...

Vlo nieuws prince-purple-rain-hoes-go-with-the-vlo

Gepubliceerd op 21 april, 2016 door Danny Post

1

Prince overleden op 57-jarige leeftijd

Zijn management heeft het zojuist bevestigd: Prince is overleden. De eighties legende werd dood aangetroffen in zijn huis. Hij voelde zich de laatste weken al niet goed. 

“Het gaat lekker zo,” verzuchtte een vriend zojuist. Na Michael Jackson, Whitney Houston en David Bowie raakten we vandaag opnieuw een legendarische superster kwijt. Prince Rogers Nelson is gestorven op 57-jarige leeftijd. Hulpdiensten troffen het stoffelijk overschot van de zanger in de ochtend (Amerikaanse tijd) aan op zijn landgoed Paisley Park in Minnesota. Hij lag alleen in de lift van zijn woning en een poging tot reanimatie haalde niets meer uit.

Prince dood go with the vlo 2

Zomaar er tussenuit gepiept. Hoe dan???

Prince dood go with the vlo 3

Niemand kon tippen aan Prince. Hij was uniek.

De doodsoorzaak is vooralsnog onbekend, maar Prince voelde zich al enige weken niet lekker. Hij had last van een mysterieuze griep die hij maar niet van zich af kon schudden. Hij had een aantal optredens afgezegd en een week geleden nog worstelde hij zich door een optreden in Atlanta. Onderweg naar huis moest zijn privévliegtuig toen zelfs een noodlanding maken, omdat hij onwel werd. Prince werd enige uren opgenomen in het ziekenhuis, maar mocht na een aantal uur weer naar huis. Het leek vervolgens iets beter te gaan. Léék.

Geniale geilneef
Prince groeide begin jaren tachtig uit tot een internationale superster dankzij hits als When Doves Cry1999, Little Red Corvette en Purple Rain. Hij won zeven Grammy’s en verkocht meer dan honderd miljoen platen. Met zijn getrippel op hoge hakken en vaak geile songteksten schudde hij de showbizz even goed wakker. Prince was briljant en behoorde met Michael Jackson en Madonna tot de iconen van die periode. Alleen Madonna is nu nog over. Ze is in shock, laat ze weten via Instagram: “Hij veranderde de wereld!! Een ware visionair. Wat een verlies. Ik ben er kapot van.” Andere artiesten delen haar verdriet. “En zomaar… verloor de wereld een hoop magie,” twitterde Katy Perry. “Rust in vrede, Prince! Bedankt dat je ons zoveel gaf…” Mariah Carey: “Genie, legende, inspiratie, vriend. De wereld zal je missen. Hier kom ik nooit overheen.” Justin Timberlake is er ziek van, zegt hij. “Verdoofd. Verbijsterd. Dit kan niet waar zijn.”

Madonna Prince go with the vlo

Van het supertrio uit de eighties is nu alleen Madonna nog over… 

Prince naakt go with the vlo

Dirty Mind. Prince hield van sex, snorren en strippen.

Ondertussen branden op internet de wildste speculaties los. Er zouden drugs in het spel zijn geweest, stellen sommige bronnen. Niks griep. Een ander gerucht is dat Prince zou zijn bezweken aan aids. Er ging op internet al eerder een ‘blind item’ rond, waarin werd gesproken over een superster die een wild sexleven had en ergens in de jaren negentig met het hiv-virus besmet raakte. Deze persoon hield zijn ziekte geheim en slikte jarenlang zijn medicijnen, maar was daar twee jaar geleden mee gestopt. Een insider zei: “De ster geloofde dat hij genezen was en had wat gekke religieuze mensen om zich heen die hem vertelden dat God hem genezen had. Hij stopte toen met het slikken van zijn medicijnen en de ziekte keerde terug. Nu zeggen de doktoren dat hij stervende is en dat niemand er nog iets tegen kan doen.” Of dit over Prince ging? Het voelt een beetje smakeloos om daar nu al mee bezig te zijn, eerlijk gezegd. Liever zet ik zo een oude plaat van de meester op en vier ik zijn genialiteit. Zoals Prince was er maar één. This is what it sounds like when the world cries…

 

Prince platen go with the vlo

Ik ga de komende dagen even muzikaal rouwen.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑