...

Vlo nieuws Oma Miet STIKverliefd gays liefde go with the vlo

Gepubliceerd op 2 april, 2018 door Danny Post

2

Stikverliefd op de borduursels van oma Miet

Oma Miet wist in december het perfecte kerstcadeau voor haar kleinzoon Willem en zijn vriend: een borduurwerk van twee zoenende jongens. Onbedoeld creëerde ze een hype. Honderden anderen willen nu ook zo’n ‘roze’ borduurwerk. De bestellingen stromen binnen.

Foto’s: STIKverliefd

De 85-jarige oma Miet uit Deurne doet wat veel vrouwen van haar leeftijd graag doen: handwerken en dan vooral borduren. Alleen is haar onderwerpkeuze niet-alledaags. Miet borduurt zoenende gaykoppels. Het idee ontstond toevallig tijdens de laatste kerst, vertelt ze. “Voor mijn kleinzoon wilde ik als cadeautje een borduursel stikken. Hij heeft een hip huis en valt op jongens, dus ik wilde voor hem een moderne versie maken van het oud-Hollandse kussende paartje. Dat vond ik hoog tijd worden, want verliefd zijn hoort geen grenzen te kennen!”
Kleinzoon Willem en zijn vriend waren superblij met het cadeau. Toen ze het aan vrienden lieten zien, kwam al snel de vraag of oma Miet nog meer van zulke ‘roze’ borduurwerkjes wilde maken. Ze reageerde enthousiast: natuurlijk, met alle liefde! Gisteren startten zij en Willem de Facebook-pagina STIKverliefd. Hier kunnen geïnteresseerden een berichtje naartoe sturen als ze ook zo’n modern kussend paartje aan de muur willen. Oma Miet: “Ik kan allerlei varianten en kleuren maken. Ik ben er wel minstens twee dagen mee zoet, ik vraag er 17,50 euro voor. Dat is zonder verzendkosten en zonder lijst, die moet je er zelf bij zoeken.”

Oma Miet STIKverliefd borduren go with the vlo

Oma Miet denkt niet in hokjes. Homo, lesbo of hetero, het is allemaal liefde.

Miet STIKverliefd borduren homo lesbisch go with the vlo

De wereld kan meer van deze fantastische grootmoeders gebruiken.

Miet zoenende meisjes borduren go with the vlo

Miet maakt ook stelletjes van verschillende kleuren. U vraagt, zij borduurt.

STIKverliefd borduren gays go with the vlo

Oude traditie in een 21e-eeuws jasje. Ze redt het niet alleen. Wie weet raad?

In een weekend waarin we opnieuw werden opgeschrikt door twee anti-homoincidenten, ditmaal in Dordrecht, is het nieuws over oma Miets borduurwerken een welkom lichtpunt. Zo kan het gelukkig ook. Toch is er één probleem: het lijkt wel alsof de halve wereld een ‘Miet Original’ in huis wil hebben. Het aantal bestellingen loopt na één dag al in de honderden. Willem: “Onze superoma Miet is overspoeld met hartverwarmende reacties op haar borduursels! Ze is helemaal overdonderd. Ze heeft naald en draad meteen opgepakt, maar alle bestellingen kan ze alleen niet aan. Daarom stoppen we nu even met bestellingen aannemen om het overzicht te bewaren. We werken eerst de lijst af van mensen die zich al hebben gemeld.”
Oma Miet kan zelf maximaal drie borduurwerken per week fabriceren, dus ze heeft hulp nodig. Ik zat te denken: Go with the Vlo heeft iedere maand meer dan 40.000 bezoekers. Daar moeten toch wel enkele borduurgiganten tussen zitten, die eventueel willen bijspringen?

Weten wanneer je weer bij oma Miet kunt bestellen of wil je haar een berichtje sturen? Neem dan contact op via de Facebook-pagina STIKverliefd.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , ,


Over de auteur2 Responses to Stikverliefd op de borduursels van oma Miet

  1. Karin says:

    Ik wil best helpen en meeborduren.
    Hoe gaan we dit organiseren, want ik woon niet in de buurt. Vr grt Karin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑