...

Vlo nieuws Vintage kinderwagen baby nostalgie go with the vlo

Gepubliceerd op 17 juli, 2018 door Danny Post

0

Red het Poppen- en Kinderwagenmuseum!

Ik kreeg een mailtje van Rob Sloep. Zijn zeer bijzondere Poppen- en Kinderwagenmuseum is dringend op zoek naar donateurs en sponsors. Wie wil hem helpen?

Vorig jaar schreef ik over de webshops van Rob en Nelly Sloep. Zij verkopen de coolste vintage (en sinds kort ook vintage inspired) kinderwagens. Als fanatieke verzamelaars openden ze in Zwolle tevens het Poppen- & Kinderwagenmuseum waar ze hun eigen gigantische collectie tentoonstelden. Helaas kende dat museum geen vaste locatie. Tot vorig jaar hopten ze van antikraakpand naar antikraakpand, maar daar moesten ze volgens Rob mee ophouden. “Inmiddels bezitten wij achthonderd poppen- en kinderwagens, waaronder enkele uiterst unieke exemplaren. Verder hebben wij nog circa 250 poppen en de nodige toebehoren: weegschalen, doopjurken, wiegjes, kinderstoelen, couveuses, kruiken, boxen enzovoorts. Onze collectie is te groot en kwetsbaar geworden om steeds te verhuizen. Daarom besloten we alles voorlopig in een loods op te slaan en op zoek te gaan naar een permanente locatie.”
En die lijkt het echtpaar nu eindelijk te hebben gevonden. “Ons oog is gevallen op de oude fabriek van de legendarische kinderwagenfabrikant Koelstra in Gorredijk. Een ideaal gebouw, want dan zouden er twee vormen van Fries erfgoed bijeenkomen. Onze collectie met daarin een grote hoeveelheid in Friesland gemaakte wagens van Koelstra en Jonkers uit Gorredijk en Riemersma uit Surhuisterveen en de fabriek die in de jaren vijftig speciaal voor de productie van Koelstra-wagens gebouwd werd. De laatste in haar soort.”

Vintage kinderwagens nostalgie go with the vlo

Rob en zijn vrouw Nelly zijn verslingerd aan vintage kinderwagens.

Poppenwagenmuseum Zwolle vintage go with the vlo

Ze bezitten er inmiddels zo’n achthonderd en het verzamelen stopt nooit.

Poppenwagenmuseum Zwolle vintage go with the vlo 2

Helaas staat hun collectie nu in de opslag te wachten op een betere locatie.

Riemersma Jonkers Koelstra Friesland kinderwagens vintage go with the vlo

Drie iconische Friese babymerken. De originele advertenties zijn al te gek.

Poppenwagenmuseum Zwolle vintage go with the vlo 3

Het Poppen- en Kinderwagenmuseum focust zich op het eerste levensjaar van het kind.

Maar om het Poppen- en Kinderwagenmusem naar die fabriek te kunnen laten verhuizen, hebben Rob en zijn vrouw hulp nodig. Vandaar zijn mail aan mij, legt hij uit. Go with the Vlo heeft meer dan veertigduizend bezoekers elke maand, daar moeten toch potentiële sponsors en donateurs tussenzitten? “Onze stichting heeft simpelweg niet de draagkracht om zo’n grote verhuizing volledig te kunnen dragen. We denken ongeveer drie jaar nodig te hebben om te settelen en de bezoekersaantallen te halen die nodig zijn om het museum zelfstandig te kunnen laten functioneren. Voor die drie jaar zoeken we mensen die ons financieel een duwtje in de rug kunnen geven, met name op het gebied van de huisvesting. De exploitatie van het museum verzorgen we natuurlijk zelf.”
En er is nog een dingetje, voegt Rob toe. “Een bijkomend probleem is dat we op 5 juli te horen kregen dat we onze collectie zo snel mogelijk moeten weghalen uit de loods waar deze nu nog staat opgeslagen. Het liefst binnen enkele weken al. Dus de tijd begint te dringen. Ik hoop dat er mensen zijn die dit lezen en ons willen helpen. Qua collectie en diversiteit zijn wij het grootste museum op dit gebied in Europa. Dit mag niet verloren gaan!”

Wil je Rob en Nelly helpen? Je kunt een mailtje sturen naar info@spkm.nl of bellen met 06-36366489. Meer info vind je op spkm.nl.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑