...

Kassa! Sneakers veiling Sotheby's juli 2019 go with the vlo

Gepubliceerd op 12 juli, 2019 door Danny Post

0

Sotheby’s veilt honderd superzeldzame sneakers

Sneakerheads houden het niet meer. Sotheby’s New York organiseert de allereerste grote online sneakerveiling. Honderd zeldzame modellen gaan onder de hamer, waaronder Nike’s handgemaakte Moon Shoes uit 1972. Bieden kan nog tot en met 23 juli. 

Ze noemen het The Ultimate Sneaker Collection. De honderd paar sneakers die worden aangeboden, behoren tot de zeldzaamste en dus meest gezochte schoenen ter wereld. Zo zijn daar de Paris Nike SB Low Dunks met tekeningen van de Franse schilder Bernard Buffet (1928-1999), vijf paar Travis Scott x Air Jordan 4 Friends & Family sneakers (onder meer in felbegeerd paars suède) en The Chanel x Pharrell x Adidas NMD Hu TR – 1-of-1 for Karl Lagerfeld sneakers. Dit laatste paar stamt uit de tijd dat Pharrell Williams in samenwerking met Chanel een kleine collectie sneakers ontwierp die verkocht werden in een Chanel pop-up shop in de Parijse boetiek Colette. Speciaal voor Chanel-ontwerper Karl Lagerfeld creëerde de artiest een aangepast paar met op de rechterschoen ‘Karl’. Verwachte opbrengst: 50.000 dollar.

Paris Nike SB Low Dunks sneakers veiling Sotheby's go with the vlo

Niet zomaar sneakers, maar Paris Nike SB Low Dunks met tekeningen van Bernard Buffet.

Travis Scott x Air Jordan 4 Friends & Family sneakers go with the vlo

Air Jordan 4 Retro, Travis Scott. Geschatte opbrengst: 60.000 dollar.

The Chanel x Pharrell x Adidas NMD Hu TR – 1-of-1 for Karl Lagerfeld go with the vlo

Er bestaat geen tweede paar van deze Karl-sneakers.

Uiterst bijzonder zijn ook de Nike Mag-sneakers uit 2011 en 2016. Ze zijn geïnspireerd op de zelfstrikkende sneakers die Marty McFly (gespeeld door Michael J. Fox) droeg in de film Back to the Future Part II uit 1989. Van de 2016-versie werden maar 26 paar gefabriceerd.
Klapstuk van de veiling, die Sotheby’s organiseert met sneakerwebshop Stadium Goods, is een afgetrapt paar van de Nike Moon Shoe uit 1972. De Moon Shoe werd ontworpen door Bill Bowermen, atletiekcoach en mede-oprichter van Nike, voor atleten die deelnamen aan de United States Olympic Trials. Twaalf paar, meer maakte hij er niet. De sneakers heten zo, omdat de afdruk van de zool lijkt op de voetstappen van de Apollo-astronauten op de maan.

Back to the Future Nike Sothey's veiling sneakers go with the vlo

Voor 70.000 dollar heb je je eigen Back to the Future-toppers. Erna kun je meteen de schuldsanering in.

Moon Shoe Nike veiling Sotheby's go with the vlo

De Moon Shoe is handgemaakt. Maar of je er na al die jaren nog goed op kunt sprinten?

Jordan Air Jordan 11 Jeter sneakers veiling Sotheby's go with the vlo

Ook jonkies kunnen al kostbaar zijn. Toevallig een paar Jordan Air Jordan 11 Jeter uit 2017 in de kast staan?

Sotheby’s en Stadium Goods schatten dat het Moon Shoe-paar minimaal 160.000 dollar zal opbrengen. Stadium Goods-oprichter en directeur John McPheters: “Sneakers zijn de luxe mode van deze generatie en onze samenwerking met Sotheby’s, een merk dat zoveel historie en aanzien heeft, bewijst dat eens te meer.” Volgens Noah Wunsch, hoofd eCommerce bij Sotheby’s, brengt de veiling “kunst, cultuur en mode” samen.
Zijn sneakers de investeringsobjecten van de toekomst? Het zou zomaar kunnen. Twee jaar terug werd tijdens een andere veiling maar liefst 190.373 dollar neergeteld voor een stel Converse-sneakers. Michael Jordan had ze in 1984 gedragen tijdens de Olympische basketbalfinale en nadien gesigneerd. Niet eerder brachten sportschoenen zoveel geld op.
Gaat het Moon Shoe-paar dit record verbreken? Op 23 juli weten we het antwoord.

Gokje wagen? Ga naar sothebys.com voor het volledige veilingoverzicht. De veiling sluit op 23 juli. 

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑