...

Gespot Antiek kistje kringloop go with the vlo

Gepubliceerd op 10 maart, 2016 door Danny Post

0

Schoonheid in een antiek kistje

Vandaag werd mijn aandacht getrokken door dit mysterieuze kistje bij kringloop Het Goed in Vlaardingen. Welke dame bewaarde hierin haar borstels en andere mooimaakinstrumenten?

Sorry, een keer geen Throwback Thursday vandaag. Ik spotte dit houten kistje vanmiddag in kringloop Het Goed in Vlaardingen en moest het jullie gewoon laten zien. Het stond op de onderste plank van een kast met prullen en ik was er al twee keer voorbij gelopen. Bijna ook nog een derde keer toen de versiersels op het deksel onverwacht mijn belangstelling wekten. Hmmm, dit was een ouwetje. Ik pakte het kistje op, opende het en keek naar … ja wat eigenlijk?

Kistje antiek kringloop go with the vlo 5

Faded glamour. Verweerd en verschoten, maar nog steeds een schoonheid.

Ik vermoed dat het om een beautycase gaat. De ovale spiegel vormt hiervoor de belangrijkste aanwijzing, maar ook de lusjes geven me dat idee. Waarschijnlijk stak de eigenares er haar vijlen, schaartjes en spelden in. Op de bodem bewaarde ze dan haar grote borstels. Het kistje lijkt ook op de Victoriaanse vanity cases die op internationale veilingsites te koop worden aangeboden. Terwijl mijn vingers langs de deels vergane stof gleden, vroeg ik mezelf af van wie dit kistje geweest was. Ik geloof niet dat een eenvoudige wasvrouw zo’n verfijnde trukendoos bezat. Het moet iemand met geld zijn geweest, misschien zelfs een society dame. Bekentenis: ik heb eraan gesnuffeld. Geur kan een goede manier zijn om de leeftijd van een object bepalen. Toen ik mijn ogen sloot, rook ik de mufheid van honderd jaar. Werd dit kistje, dat overigens te koop is voor 27,95 euro, gemaakt aan het begin van de twintigste eeuw? Wat denken jullie?

Kringloopwinkel Het Goed
Heliniumweg 8
3133 AX Vlaardingen
Tel. 010-4602599
hetgoed.nl

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑