligen, bandieten, de mafia, Albanese immigranten, bootvluchtelingen, samenzweerders en Mussolini-fans belandt ze ten slotte bij een aristocraat in een vervallen kasteel. Geen gewoon reisboek, maar een ervaring.

Het Haagse kookboek – F.M. Stoll en W.H. de Groot
Oude kookboeken blijven leuk. Ze gaan nog niet gebukt onder het quinoa-getut van nu en propageren onbeschaamd de geneugten van een vette hamlap of een broodje kaas of hagelslag als ontbijt. Het Haagse kookboek is een topper. De veel te kleurige foto’s werken op je lachspieren. De gerechten lijken wel radioactief. Werden ze soms bereid in een kerncentrale?

 

De heftige seventies en eighties

boekenweek-kringloop-het-goed-go-with-the-vlo

Oost, west, thuis bij Anne Marie was het niet best…

boekenweek-la-feest-eighties-go-with-the-vlo

Fotoboek 24 Hours in the Life of Los Angeles voert je terug naar 1984. Iemand nog een gezellig snuifje?

Huis van de angst – Anne Marie West en Virginia Hill
Tussen 1967 en 1987 brachten de Britse seriemoordenaar Fred West en zijn vrouw Rosemary ten minste twaalf jonge vrouwen om. Ze folterden ze, verkrachten ze en verborgen hun lichamen erna ergens in hun huis. In Huis van de angst vertelt hun dochter Anne Marie hoe het was om in ‘the house of horror’ op te groeien. Een huiveringwekkend boek dat je niet meer loslaat.

24 Hours in the Life of Los Angeles – Klaus Fabricius en Red Saunders
De eighties waren een kleurrijke periode in de geschiedenis van Los Angeles. De rode Ferrari’s, groene dollars waarmee gesmeten werd en het wit van de coke, het kon niet op. 24 Hours in the Life of Los Angeles, dat verscheen in 1984, vormt een geweldig tijdsdocument van die wilde jaren. De pagina’s barsten bijna uit de band van het vele getoupeerde haar.

 

boekenweek-het-goed-verboden-vruchten-go-with-the-vlo

Bij Het Goed Enschede liggen al deze verboden vruchten voor het oprapen.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑