...

Tip! Brussel Demeuldre opheffingsuitverkoop serviesgoed go with the vlo

Gepubliceerd op 8 december, 2019 door Danny Post

0

Sale! Servieswalhalla Demeuldre sluit na 190 jaar

Na 190 jaar houdt het Brusselse serviespaleis Demeuldre het voor gezien. Vorige week startte de totale uitverkoop. Ga snel nog even langs, binnenkort kan het niet meer. 

De vrolijk verlichte etalages stemmen weemoedig. Dit wordt de laatste kerst voor Demeuldre. Eind april doven de lichten. Dan houdt de enorme winkel aan de Waversesteenweg in de sjieke Brusselse wijk Elsene op te bestaan. Voor eigenaresse Françoise Demeuldre was de beslissing om te stoppen heel zwaar. Ze is al de zesde generatie Demeuldre die achter de toonbank staat. Dat het bij haar nu ophoudt, doet pijn. Maar er restte haar geen andere keuze, vertelde ze aan de website BRUZZ. “Mijn kinderen zijn niet geïnteresseerd in dit beroep. Het is een beroep waar je van moet houden. Als je niet gepassioneerd bent, kun je het ook niet goed doen. De gewoontes van de mensen zijn bovendien helemaal veranderd de laatste jaren. Of het nu gaat over huwelijkslijsten of aankopen via internet.” Geëmotioneerd: “Het is niet gemakkelijk, maar ja…”

Brussel Demeuldre uitverkoop messing beelden kristal go with the vlo

Demeuldre durft qua design ook buiten de lijntjes te kleuren. Love it!

Demeuldre Brussel porselein serviezen opheffingsuitverkoop go with the vlo

In april 2020 valt het doek. Het pand is reeds verkocht. (Flickr/ArcheonetVlaanderen)

Opheffingsuitverkoop Demeuldre Brussel kerst servies go with the vlo

Voor een kerstdiner met klasse sla je hier alle benodigdheden in.

Het is voor de meeste Brusselaars nog een onwerkelijk idee dat ‘hun’ Demeuldre zal verdwijnen. De historie voert zo ver terug. Tussen 1830 en 1953 was aan de Waversesteenweg eerst de grootste porseleinfabriek van Brussel gevestigd: de firma Vermeren-Coché, later opgevolgd door Demeuldre Coché. Deze fabrikant van decoratief porselein en aardewerk stelde zijn producten tentoon in een zaal die in 1874 werd gebouwd. De huidige winkel, die in 1905 werd geopend, is sinds 1997 een monument vanwege de markante gevel en het prachtige interieur. Zo zijn binnen de lambriseringen en panelen in geverniste keramiek bewaard gebleven, waaronder drie allegorieën, l’Harmonie, la Couleur en la Mesure, die werden vervaardigd door de befaamde kunstenaar Isodore de Rudder (1855-1943). Demeuldre ademt klasse.

Opheffingsuitverkoop Demeuldre Brussel serviesgoed go with the vlo

Doodzonde dat zulke mooie zaken het loodje leggen door internet en meukwinkels als de Action.

Brussel Demeuldre laatste kerst sluiting uitverkoop go with the vlo

Dit wordt de laatste kerst. Eigenaresse Françoise Demeuldre is diep bedroefd. 

Demeuldre Brussel porselein servies sluiting nostalgie go with the vlo

Zullen koning Filip en koningin Mathilde nog gauw een laatste bestelling doen?

Door de sluiting hebben koning Filip en koningin Mathilde ook een probleem. Demeuldre levert al sinds het ontstaan van België porselein servies aan het Belgische koningshuis en is daarmee zelfs de oudste hofleverancier van land. Waar moeten ze nu hun borden en bestek aanschaffen? De Action of AliExpress? “Er zijn ook andere winkels natuurlijk,” aldus Françoise. “Andere huizen waar men naartoe kan gaan. De toekomst zal het uitwijzen.”
Het voelt een beetje als lijkenpikkerij om dit te zeggen, maar deze opheffingsuitverkoop is een buitenkans als je bijvoorbeeld nog een mooi en apart servies zoekt voor de kerstdagen. De kortingen lopen flink op. Je koopt de prachtigste borden, maar ook kandelaars en kristallen glazen tegen een fractie van de originele prijzen. Designs variëren van deftig tot kleurrijk en gek. Haast je, nu kan het nog!

De sale van Demeuldre loopt nog tot en met eind april 2020. De kortingen lopen gaandeweg steeds verder op. Adres: Waversesteenweg 141 in Brussel, België. Meer info: demeuldre.com.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑