...

Gespot Cassettebandjes lamp retro go with the vlo

Gepubliceerd op 9 juli, 2016 door Danny Post

2

Rewind je interieur met een cassettelamp

Wat moeten we met alle cassettebandjes die we op vlooienmarkten tegenkomen of zelf nog in huis hebben liggen? Bij Queen of Trash weten ze het. Maak er een hele strakke lamp van.

Ik heb zelf nog een hele tas met oude cassettebandjes in de opslag staan. Overblijfselen van mijn jaren bij tijdschriften als Grazia en Starstyle. Ik werkte daar als redacteur en wanneer ik een BN’er of buitenlandse ster moest interviewen, nam ik die gesprekken op een bandje op. Ouderwets? Ja, maar ik moest wel. Voordat de eerste digitale recorders op de markt kwamen, was er geen alternatief. Terwijl de rest van Nederland al eeuwen geen bandjes meer gebruikte, bleef je als journalist noodgedwongen in 1984 hangen. Omdat ik toen al hoarder-neigingen had, bewaarde ik de meest memorabele interviews. Ging het eerst nog om twee bandjes, met het verstrijken van de jaren werden het tientallen bandjes. En nu heb ik dus een tas vol met vintage gebabbel. Van zangeres Skin van Skunk Anansie, enkele Spice Girls, Kylie en Dannii Minogue, Take That, Bridget Maasland, Ilse DeLange, enzovoorts. Wat moet ik ermee?? Het is niet alsof ik onder het genot van een wijntje even lekker naar mijn oude interviews ga zitten luisteren. Ik bezit geeneens een cassetterecorder meer. En toen spotte ik de Rewind Cassettelamp op de site van Queen of Trash. Wat een krankzinnig mooi ding is dat zeg. Inspiratiemoment!

Cassettebandjes lamp Queen of Trash go with the vlo

Naar de Rewind Cassettelamp hoef je niet te luisteren. Bewonderend kijken is genoeg.

Cassettebandjes lamp Queen of Trash go with the vlo 2

Je kunt hem kopen of namaken. Die bandjes kosten geen fluit op de vlooienmarkt.

Queen of Trash cassettebandjes lamp go with the vlo

Er is geen druppel lijm gebruikt. Rara, hoe kan dat?

Cassettebandjes Walkman eighties go with the vlo

In de achterzak van je plastic broek kwam een cassettebandje vroeger het best uit.

Cassettebandjes lamp recycling go with the vlo

Queen of Trash verkoopt ook een zwarte versie van de lamp.

Lamp kop schotel recycling go with the vlo

De Cup Lamp. Ik ben er niet kapot van, wat is jouw oordeel?

Queen of Trash is de naam van een groep creatievelingen die objecten een tweede kans geven om te schitteren. Ze voegen afgedankte spullen of onderdelen daarvan samen en creëren zo iets geheel nieuws. “Wat voor de een trash is, is voor de ander een parel,” zeggen ze. “Wij maken die parels…” Ik vind niet alle interieuritems die ze maken even sterk, de Cup Lamp die ze bijvoorbeeld verkopen is mij te gekunsteld, maar hun Rewind Cassettelamp is geniaal. Ik vind hem minstens zo vet als de superheldenlamp die ik hier een tijdje geleden plaatste. De cassettebandjes worden door een ingenieus systeem bij elkaar gehouden. Er kwam geen lijm aan te pas, alleen zwaartekracht. Je kunt kiezen uit twee versies: een met bruine latjes en een met zwarte latjes. Deze kosten respectievelijk 400 en 500 euro. De Rewind Cassettelamp is eventueel ook in andere afmetingen verkrijgbaar. Ik kijk ineens met andere ogen naar mijn tas in de opslag. Zou het me lukken om een celebrity-versie van de Rewind Cassettelamp te maken?

Meer weten? Surf naar queenoftrash.nl of neem contact op via info@queenoftrash.nl.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteur2 Responses to Rewind je interieur met een cassettelamp

  1. Waaaaat! Wie van Take That heb je gesproken en wanneer? #jaloers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑