...

Tip! the-crown-meghan-markle-huwelijk-go-with-the-vlo-3

Gepubliceerd op 27 november, 2017 door Danny Post

0

Meghan Markle: gescheiden en toch prinses (yes!)

Het is officieel: Prins Harry en Meghan Markle gaan in het voorjaar trouwen. De gescheiden Meghan mag zich gelukkig prijzen. Het tweede seizoen van The Crown herinnert ons er opnieuw aan dat zulke ‘besmette’ commoners vroeger voor een dichte paleisdeur stonden.

De Britten vieren feest. Partyprins Harry is eindelijk onder de pannen. Clarence House maakte vandaag bekend dat de drieëndertigjarige broer van kroonprins William in het huwelijksbootje stapt met de Amerikaanse Meghan Markle. Na anderhalf jaar daten is het tijd voor de grote sprong samen. De datum is nog onbekend, de bruiloft zal vermoedelijk in mei plaatsvinden.
Met de sexy Meghan krijgt het Britse koningshuis éindelijk een dame in de gelederen met een kleurtje. Meghan is de dochter van een blanke vader en een Afro-Amerikaanse moeder. Een donkere vrouw die het nieuws hoorde, merkte ontroerd op: “Finally, we’re in!” Hoewel we in 2017 leven, zijn de Europese koningshuizen immers nog altijd zo wit als in 1617. Ze vormen totaal geen afspiegeling van de huidige multiculturele maatschappij.

prins-harry-meghan-markle-huwelijk-go-with-the-vlo

Kijk die twee shinen.

meghan-markle-wallis-simpson-royalty-go-with-the-vlo

Allebei Amerikaans en gescheiden, maar Meghan Markle kreeg een warmer welkom dan Wallis Simpson.

edward-wallis-simpson-the-crown-go-with-the-vlo

Ook in The Crown zagen we hoe Edward zijn grote liefde er niet doorheen kreeg bij zijn familie. 

Er is nog een reden waarom Harry’s huwelijk met de drie jaar oudere Meghan zo opmerkelijk is: Meghan stond al eens eerder voor het altaar. Van 2011 tot 2013 was ze getrouwd met acteur en producent Trevor Engelson. En gescheiden mensen waren altijd een big no-no voor de Britse royals. Toen de koning Edward VIII in 1936 wilde trouwen met de twee keer gescheiden Amerikaanse socialite Wallis Simpson zorgde dat voor een enorm schandaal. Hij werd voor de keuze gesteld: Wallis dumpen of afstand doen van de troon. Edward koos voor het laatste. In zijn beroemde abdicatietoespraak zei hij geëmotioneerd: “Ik vond het onmogelijk om de zware last van verantwoordelijkheid te dragen en mijn taken als koning uit te voeren zoals ik zou wensen zonder de hulp en steun van de vrouw die ik liefheb.” Edward werd opgevolgd door zijn jongere broer George VI, de vader van de huidige koningin Elizabeth.

Margarets misère
In 1952 rinkelden de ruiten van Buckingham Palace opnieuw toen prinses Margaret, de zus van koningin Elizabeth, verliefd werd op de gescheiden RAF-officier Peter Townsend. De koninklijke familie, het politieke establishment en de Anglicaanse kerk waren fel gekant tegen een huwelijk. Margaret bezweek voor de druk en in 1955 gaf ze haar grote liefde op. De glamoureuze beauty veranderde in een dolende, gefrustreerde ziel. Ze vluchtte in een ongelukkig huwelijk met societyfotograaf Antony Armstrong-Jones, beleefde tijdens dat huwelijk en erna talloze affaires met de foutste kerels en begon zwaar te drinken. De alcohol en ook het kettingroken hielpen Margarets looks en gezondheid om zeep. Toen de prinses in 2002 op haar 73e stierf, was ze depressief, pafferig, gedeeltelijk verlamd en grotendeels blind. De dood voelde voor haar als een “barmhartige opluchting”, liet prins Charles weten. Zijn tante was een gebroken vrouw. 

prinses-margaret-peter-townsend-the-crown-go-with-the-vlo

Margaret was een prachtig gekooid vogeltje en dat knakte haar uiteindelijk.

the-crown-seizoen-twee-koningin-elizabeth-go-with-the-vlo

Elizabeth had geen bezwaar tegen Margarets huwelijksplannen, maar moest buigen voor de regering.

In het nieuwe, explosieve seizoen van hitserie The Crown krijgt de ongelukkige Margaret veel screentime. Wanneer haar zus Elizabeth in een scène opmerkt dat Margaret zwaarder drinkt dan voorheen, kaatst deze venijnig terug: “Hoe denk je dat dat komt? Omdat ik ongelukkiger ben dan voorheen. En hoe denk je dat dat komt? Omdat ik nog altijd ongehuwd ben. En hoe komt dat? Oh ja, omdat jij me mijn perfect match hebt ontzegd.” Steek die maar in je zak, zusje.

Meghan mag blijven
Gelukkig leven we inmiddels in minder bekrompen tijden. Prins Charles effende in 2005 de weg al een beetje toen hij na zijn desastreuze huwelijk met Lady Diana eindelijk mocht trouwen met zijn gescheiden minnares Camilla Parker Bowles. Gescheiden staat niet langer gelijk aan damaged goods. “Harry’s familie heeft me zo warm onthaald,” vertelde Meghan vanavond tijdens het eerste gezamenlijke tv-interview dat zij en Harry gaven. “Ook van zijn moeders kant. Het was heel belangrijk voor me om die ook te ontmoeten. Ze geven me het gevoel dat ik niet alleen deel uitmaak van het instituut maar ook van de familie zelf.” 

Jackie en John F. Kennedy wippen in het nieuwe seizoen van The Crown ook langs.

prins-harry-meghan-markle-the-crown-2-huwelijk-go-with-the-vlo

Mooi, slim en een gezellige prater. Harry heeft met Meghan goud in handen.

Harry kan zijn geluk niet op, jubelde hij. “Dat ik zo ongelooflijk snel stapelverliefd werd, was voor mij de bevestiging dat alle sterren op een rij stonden en dat alles perfect was. Deze beeldschone vrouw viel mijn leven binnen en ik het hare. We zijn een fantastisch team.”
Zelf kijk ik halsreikend uit naar de eerste openlijke homoseksuele royal die met zijn partner in het huwelijksbootje stapt. Maar dat zal nog wel een generatie of twee duren. Stapje voor stapje.

Het tweede seizoen van The Crown gaat op 8 december in première: netflix.com

 

the-crown-seizoen-twee-go-with-the-vlo-3

Claire Foy en Matt Smith zwaaien af na dit seizoen en worden vervangen door oudere acteurs in seizoen drie.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑