...

MCB

Gepubliceerd op 11 december, 2014 door Marie-Cecile Beniers

1

Retrobusje komt zo

Hutten of tenten bouwen: ja leuk! Oude retrobusjes zoals die van Volkswagen: immer cool. Smelt deze twee dingen uit je kindertijd samen en je krijgt een te stoere tent om heel wat uurtjes in door te brengen. Op deze Throwback Thursday een terugblik op een van de leukste vervoersmiddelen.   

Oude Volkswagenbusjes, ik heb er warme herinneringen aan. Mijn ouders hadden er zelf eentje (eerst knalrood en daarna een oranje exemplaar), waarmee ons achtkoppige gezin in de jaren zeventig jaarlijks naar Italië reed. Het geluid van de schuifdeur, de ronkende motor en de bankjes waar we op zaten: ik herinner het me nog heel goed. Dat het allerminst comfortabel was  (harde bankjes, geen airco), daar was ik totaal niet mee bezig. Ik vond het busje vooral knus en gezellig. Als klein kind kreeg ik er heel erg een schoolreis-gevoel van.

VW tenten

Toys for boys. And girls.

Volkswagen tent

Vanuit de garage rijdt deze tent -zonder benzinekosten- zo je campinglife binnen.

Volkswagen tent oranje

Wie laat zich hiermee niet uit de tent lokken?

APK proof
Pas later zag ik hoe mooi deze busjes eigenlijk zijn. Stiekem zou ik er best eentje willen. Ik was dan ook blij verrast toen ik op internet op een kindertent stuitte die de vorm en look heeft van een Volkswagenbusje. Wat een toffe tent! Ongeveer dertig jaar te laat, maar dat terzijde. Hoewel… een beetje surfen leert dat er ook volwassen versies zijn. Vanaf € 359,00 heb je een look-a-like die altijd glansrijk door de APK-keuring komt. In verschillende kleuren verkrijgbaar, zelfs met seventies flowerpower bloemen.

Flower power tent

Hippiebus. Het is onbekend of de marihuana bij de prijs inbegrepen is.

Jetaire tenten camper

Voor de all American vibe: een tent mét kampvuur.

Misschien (misschien!) nog leuker is de Jetaire Camper met raampjes en luifeltjes, voor het echte Amerikaanse gevoel. Lekker degelijk van dikke stof en prachtig vormgegeven. En alsof dat al niet cool genoeg is, kun je ook apart een kampvuur (inclusief stoffen marshmallows) erbij kopen.

Metro tent

Meer een OV- dan een VW-kind? Er is ook een oldskool metrotent te koop.

 
Deel dit artikel!
Facebooktwittergoogle_plusmail

Tags: , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑