...

Tip! Slot Zuylen poort vacature tuin beheerder 2019 go with the vlo

Gepubliceerd op 15 maart, 2019 door Danny Post

4

Slot Zuylen zoekt nieuwe kasteelheer of -vrouw

Altijd al in een kasteel willen wonen? Slot Zuylen is op zoek naar een nieuwe beheerder. Mannen, vrouwen, singles, stellen, iedereen mag reageren.

Foto’s: Slot Zuylen

Het is een van die dingen waar bijna ieder kind van droomt: kasteelheer of -vrouw worden. Als we volwassen worden, hakt de realiteit erin en weten we dat dit helaas nooit zal gebeuren. Maar nu krijgt iemand de kans om die zijn jeugdwens alsnog in vervulling te laten gaan. Stichting Slot Zuylen in het dorpje Oud-Zuilen vlakbij Utrecht zoekt namelijk op korte termijn een nieuwe beheerder. Deze moet op 1 mei het stokje overnemen van de huidige beheerder, die met pensioen gaat. De baan is in eerste instantie voor zestien uur per week met een doorgroei naar veertig uur per week vanaf 1 november 2019. Eisen o.a.: gastvrijheid, openheid, positieve en flexibele werkhouding, HBO-niveau, organisatorisch sterk en bedreven in moderne communicatiemiddelen, sensibiliteit ten aanzien van de bijzondere en kwetsbare locatie van Slot Zuylen, ervaring in beheer van complexe terreinen, enthousiaste en creatieve teamplayer, ook ten aanzien van collega’s én vrijwilligers. Er gelden geen eisen qua leeftijd of geslacht. Je relatiestatus doet er evenmin toe. Singles en echtparen worden uitgenodigd om te solliciteren.

Slot Zuylen poort vacature tuin beheerder go with the vlo

Het huidige Slot Zuylen dateert uit circa 1525.

Slot Zuylen luchtfoto vacature beheerder go with the vlo

Al rond 1250 bouwde Steven van Zuylen voor het eerst een donjon (vierkante woontoren) op deze plek.

Slot Zuylen Belle van Zuylen vacature beheerder go with the vlo

De bekendste bewoonster van Slot Zuylen was de schrijfster/componiste Belle van Zuylen (1740-1805).

Slot Zuylen gracht vacature beheerder go with the vlo

Het is toch een voorrecht om al dit moois te mogen beheren?

Slot Zuylen hal vacature beheerder go with the vlo

Voldoende leesvoer voor de stillere wintermaanden.

Slot Zuylen vacature beheerder go with the vlo

Het leven geen sprookje? Hier wel hoor.

Je moet (duh!) wel bereid zijn om je volkse woning achter je te laten en te verhuizen. “Er wordt van de beheerder of het beheerders(echt)paar verwacht dat zij per 1 november 2019 ook woonachtig kunnen zijn op het terrein van het Slot”, stelt Stichting Slot Zuylen in de vacature. “De beheerder vervult een sleutelpositie op Slot Zuylen. De beheerder (of het beheerders(echt)paar) zorgt ervoor dat alles in en rond ons museumkasteel op rolletjes verloopt. Het is een centrale, faciliterende functie die het werk van de andere vaste medewerkers, de vrijwilligers, de directie en het bestuur mogelijk maakt en ondersteunt. Slot Zuylen is in de zomermaanden zes dagen in de week open en in de winter alleen in het weekend. Dat betekent dat er een bereidheid moet zijn om in de zomermaanden meer te werken, tijd die in de wintermaanden wordt gecompenseerd.”
Ik denk dat Stichting Slot Zuylen reacties gaat krijgen van honderden wannabe kasteelheren en -vrouwen uit heel Nederland. Het wordt dringen aan de poort!

Zie jij jezelf al door dit sprookjeskasteel aan de Vecht schrijden? Stuur een adellijke motivatiebrief met cv. Alle functie-eisen plus de contactinfo vind je op slotzuylen.nl.

 

Slot Zuylen poort vacature beheerder go with the vlo

Maak jij een flitsende carrièreswitch en wordt dit per 1 mei jouw voordeur?

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteur4 Responses to Slot Zuylen zoekt nieuwe kasteelheer of -vrouw

 1. Vraag: er staat vermeld, op 15 maart gepubliceerd; maar reeds op 13 maart gesloten.
  Dus, de vacature is reeds gesloten voor publicatie.
  Hoe kan dit?
  Ik had de baan graag aangenomen, samen met mijn lieve kasteelkoningin.

  Met vriendelijke groet,

  Michel te 010.

  • Danny Post says:

   Dat is inderdaad heel vreemd. Dit was absoluut niet het geval toen ik dit verhaal publiceerde. Toen stond de vacature nog gewoon open en hing er ook geen einddatum aan. Heel raar.

  • Danny Post says:

   Ik ga het voor je navragen. Meerdere media hebben er op de 15e over geschreven, ze hebben er zelf op hun eigen Facebook op de 14e nog over geschreven. Ik denk dat iemand een verkeerde einddatum op de site van Slot Zuylen gezet heeft.

  • Danny Post says:

   Ik kreeg de volgende reactie van Slot Zuylen: “Ha Danny,

   Dank voor je bericht. De datum die op de pagina staat (13 maart) is de datum waarop het bericht in eerste instantie online is geplaatst. Ik begrijp de verwarring helemaal, maar helaas wordt deze datum automatisch op de pagina geplaatst en kunnen we deze later niet meer aanpassen. De vacature is uiteraard pas later gesloten. Mocht je meer vragen krijgen, dan mag je ze ook naar ons doorsturen! Vragen mogen gestuurd worden naar: directeur@slotzuylen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑