...

Lelijk ding

Gepubliceerd op 16 december, 2014 door Danny Post

0

Stille nacht, melige nacht

Vergeet Mariah Carey, Wham, en Band Aid 1 t/m 894. In de bakken van de kringloop zijn genoeg foute kerstplaten te vinden waarmee de sfeer er pas écht goed in komt. Tien classic albums die een vrolijke verstikkingsdood tijdens het kerstdiner garanderen.

1. This Christmas
Wat John Travolta en Olivia Newton-John onder de boom aantroffen? Een stel sappige fillerwangen plus Playmobil-pruikje! Het Grease-duo maakt er een plastic fantastic kerst van. Terwijl Olivia in de keuken nog wat vulling uit de kalkoen steelt om haar hoofd verder te pimpen, verdwijnt John naar het bos om te cruise…eh een extra boom te halen. Zó gezellig!

Olivia Newton-John John Travolta kerstplaat

Olivia en John mijden brandende kaarsen, want dan smelten hun wangen en pruik.

 
2. Merry Christmas with the Mom and Dads
Dit knusse tafereel roept zoveel vragen op. Is mom een kerst-sletje en liet ze zich onder de mistletoe door maar liefst drie mannen bezwangeren? Of is ze een heilige en fungeerde ze als draagmoeder voor Aad en Theo, haar gay buurjongens met een kinderwens? Manlief Ger boeit het in elk geval weinig. Hij staat te trappelen om zijn nieuwe buttplug uit te pakken.

Merry Christmas with mom and the dads

“Kijk Monica Lewinsky, ook ik heb een blauwe vlekkenjurk!”

 
3. Weihnachten mit Heino
Kerst vieren met de intens enge Duitse schlagerzanger is geheel op eigen risico. De serial killer blik in zijn ogen verraadt dat hij zojuist fluitend zijn buurvrouw in stukken zaagde en bij wijze van voorgerecht haar dijbeen verorberde (de rest vroor hij in). Zijn volgende gang? Mmmmm….wat dacht je van jouw lever in een heerlijke cranberrysaus? Afgeblust met een goed glas Chianti?

Weihnachten mit Heino

Glühwein? Heino drinkt liever een glas van jouw warme bloed.

 
4. ‘Twas The Night Before Christmas
Iedereen die de film Behind the Candelabra over Liberace heeft gezien weet dat de kitschpianist dól was op sterretjes. Dus dat hij in 1964 pingelde over kerststerren en ander gezelligs mag geen verrassing heten. Gekleed in dertig dode zeehonden mijmert hij over zijn ideale kerst. De afgetrainde herdertjes lagen bij nachte, zij lagen bij nacht bloot in mijn bed…

Liberace kerstplaat

Ook in de darkrooms van L.A. zette Liberace graag een boompje op.

 
5. This Ain’t No White Christmas!
Geen eenzame kerst voor Rudy Ray Moore. Deze retro player weet hoe je er een gezellige hete boel van moet maken. Gelukkig vond hij in zijn favoriete stripbar De Tochtige Hinde vijf gelijkgestemde zielen. Blijft alleen de vraag: wie mag er na het diner op Rudy’s ferme piek zitten? Of gunt hij de dames ieder een kwartiertje? Dat zou een mooie kerstgedachte zijn!

Rudy Ray Moore X-Mas

Last Christmas I gave you a beurt.

 
6. I know what he wants for Christmas…
Cadeaustress, hou op schei uit, Kay Martin weet er alles van. Ze wilde twee prachtige kerstballen inpakken, maar niks paste. Zó gek. Godzijdank verkocht de HEMA wel feestelijk tepellint. Zo laat je nog iets aan de verbeelding over en blijft het stijlvol. Koud is het wel hoor. Hopelijk haasten de jingle balls van haar vent zich snel huiswaarts om haar op te warmen.

Kerstplaat Kay Martin

Kerst is volgens Kay de mooiste tiet van het jaar.

 
7. Klappa på!
De Zweedse Thore Skogman weet waar kerst voor staat: vreten op aarde! Verleidelijk zwaait hij met zijn bloedworst. Wie komt er een hapje nemen? Hij heeft genoeg in huis om twintig Marc Vanderlindens te voeden. Probleem is wel dat er door de torenhoge slagersrekening nul geld overbleef voor een kerstboom. Gelukkig bood een struik naast het hondenuitlaatveldje uitkomst.

Thore Skogman kerstplaat
 
8. The Night Before Christmas
Deze dagen zijn zwaar voor recovering alcoholic David Hasselhoff. Als de verleiding opspeelt om een Glühwein-douche te nemen, zijn z’n auto KITT en Baywatch-collega Pam Anderson er niet om hem te redden. Maar hij is niet de enige met zuipneigingen. Bij het horen van zijn kerstschlagers grijpen ook wij naar de fles. Gelukkig heeft David er genoeg voor ons in huis.

kerstplaat David Hasselhoff The Night Before Christmas

“Kerst is voor mij…comazuipen met Bonnie St. Claire.”

 
9. Happy Holi-dee
Huh? Bleef Lenny Dee met z’n baard achter een schoorsteen hangen? Nee hoor, hij had gewoon een top holi-dee: waarom niet kaal gaan met kerst? Zo schraap je tien jaar van je leeftijd af. En waarom niet, nu hij toch bezig was, drie hondjes boeken als helpers? Gooi er een paar blikjes Redbull in en ze doen qua trekkracht niet onder voor rendier Rudolf. Gaan met die arrenslee!

Lenny Dee kerstplaat

Lenny werd vaak verward met zijn grootmoeder.

 
10. Mr. Hankey’s Christmas Classics
Wat doe je de dag na kerst? Precies. Je brengt een dampend toiletbezoek. Om je darmen wat op weg te helpen poepten de makers van South Park dit kerstalbum eruit. We hebben een donkerbruin vermoeden dat je hem nog niet in de kast hebt staan, maar ga op zoek. De liedjes vormen een aangename diarree van gezelligheid. Wel goed je boxen afvegen als je klaar bent.

Mr-Hankey-S-Christmas-Classics-cover

“Yo, ook zo de schijt aan die kerstdagen?”

 
Deel dit artikel!
Facebooktwittergoogle_plusmail

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑