...

Retro-tic De Poppetjesshop Gorinchem tweedehands Playmobil speelgoed go with the vlo

Gepubliceerd op 31 maart, 2019 door Danny Post

1

Superadres voor tweedehands Playmobil

Playmobil viert dit jaar zijn 45e verjaardag. Zoek je nog oude poppetjes of een complete set van het Duitse speelgoedmerk? Bij De Poppetjesshop heb je een hoge kans van slagen.

Sinds 1974 groeiden vele generaties op met de huizen, kastelen, circussen en piratenschepen van Playmobil. De creatie van de Duitse ontwerper Hans Beck (1929–2009) is onverwoestbaar. Inmiddels is er een bloeiende handel in oude Playmobil ontstaan. Verzamelaars azen vooral op de middeleeuwse gebouwen en westernsets uit de late jaren zeventig. Deze brengen op beurzen een hoop geld op, helemaal wanneer ze nog in hun originele dozen zitten.
De Poppetjesshop, een combinatie van een webshop en een fysieke winkel in Gorinchem, verkoopt de mooiste tweedehands speelsets en losse poppetjes. Eigenaresse José Euser rolde er toevallig in. “Het begon twaalf jaar geleden toen mijn eigen kinderen klein waren. Voor onze oudste zoon, destijds vier, kocht ik op Marktplaats een grote bak tweedehands Playmobil. Helaas had hij er weinig mee. Omdat ik het zonde vond om de Playmobil weg te gooien, zocht ik de setjes uit en zette ze weer op Marktplaats. De vraag verbaasde mij, alles was redelijk snel verkocht. Ik kreeg het idee om in oude Playmobil te gaan handelen. In 2011 startte ik de webshop en twee jaar geleden kwam daar de fysieke winkel bij.”

Vintage Playmobil jaren zeventig De Poppetjesshop go with the vlo

In Nederland was Playmobil vanaf het begin een grote hit.

De Poppetjesshop Gorinchem tweedehands Playmobil go with the vlo

De Poppetjesshop is een paradijs voor jong en oud.

De Poppetjesshop tweedehands Playmobil go with the vlo

Zo goed als nieuw. Alle sets zijn schoon en compleet.

“Mijn focus ligt op Playmobil van de laatste vijftien jaar,” aldus José. “Ik heb echter ook sets uit de begintijd, sommige zijn wel dertig of veertig jaar oud. Alles is keurig uitgezocht en de sets zijn weer compleet gemaakt. Bovendien worden er bijna elke week nieuwe dingen toegevoegd.” Het assortiment losse poppetjes is groot. “Hier is een hoop vraag naar. Ook vanuit onverwachte hoek. De poppetjes worden namelijk gebruikt bij verschillende therapieën. Onder meer coaches, psychologen en maatschappelijk werkers weten mij feilloos te vinden.”

De Poppetjesshop Gorinchem Playmobil bruidspaar go with the vlo

Klaar voor hun grote Playmobil-dag.

De Poppetjesshop Gorinchem vintage Playmobil winkel go with the vlo

De etalage van De Poppetjesshop lokt je naar binnen.

De Poppetjesshop Gorinchem oude Playmobil go with the vlo

Trek gekregen van al die snoepkleurtjes? In de winkel kun je ook echt snoepgoed kopen.

Hoewel de website makkelijk en gebruiksvriendelijk is, nodigt José iedereen uit om gezellig naar de fysieke winkel te komen. Daar verkoopt ze naast Playmobil in snoepkleuren ook echt snoep. “We zaten eerst op Burgstraat 27, maar in 2018 nam ik op nummer 21 in dezelfde straat een Oudhollandse snoepwinkel over. Deze bestaat al zo’n twintig jaar. Nu verkoop ik snoep en Playmobil onder één dak. Klanten vinden het een superleuke combinatie.”
De Poppetjesshop helpt ouders die niet de hoofdprijs willen betalen én mensen die kampen met een Playmobil-jeugdtrauma. Was er een set die je als kind niet kreeg, hoe erg je ook zeurde? Mogelijk is hij hier te koop. Kun je het eindelijk afsluiten.

De Poppetjesshop
Burgstraat 21
4201 AA Gorinchem
Tel. 06-22709635
depoppetjesshop.nl

Een korte versie van deze tekst stond gisteren in Volkskrant Magazine. Daarin deel ik elke zaterdag bijzondere objecten en adressen.

 

Vintage Playmobil catalogus jaren zeventig go with the vlo

Kinderen uit de jaren zeventig plozen deze brochure uit. Erna begon voor ouders het gezeur.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurOne Response to Superadres voor tweedehands Playmobil

  1. Ilke den bieman says:

    Koopt u ook playmobile op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑