...

Gespot

Gepubliceerd op 12 april, 2016 door Danny Post

0

Retro bungalow voor dwergdiva’s

Deze mid-century modern bungalow is een buitenkansje voor diva’s die graag in het verleden willen leven. Eén maar: toekomstige bewoners mogen niet langer zijn dan tien centimeter. Gelukkig kun je het huis ook gewoon op je dressoir neerzetten.

Op rommelmarkten en in kringlopen speelt regelmatig mijn reddersinstinct op. Gevaarlijk, want voordat je het weet, staat je hele huis vol. Ik houd mezelf voor dat ik niet elke fraaie vintage vaas, spiegel, stoel, kast of tafel kan kopen, maar moeilijk blijft het wel. Vandaag had ik er weer last van toen ik in de kraam van mijn vrienden Gina en Frans op de Rotterdamse rommelmarkt stond. Dit is een van de coolste poppenhuizen die ik ooit tegenkwam. Gina en Frans vonden hem laatst tijdens een van hun huisontruimingen (misschien herinner je je deze reportage nog waarin ik een dagje met ze meeliep). Hoe oud hij precies is en wie ermee speelde, weten ze niet. Maar net als ik willen ze dat een leuk iemand zich erover ontfermt. Iemand die de ramen van de schuifpui lapt, de meubels afstoft en de planten weer op het terras zet.

Poppenhuis fifties go with the vlo 2

Te arm voor een grote mid-century modern bungalow? Koop deze kleine.

Dit zomerse optrekje lijkt op de poppenhuizen van de Duitse fabrikanten VEB Grünhainichen en Häfner & Krullmann uit de jaren vijftig en zestig. De maker heeft heel goed zijn best gedaan om een miniatuurversie van een mid-century modern bungalow te bouwen. Dit is niet de doorsnee kitscherige poppentoko tjokvol klassieke en pompeuze meubeltjes. De strakke lijnen, frisse pastelkleuren en minimalistische kasten en stoelen (Scandinavisch design?) wijzen erop dat dit een speelhuis was voor meisjes met smaak. Enkele stoelpootjes moeten worden vastgelijmd en er is wat achterstallig onderhoud, maar verder kom je in de woning geen schokkende verborgen gebreken tegen. Er zat ooit ook verlichting in en ik adviseer de koper om die te herstellen. Zo’n vrolijke bungalow verdient het gewoon om te shinen. Zo, einde verkooppraatje. Ik hoop dat een van jullie ervoor gaat. Kan ik ook weer rustig slapen.

Interesse? Stuur een berichtje naar Gina en Frans via hun site boedelontruiming.eu en doe een goed bod. Je kunt er ook voor kiezen om op zondag 17 april aanstaande naar de gezellige Swan Market in het Rotterdamse Museumpark te gaan. Gina staat daar met een kraam en ze heeft beloofd om de bungalow mee te nemen als hij dan nog niet verkocht is.

 

Mid Century Modern go with the vlo

Bladerde de maker van het poppenhuis door dit nummer van Better Homes and Gardens uit 1958?

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑