...

Tip!

Gepubliceerd op 26 augustus, 2015 door Danny Post

0

Retro uitstapjes voor het weekend

Soms wil je het verleden niet alleen aanraken op een rommelmarkt, maar daadwerkelijk beléven. Laten er nu net drie evenementen aankomen waarbij je een flinke stap terug kunt maken in de tijd. En jezelf passend ouderwets uitdossen mag. Graag zelfs!

5/6 september: Terug naar Toen
Ah, de tijden van de Oriënt-Express… Van het reizen met 86 stuks bagage en het borrelen met vrienden in een luxueuze restauratiewagon terwijl de buitenwereld aan je voorbij trok. Het is tragisch dat we die periode nooit meer zullen meemaken. Of toch wel? Tijdens Terug naar Toen, het grootste stoomtreinenfestival van Nederland, kun je twee dagen lang de glamour van het reizen per stoomtrein herbeleven. Een groot aantal gerestaureerde locomotieven van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) toont hun spierballen. Met een lengte van bijna 23 meter en een dienstgewicht van 130 ton en meer behoren deze machines tot de grootste die in Europa hebben rondgereden. Er vinden de hele dag ritten plaats op de route Apeldoorn – Beekbergen – Loenen – Dieren, maar er worden rond het museumstoomdepot in Beekbergen en in Loenen ook talloze activiteiten georganiseerd. Let op: ter gelegenheid van het 40-jarige jubileum van de VSM is er op vrijdag 4 september (de dag voor Terug naar Toen) een speciale trein-/locparade. Ook leuk voor kinderen! Voor kaarten en het programma: stoomtrein.org.

Stoomtreinenfestival Terug naar Toen locomotieven

Door de geur van stoom waan je je voor even in 1932.

Stoomtreinendag VSM

Geen zorgen, deze jongen is niet je machinist.

Stoomtreinenfestival Terug naar Toen rit

Terug naar Toen. Kon het maar elke dag.

 
27 september: Tweedride Rotterdam
De Tweedride is de enige dag van het jaar waarop je hoopt dat het niet té warm wordt. Want de organisatoren van deze fietstocht door Rotterdam verwachten dat je in je beste tweed outfit aan de start verschijnt. Denk qua sfeer aan de oude foto’s van je opa en oma maar dan ingekleurd. Op zondag 27 september vindt de najaarseditie plaats en de deelnemers kijken er reikhalzend naar uit. Tommy Page, eigenaar van een vintage mannenmodezaak in Amsterdam is één van hen. “Het is een heel tof en gezellig evenement waar het makkelijk is om contacten te leggen met mensen die allemaal een passie voor traditie en ambacht hebben.” Bovendien worden er prijzen uitgereikt voor de beste looks. De laatste keer werd Tommy uitgeroepen tot best dressed man. Maar gezien zijn winkel en het feit dat hij half Engels is, mag dat geen verrassing heten. Tweed zit in Tommy’s bloed. Toch hoef je geen Brit te zijn om mee te doen. Een goed gevoel voor nostalgie plus een dikke knipoog zijn alles wat je nodig hebt. Oh en een passende fiets (hoeft niet per se oud te zijn) natuurlijk. Kaarten: Facebookpagina Tweedride Rotterdam.

Tweedride Rotterdam Tommy Page

Tommy Page (tweede van rechts) regeerde met zijn outfit over de vorige Tweedride.

Tweedride Rotterdam Kop van Zuid

“Klaar voor de start? Laat het grote zweten beginnen!”

Tweedride Rotterdam mannen

Echte kerels dragen knickerbockers natuurlijk.

 
3 oktober: Midnite Burlesque
Het ultieme verkleedfeestje voor vrouwen die niet bang zijn van hun innerlijke vamp is Midnite Burlesque. Op zaterdag 3 oktober verandert de Amsterdamse Club-8 in een zinderende polonaise van kolkende boezems en wulpse billen. De dresscode is breed en vooral heel Engels, lezen we op de site: “Chique, suave, funny, funky, sexy, freaky, rock and roll, glamorous. Themes to consider: Golden Era Movie Star, Tropical, Vintage; Roaring 20’s, Flashy 40’s, Flirty 50’s, Sexy 60’s…even Risquée Renaissance! … silent-movie, diva, glam, pin-up, masked, Hollywood … Simply enjoy dressing up.” Er zijn optredens van burlesque diva’s en variété-sterren als Fairy Morgane, Raoul..lala, Deena Ray, Vivid Angel, Claire Obscure, Lily Sayang en de Candy Girls. Hun shows beloven ‘sin’-sational te worden. Dans niet te hard op de rock-‘n-roll muziek, big band klanken en electro swing die de dj’s draaien, want er wordt ook een best dressed verkiezing gehouden. En op een polder pin-up met plakhaar en twee doorgebroken dijken onder de oksels zit niemand te wachten. Kaarten/info: midniteburlesque.nl.

Midnite Burlesque Amsterdam

Ook mannen vinden Midnite Burlesque errug leuk.

Midnite Burlesque flyer

Vrouwelijke bezoekers gaan voor gemak. Paar tepelkwastjes en ze zijn klaar voor de avond.

Midnit Burlesque Amsterdam show

Pocahotness.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑