...

Woonshop Klinkhamer Groningen

Gepubliceerd op 18 februari, 2014 door onze speciale GWTV-reporter

1

Prehistorie meets modern keramiek

Klinkhamer Antiek… die naam roept vast plaatjes op van een naar boenwas geurende winkel. Waar je voetstappen door de stilte dreunen en een strenge meneer je met een ijzige blik tussen leesbril en wenkbrauwen door in de smiezen houdt. Oké, wis dat beeld, haal opgelucht adem, want je kunt er niet verder naast zitten.

Door onze speciale Vlo-reporter Marijn van der Zwaard

Bij de leukste ‘oudespullenwinkel’ van Groningen heet een glimlachend paardengeraamte je vriendelijk welkom. Krakerige chansons klinken vanaf de pick-up achter de met koopwaar ingebouwde toonbank, waar eigenaar Stephan Veenstra (34) een sigaretje rookt, klaar om welke vraag dan ook over het uitgebreide assortiment te beantwoorden. Hij kocht de zaak veertien jaar geleden samen met broer Michel (dat ‘Klinkhamer’ komt van de vorige eigenaar), die vooral de platenhoek doet. Stephan: “Wij zijn relatief jong in deze business, daardoor trekken we een jong publiek. Maar ook omdat we eigengereid zijn. Niet traditioneel, maar ook niet hip. We doen bijvoorbeeld weinig met internet, waardoor er een mysterieuze spanning rond de winkel hangt. Het is hier nooit voorspelbaar.”

Klinkhamer Groningen

Open for monkey & Dinky business!

Tand van een dino
De 200m² tellende ruimte in hartje stad staat ramvol glaswerk, zilver, sieraden, lampen, antieke kerstballen, Dinky Toys, reclameblikken, ansichtkaarten, aziatica, koningshuisgezelligheid, tassen, schedels en potten sterk water met van alles erin. Het oudste item is een dinosaurustand (koopje: €45,-), vrij nieuw zijn bijvoorbeeld de moderne keramiekstukken. “Dat is vooral mijn ding,” zegt Stephan, die ook een veilinghuis in Amsterdam heeft. “Ik heb werk van kunstenaars die ook in musea staan, zoals Hans de Jong, Wim Borst en Pablo Rueda Lara. En ongemerkt glas vind ik leuk om te verkopen, omdat je er, als er geen merkje in staat, echt verstand van moet hebben om te zien wat iets waard is.”

Klinkhamer Groningen

Opgezette of opgeblazen diertjes? Klinkhamer heeft het allemaal.

Blij met wanstaltig servies
Stephan vindt zijn waar op markten, beurzen, bij veilingen en in boedels en heeft een groot netwerk in de kunst- en antiekwereld. En dat levert een rariteitenkabinet, designwinkel en galerie ineen op. Een rommelig museum, waar je stukken die je hart stelen gewoon koopt. “Dat is soms moeilijk afscheid nemen, ja. Maar altijd leuk. Zelfs als ik een wanstaltig servies verkoop, geniet ik. Omdat iemand anders er toch maar mooi blij mee is.”

Klinkhamer Antiek
Folkingestraat 50 Groningen
klinkhamerantiek.nl

Klinkhamer Groningen 2

Niet voederen a.u.b. Ook niet met de inhoud van oude blikken.

 
Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail
Prehistorie meets modern keramiek onze speciale GWTV-reporter
Antiek/design
Koopjesgehalte
Sfeer
Gezellige meukgehalte

Summary:

4


Tags: , , , , , , ,
One Response to Prehistorie meets modern keramiek

  1. jan says:

    de verkoop wordt duur uitgebuit dmv lage inkoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑