...

Kilosale Kilo Shop Parijs banner tweedehands kleding fashion

Gepubliceerd op 25 februari, 2015 door Danny Post

2

Rue de Tweedehands Graai

Natúúrlijk heeft Parijs meer dan vier goede vintage kledingshops (daarover in de toekomst echt meer, beloofd), maar wie geen zin heeft om ze allemaal af te lopen en die tijd ook niet heeft, kan zich het beste beperken tot deze vier winkels in en rond de Rue de la Verrerie in Le Marais. Ze zijn groot, goedkoop en je kunt er vaak per kilo afrekenen. Vintage to go!

1. FREE’P’STAR
Vraag Franse fashionista’s wat hun favoriete low-budget kledingadresje is, en de kans is groot dat ze FREE’P’STAR noemen. Deze vintage keten heeft drie winkels in Parijs, maar wat ons betreft is deze stampvolle hut in Rue de la Verrerie de leukste. Binnen is het één krankzinnig heuvellandschap van bontjassen, knielaarzen, zomerjurkjes, retro kostuums, riemen, hoeden en ander spul. Niet alles is heel oud, zo trokken we een poloshirtje van Fred Perry uit het rek en sommige jassen zijn gewoon afgedankte confectie, maar dat maakt niet uit. Het manische graven met mede-junkies is de helft van de lol. Het graaizweet staat niet zelden op de ramen. Een vaste klant: “This is pretty intense thrifting.” 61 Rue de la Verrerie, freepstar.com.

Freepstar graaien maar

Zuurstoftanks mee, het kan binnen nogal benauwd worden.

Freepstar hoerenlaarzen en blauw licht

Dat wordt drugsvrij laarzen shoppen voor straathoertjes. In het blauwe licht zijn hun aderen onzichtbaar.

Freepstar Parijs tweedehands kleding

Dit rek eerst of matten in het hok boven? De keuzestress loopt hoog op.

Freepstar winkel vintage kleding

Bij FREE’P’STAR hebben ze genoeg textiel om de borsten mee te bedekken.

Freepstar tassen vintage

Christian Dior of een echte Chris-Jan Doir?

 

2. Kilo Shop Kawaii 
Kiezen, wegen en wegwezen. Dat is het motto van Kilo Shop Kawaii. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want -hellup!- waar te beginnen in het hysterische aanbod? Van hippie-esque tie-dye sjaaltjes tot te gekke kimono’s, deze winkel heeft een vinger in elke vintage trend die je kunt bedenken. Of moeten we zeggen roodgelakte nagel? Want zoals de bordjes aangeven: Kawaii is alleen voor vrouwen (en vooruit, dragqueens die op een zaterdagavond très Cher willen uitpakken). Mannen worden graag doorverwezen naar de Kilo Shop Le Marais even verderop. Al zijn de heren natuurlijk van harte welkom om na afloop de buit voor hun vriendin naar buiten te sjouwen. Wel zo hoffelijk. 65 Rue de la Verrerie, Facebookpagina Kilo Shop Kawaii.

Kiloshop Kawaii Parijs shoppers vintage

Mount Sweater. Neem je bergschoenen mee, dat wordt klimmen.

Kiloshop Kawaii Parijs kimono

Wardrobe of a geisha.

Kiloshop Kawaii Parijs

“Sambal bij?” We krijgen nooit genoeg van de Parijse afhaalvintage.

Kilo Shop Kawaii meisjes

Girls only zone. Mannen wordt vriendelijk verzocht om op te zouten naar de buren.

Kilo Shop Kawaii

Bonjour, ik kom hier een aanhangwagentje kleding van mijn vriendin ophalen.”

 

3. The King of Frip 
‘De koning der vintage’ is chiquer in naam dan ambiance. Wie het grote hoekpand binnenstapt, wordt om de neus geslagen met een flinke eau de meur, de vertrouwde lucht van tweedehands kleding die je luchtpijp direct afknijpt. Verwacht ook niet dat je tijdens je opgraving een verloren gewaand, one-of-a-kind Chanel-jasje blootlegt. Waarom het dan toch loont om bij The King of Frip op audiëntie te gaan? Omdat hij regeert op het gebied van oldskool jeans, kitscherige eighties-jurken (bracht Joan Collins haar powerdresses na het stoppen van Dynasty hier naartoe?), hoeden en (leger)petten en Bretonse streepshirts. Wie wil kan er 365 dagen per jaar bijlopen als Jean Paul Gaultier. En dat voor een prikkie! 33 Rue du Roi de Sicile.

The King of Frip winkel

Als de eerste geurwolken zijn opgetrokken, openbaart zich een tof rommelhol.

The King of Frip jeans

Wees geen dom bontje en scoor een vintage Levi’s voor een tientje.

The King of Frip jurken

Beatrix tribute party? Zoek niet verder.

The King of Frip etalage

Hé hangt daar nu gewoon een authentiek Country Wilma-jasje?

The King of Frip petten

The King of Frip gooit er flink met de petten naar.

 

4. Kiloshop Le Marais
The mothership of vintage! De Kiloshop Le Marais is zo gekmakend tof dat je hem beter tot het laatst kunt bewaren. Als je eenmaal opgeslokt bent door deze megazaak waar geen vierkante centimeter onbenut bleef, is de kans groot dat je er nooit meer wegkomt. De twee verdiepingen bezwijken onder de vele duizenden kilo’s aan trenchcoats, jeans shortjes, sneakers, colberts, seventies reistassen, maar ook gekkere items zoals oude Zwitserse gevangenispakken (leuk voor een spelletje Peter R. de Vries in de slaapkamer?). Met zoveel hipsterklanten in de winkel is het wel zaak om snel door de rekken te gaan. Voor je het weet gaat een blije Japanse bloggerella er met dat essentiële biker jasje vandoor. 69-71 Rue de la Verrerie, kilo-shop.fr.

Kilo Shop Le Marais Parijs weegschaal

Bij de Kilo Shop Le Marais shop je jezelf al gauw obese.

Kilo Shop Le Marais Parijs kleding

Sue Ellen jr. en Steve McQueen-wannabe.

Kiloshop Parijs ruitoverhemden

Ook Albert Verlinde en nieuwslezer Jan de Hoop slagen altijd bij deze topzaak.

Kilo Shop Parijs tassen en leren jasje

Voor de duidelijkheid: deze pop niet uitkleden s’il vous plaît.

Kilo Shop Parijs interieur tweedehands winkel

Weet wat je doet… velen zijn nooit meer teruggekeerd uit de Kilo Shop…

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteur2 Responses to Rue de Tweedehands Graai

  1. Melissa says:

    Superleuk overzicht. Heerlijk om een beetje door vintage heen te gaan: voor mij echt een perfect tijdverdrijf. Met name Shop Kawaii spreekt me aan, met elke vintage trend mogelijk. Een dameskimono of maffe sjaaltjes, superleuk. Ik houd de adresjes in gedachten voor volgende keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑