...

Flea your style burlesque-ballroom-rotterdam-go-with-the-vlo

Gepubliceerd op 19 maart, 2017 door Danny Post

0

Pronken en verleiden in de Burlesque Ballroom

De Burlesque Ballroom is op zaterdag 25 maart terug op haar oerspot: Grand Hotel Central in Rotterdam. Pin-updiva’s en hun mannen wagen dan opnieuw een nostalgisch dansje.

Foto’s: Very Cherry/Burlesque Ballroom

Sinds bekend werd dat de Burlesque Ballroom volgende week terugkeert naar haar oude honk, is de buzz enorm. Hoera! De Burlesque Ballroom hoort gewoon thuis in Grand Hotel Central. De keren dat het populaire feest werd gehouden in onder meer Zaal Staal en Bird waren ook supergezellig, maar dat krakkemikkige vergane-glorie-hotel aan de Kruiskade blijft verreweg de beste locatie. Het is een van de spaarzame plekken in het centrum van Rotterdam waar je de sfeer van de jaren veertig en vijftig nog kunt proeven. Perfect voor een avond vol verleiding, variété, dans, retro-glamour, muziek, interieurkunst en vintage mode.

burlesque-ballroom-hotel-central-rotterdam-go-with-the-vlo

Sommige meiden bloeien helemaal op in de Burlesque Ballroom.

hotel-central-rotterdam-burlesque-ballroom-go-with-the-vlo-4

Fay Loren begint de dag altijd met een verkwikkend champagnebad.

hotel-central-burlesque-ballroom-go-with-the-vlo

Gouden lokken, gouden keeltje.

grand-hotel-central-rotterdam-burlesque-ballroom-go-with-the-vlo-2

Op 25 maart staat het hier vol met extravagant uitgedoste mensen.

De Burlesque Ballroom wordt zoals altijd georganiseerd door de mensen van de kledingwinkel Very Cherry. Ze hebben wederom een zinderend programma in elkaar gedraaid voor hun gesoigneerde publiek. Op zaterdag 25 maart schitteren de internationale en bloedsexy burlesque-starlets Ruby Colibri, Fay Loren en Deena Ray in diverse staten van ontkleding. De avond wordt aan elkaar gepraat door Lady Marmelade. Deze Canadese mistress of ceremonies heeft tot ver buiten haar geboorteplaats Toronto naam gemaakt als actrice, chanteuse en cabaratière. Lady Marmelade zal de bezoekers vermaken met zang, tapdans en performance.

Glamour en vergane glorie
Helemaal uit Charkov, Oekraïne, komt de Rockabilly-band The Wise Guyz. De mannen zitten al meer dan tien jaar goed in de vetkuiven en ook de muzikale motor draait ritmisch als de gesmeerde bliksem. Tijdens de afterparty worden de grote motoren bestuurd door het koningskoppel onder de dj’s: Dandy Dave, de Rotterdamse plaatjesdraaier die kleermakers doet handenwrijven en de dwangmatige kettingroker Señor Alberto. Caroline van Very Cherry en Cathelijne Beijn draaien als het dj-duo Frigide Bordeaux en Carla Brunette.

burlesque-ballroom-hotel-central-rotterdam-go-with-the-vlo-2

Mannen laten hun snor vooraf nog even bijpunten bij Schorem Haarsnijder & Barbier.

Luxor en Hotel Central Kruiskade Rotterdam toen

Het Grand Hotel Central opende in 1917 zijn deuren en overleefde het bombardement op 14 mei 1940.

hotel-central-rotterdam-burlesque-ballroom-go-with-the-vlo

Laten we er met elkaar voor zorgen dat dit gebouw net als het Oude Luxor Theater behouden blijft!

burlesque-ballroom-very-cherry-go-with-the-vlo

Een sexy Hollywood-jurk voor het feest scoor je natuurlijk bij Very Cherry.

Voordat je nu meteen kaartjes koopt voor de Burlesque Ballroom en op zoek gaat naar een coole outfit, wil ik je nog één ding vragen. En dat heeft alles te maken met het Grand Hotel Central. De gemeente Rotterdam wil het gebouw dat het bombardement samen met het naastgelegen Oude Luxor Theater doorstond, al heel lang slopen. Terwijl het Luxor, dat ook jaren op de sloopnominatie stond, in 2014 eindelijk in oude luister werd hersteld, zit het hotel nog steeds in de gevarenzone. Het nieuwste domme plan is om alles achter de karakteristieke gevel neer te halen en daar een toren te bouwen van naar schatting 56 meter hoog. Krankzinnig. Dit mag NIET gebeuren. De stichting Grand Hotel Central is een handtekeningenactie gestart om het verdwijnen van alweer een stukje Rotterdamse historie te blokkeren. “We willen het hotel, dat dit jaar honderd jaar bestaat, behouden,” aldus een woordvoerster. De huidige exploitant Leo Houkamp steunt het initiatief. “Het hotel heeft grote monumentale waarde.’’ Teken de petitie op petities.nl en deel haar met al je vrienden. Want zoals de Burlesque Ballroom bij het Grand Hotel Central hoort, hoort het Grand Hotel Central bij Rotterdam.

De Burlesque Ballroom vindt plaats op zaterdag 25 maart. Aanvang: 22.00 uur. Kaartjes kosten vijfentwintig euro aan de kassa en twintig euro in de voorverkoop: burlesqueballroom.com. Je kunt ze ook kopen bij Very Cherry (verycherry.nl) en Schorem Haarsnijder & Barbier (schorembarbier.nl).

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑