...

Vlo nieuws kringloop-pedofilie-go-with-the-vlo

Gepubliceerd op 23 oktober, 2016 door Danny Post

0

Schokkend: kringloop betrapt pedofiel

Bij de kringloop worden soms walgelijke dingen ingeleverd. De Amerikaan Gary Sovie doneerde per ongeluk een serie oude kiekjes waarop hij een meisje misbruikte. Hij werd afgelopen donderdag veroordeeld tot zeventien jaar cel. “Ik ben een ziek persoon.”

Toevallig had ik het er deze week nog over met de eigenaresse van een kringloop. Ook zij heeft helaas ervaring met de duistere kant van de mens. “Vorig jaar stapte er een oudere heer bij ons binnen die een doos met spullen kwam afgeven,” vertelde de vrouw die liever anoniem wil blijven. “Hij was keurig gekleed en straalde klasse uit. Niks mis mee zou je denken. Maar toen hij vertrokken was en ik de doos opende, ontdekte ik tot mijn afgrijzen vele foto’s van naakte kinderen. Ik heb alles gelijk weggesmeten.” Iets soortgelijks overkwam een huisontruimer die ik op een rommelmarkt sprak. Zo’n drie jaar geleden haalde hij de woning leeg van een docent die voorheen lesgaf op een lagere school. Het bleek dat deze man er jarenlang een dubbelleven op na had gehouden. Voor de buitenwereld was hij een aimabele kindervriend, maar heimelijk werd hij beheerst door gestoorde fantasieën. Hij maakte foto’s van zijn leerlingen tijdens schoolreisjes en volgde dan met name de jongetjes als ze gingen zwemmen. “Kijk eens wat een hoop lekkers,” schreef hij erbij. Blootkiekjes die hij waarschijnlijk via internet of andere ‘liefhebbers’ in zijn bezit kreeg, plastificeerde hij zelfs om ze vervolgens te gebruiken als boekenleggers.

leraar-pedofiel-kringloop-go-with-the-vlo

Hoeveel leraren met pedofiele gevoelens lopen er nog meer rond? (Flickr/Nikita No Komment)

kringloop-huisontruiming-go-with-the-vlo

Huisontruimers ontdekken in kistjes soms de vreselijkste geheimen. (Flickr/Freaktography)

Ook de huisontruimer was naar de dichtstbijzijnde vuilcontainer gerend. Hoewel er geen meldingsplicht geldt, had ik er zelf voor gekozen om de boel bij de politie in te leveren. Deze docent from hell was weliswaar reeds overleden, maar in zijn correspondentie stonden wellicht de namen van bevriende pedofielen die nog wel in leven zijn. En de zogenaamde ‘gentleman’ van het doosje bij de kringloop loopt zeker nog ergens rond. Maar ik snap ook de walging en schrik van de mensen die zulk materiaal onder ogen krijgen. Je eerste reactie is: weg ermee. Het voelt smerig om de foto’s en andere spullen alleen al aan te raken.

Nog maar een peuter
Hopelijk inspireert de veroordeling van Gary Sovie Nederlandse kringloopeigenaren en huisontruimers om in de toekomst vaker aangifte te doen. De 49-jarige Amerikaan liep deze zomer keihard tegen de lamp toen hij een tas met rommel inleverde bij de Salvation Army Store in Columbus, Ohio. Een medewerker die er later doorheen ging, vond 32 polaroids uit circa 1999 waarop een piepjong ontkleed meisje te zien was. Soms alleen en soms samen met Gary terwijl hij zich aan haar vergreep. Oeps, die was de smeerlap vergeten. De politie werd ingeschakeld en die wist hem vrij eenvoudig op te sporen. Tussen de spullen zaten namelijk ook papieren waarop Gary’s naam en zijn oude adres in Grove City, waar het misbruik plaatsvond, stonden. Bij zijn arrestatie bekende Gary alles. Hij schaamt zich diep. “Ik ben een ziek persoon. Schiet maar een kogel door mijn hoofd.” Volgens de autoriteiten waren de kiekjes “zeer verontrustend”. De moeder van het meisje werd eveneens getraceerd en zij verklaarde dat haar dochter ten tijde van het misbruik pas zestien tot achttien maanden oud was. Het meisje herinnert zich er zelf niets van, maar mams ging door het lint. “Dit was mijn kind. Ze was mijn alles.”

pedofiel-kringloop-misdaad-go-with-the-vlo

Gary Sovie durft de wereld niet langer in de ogen te kijken. Hij verdient de kogel vindt hij zelf.

kringloop-kindermisbruik-amerika-go-with-the-vlo

Bij deze kringloop konden en wilden ze niet geloven wat ze aantroffen.

Op donderdag trakteerde rechter Julie M. Lynch Gary op zeventien jaar celstraf plus de maximale boete van 35.000 dollar. Verder draait hij op voor alle proceskosten. Julie, toch wel wat gewend, liet tijdens de uitspraak weten: “De advocaten waarschuwden me al dat ik misselijk zou worden van deze zaak en ze hadden gelijk.” Voor Gary had ze de volgende boodschap: “Wat jij dit meisje aandeed, is het laagste van het laagste. Op dit moment heb je de bodem bereikt, maar ik wed dat zelfs die bodem binnenkort nog onder je vandaan zal vallen.” Waar een ogenschijnlijk onschuldige donatie aan een kringloop al niet toe kan leiden…

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑