...

Tip! Rare and More Deventer vintageloods meubels go with the vlo

Gepubliceerd op 28 november, 2018 door Danny Post

0

Rare & More verkast naar grote nieuwe loods

Rare & More in Deventer is verhuisd. De grote nieuwe loods is lekker rauw en toch gezellig. En er staan nog steeds de betaalbare vintage meubels die je gewend bent.

Afgelopen juli berichtte ik over de megasale van Rare & More. Sindsdien is er een hoop gebeurd. Eigenaar Olaf Witkamp sloot zijn winkeltje boven café De Hip in het centrum en moest zijn grote loods in de voormalige Davo-haardenfabriek uit vanwege een op handen zijnde verbouwing. Maar als er één vintagedeur sluit, gaat er altijd een andere open. “Tijdens mijn sale vertelde de eigenaar van de loods dat een ander stuk van de Davo-haardenfabriek nog minstens één jaar onaangeroerd zou blijven. Mits ik daarheen wilde verkassen, mocht ik nog even blijven.”
Olaf hoefde niet lang na te denken over dit aanbod. Hij sleepte zijn hele santenkraam naar een loodsgedeelte iets verderop in de Sint Olafstraat. Ook het nieuwe onderkomen heeft weer de ongepolijste vibe die we van Rare & More kennen. Beetje à la de vintageloodsen die je in Berlijn ziet. “Ik koos er bewust voor om mijn geld niet op te maken aan een façade die slick of trendy is. Ik houd liever de prijzen van wat binnen staat betaalbaar. Want hoewel het echt ‘rare’ spul niet voor een appel en een ei weg kan, houd ik vast aan mijn formule: liever veel aanloop van klanten en een grote omloop van vriendelijk geprijsde spullen met voortdurend nieuwe aanwas, dan dure items die eindeloos wachten op een klant.”

Rare and More Deventer vintageloods go with the vlo

Rare & More bleef in de Sint Olafstraat, maar schoof twee rolluiken op.

Rare and More Deventer zigeunerin stoel go with the vlo

Een van de parels van het Havenkwartier. Olaf gelooft heilig in zijn vintagetoko en ik ook.

Rare and More Deventer vintage meubels go with the vlo

Oe, dat kastje!

Rare and More vintageloods Rob de Nijs stoelen go with the vlo

Nee, je bent niet in Berlijn. Dit is gewoon Deventer.

Rare and More Deventer vintage tafel go with the vlo

Design voor weinig. Olaf knijpt zijn klanten niet uit.

Rare and More Deventer tijgerbeeld go with the vlo

Deze regio ontpopt zich langzaam tot vintagemekka. Onderaan dit artikel meer toffe adresjes.

Rare & More is 250 vierkante meter genieten. “Het is een rauw onderkomen, maar tegelijk ontzettend gezellig,” vervolgt Olaf. “Je zou zo met een goed boek de rest van de middag op een stoel kunnen neerploffen.” En het aanbod? “Veel! Natuurlijk meubels, stoelen en lampen. Maar ook vinyl met prachtige collector’s items, vintage hifi-sets, stalen racefietsen en Fat Lava. Leren jasjes, schoenen, spiegels, you name it, I’ve got it. Je vindt altijd wel iets bij Rare & More. Extra leuk is dat de loods op spuugafstand ligt van Burnside, het skateboard-walhalla van het oosten, Escape Room Deventer en Bounz, een sportcentrum met trampolines, skibaan en padelbaan. Kortom, de kinderen kunnen ook zonder chagrijn mee de auto in.”

De loods van Rare & More is tijdens de wintermaanden alleen ’s zaterdags geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Adres: Sint Olafstraat 3 in Deventer. Check ook de onlineshop rareandmore.nl. Mocht je die kant opgaan, neem dan meteen even de volgende vintagezaken mee: &dewolff in Deventer (endewolff.nl), vanOuds in Schalkhaar (vanouds.nu) en 55concept in Wilp (55concept.nl).

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑