...

Vlo nieuws Diefstal Stolpersteine Schiedam Abraham Bobbe go with the vlo

Gepubliceerd op 13 november, 2019 door Danny Post

0

Respectloze diefstal van Stolperstein

In Schiedam is vannacht een van de Stolpersteine gestolen. Deze stenen gedenken Joodse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Welke idioot heeft dit op zijn/haar geweten?

Foto’s: Stichting Stolpersteine Schiedam

De vierkante steen die in de nacht van 12 op 13 november verdween, lag voor het pand op de Rotterdamsedijk 268 in het centrum van Schiedam. Laat dit nu direct om de hoek van mijn huis zijn. Ik kwam er bijna dagelijks langs en keek dan altijd even naar de naam die erop stond: Abraham Bobbe, vermoord op 20 juni 1942 in concentratiekamp Mauthausen. Maar kennelijk had een vandaal hier geen boodschap aan. De Stolperstein werd uit het trottoir gewrikt en is foetsie. De Stichting Stolpersteine Schiedam heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

Stolpersteine Schiedam Rotterdamsedijk gestolen go with the vlo

Vanmorgen was de steen van Abraham Bobbe ineens weg. De dief moet zich doodschamen.

Stolpersteine Schiedam diefstal go with the vlo

De Stolpersteine (ook wel struikelstenen) zijn een project van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig.

Het is helaas niet de eerste keer dat zo’n Stolperstein wordt gestolen. De afgelopen jaren verdwenen er al op meerdere plekken in Nederland van die stenen. Verbijsterend, maar waar. Dieven geloven ten onrechte dat het metaal van de steen geld opbrengt. Feitelijk zijn ze niets waard. Elke Stolperstein is gemaakt van beton met daarop een dun laagje messing. De waarde is circa vijftig eurocent. Je verdient meer met het inleveren van gevonden statiegeldflessen.
Los hiervan zou je gewoon het fatsoen moeten hebben om met je tengels van de Stolpersteine af te blijven. Al waren ze duizenden euro’s waard. Ik hoop dat ze degene die dit geflikt heeft, snel pakken. Wat ben je dan een¬†hersendode droeftoeter zeg. Bah.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑