...

Gespot België collage banken tweedehands

Gepubliceerd op 19 oktober, 2015 door Danny Post

2

Sweet 17: zeventien vintage banken voor jou

Ik ben helemaal bankengek vandaag. Op de site 2dehands.be spotte ik zeventien banken voor elke smaak en beurs. En een bank voor jou! En een bank voor jou! Iedereen een bank!!

1. Rood filmloeder
Kijk je graag filmklassiekers thuis? Doe het in stijl op deze originele ‘drive-in zetel’ uit de sixties. Bonus: er is genoeg ruimte voor twee XL-bakken popcorn. Prijs: € 200,-. Meer foto’s en info.

Rode filmbank

Wel uit de buurt van stieren houden.

 
2. Diva op de divan
Vier je innerlijke Garbo en ga deco. De kussens ogen als een rups iets te veel bladeren gegeten heeft, maar dat maakt dat je er heerlijk op kunt neerploffen. Prijs: € 150,-. Meer foto’s en info.

Art deco bank

Op deze comfy kussens wordt…zelfs…een…app..je…..lez…en…moei..l..ij..k. Zzzzz….

 
3. De Ster van je interieur
Het is de vraag of je op deze sixties bank van De Ster Gelderland lekker kunt chillen, maar je woonkamer wordt er wel een stuk sexier van. Mad Men chic! Prijs: € 950,-. Meer foto’s en info.

Rode bank De Ster

Ook leuk om gewoon naast te blijven staan en bewonderend naar te kijken.

 
4. In de beklaagdenbank
Top is deze meters lange antieke bank uit een rechtbank. Voordeel is dat je geen strafblad meer nodig hebt om erop te kunnen zitten. Mijn vonnis: kopen! Prijs: € 200,-. Meer foto’s en info.

Rechtbank bank tweedehands

Het is een grote misdaad als deze bank onverkocht blijft.

 
5. Wit en waanzinnig
Geen geld voor een Eames? Deze driezitter is ontworpen door zijn Europese tegenhanger Martin Stoll. Wees er snel bij, want anders kaap ik hem weg. Prijs: € 1.350,-. Meer foto’s en info.

Witte bank tweedehands

De zitting wel vermijden met een nieuwe donkerblauwe jeans…

 
6. Coole rotan rakker
Even rechtop zitten en opletten nu. Met een paar goeie kussens erop kan dit rotan bankje de hit van je tuin of serre worden. Doe een leuk bod en hij is vandaag van jou. Meer foto’s en info.

Rotan bank vintage

Houten reet? Rotan reet!

 
7. Sex on the beach… eh couch
Zo’n cocktail sofa uit de fifties vraagt om een drankje. Ondanks al het geborrel dat erop plaatsvond, is de originele stof nog in prima staat. Proost! Prijs: € 750,-. Meer foto’s en info.

Bruin bankje design

“Vinden jullie mij niet hipperdehips?”

 
8. Dat is nog ’s goedkoop zitten
Je eerste reactie is vast: “Blehhh, bejaardenkleur.” Maar kijk beter en je ziet een seventies kanjer die met zijn chromen poten stevig op de grond staat. Prijs: € 20,- (!!). Meer foto’s en info.

Beige bank tweedehands

Pimp hem met felle kussens of stoffeer hem gewoon opnieuw.

 
9. Fit for a queen
Dé bank voor elke polder Marie-Antoinette met ambitie. Ik vermoed dat iemand snel haar hoofd verliest bij het zien van de prachtige zijden bekleding. Prijs: € 350,-. Meer foto’s en info.

Marie Antoinette bankje tweedehands

“Geachte leden van de Staten-Generaal…” Met deze troon wordt elke dag Prinsjesdag.

 
10. Maar dokter wat doet u nu?
Last van een ingedut sexleven? Met deze wachtkamerbank in huis kun je heel gezellig doktertje spelen. “Kleedt u zich alvast maar uit, ik kom zo bij u.” Prijs: € 250,-. Meer foto’s en info.

Wachtkamer stoelen 1980 tweedehands

Een horizontaal onderzoek wordt op deze designbank van Gerd Lange wel moeilijk.

 
11. Beest van een bank
Geproduceerd door Ligne Roset is deze bruut niet voor angsthazen. Hij domineert je huiskamer volledig. Maar ach, lekker belangrijk. Beestachtig mooi! Prijs: € 2.200,-. Meer foto’s en info.

Bankstel design vintage

De T-Rex onder de banken.

 
12. Ssssst, dit is echte Jugendstil
Het houtsnijwerk is Jugendstil op en top. Zo onder de indruk dat je er matching fauteuils bij wil? Je hebt geluk, die heeft de verkoper ook. Plus nachtkastjes. Vrij bieden. Meer foto’s en info.

Jugendstil bank België vintage go with the vlo

Wat dit precies is? De verkoper heeft het er nog maar even bijgezet.

 
13. Afdankertje van 007?
Florence Knoll ontwierp de tofste banken en het loont om te investeren om in een van haar vroege sixties creaties. Maak het Bond in je huis, héél Bond. Prijs: € 1.700,-. Meer foto’s en info.

Vintage bank tweedehands

Helaas zitten er ook twee nullen en een zeven in de verkoopprijs. En een één.

 
14. Wie Bied(ermeier)t?
Hoewel dit bankje stamt uit 1820 komt er nog steeds muziek uit. Voor Biedermeier hoef je geen casa di André Rieu te hebben. In een loft shinet hij net zo hard. Prijs: € 495,-. Meer foto’s en info.

Biedermeier bankje antiek 1820

Ploink, ploink, ploink, neem plaats.

 
15. Kromme zoveelzitter
In de jaren zeventig waren ze niet zo rechtlijnig als het op zitmeubels aankwam. Zin om in je woonkamer gezellig uit de bocht te vliegen? Nu kan het! Prijs: € 250,-. Meer foto’s en info.

Bocht bank seventies tweedehands

En hij is helemaal opgeknapt tot aan de kleinste schroefjes toe.

 
16. Multifunctioneel loungen
Ook geen kleintje is dit Jugendstil-meubel. Hoor ik je nu zeuren dat jouw hal te klein is om zoiets fraais te herbergen? Eh, weleens van verhuizen gehoord? Vrij bieden. Meer foto’s en info.

Jugendstil bank spiegels

Dak erop en je hebt een huis.

 
17. Sitting together apart
De bank van Martin Visser is geknipt voor mensen met intimiteitsissues. Goed nieuws: er zitten twee fauteuils bij voor wie nóg meer afstand wil bewaren. Prijs: € 1.995,-. Meer foto’s en info.

Bankstel en fauteuils vintage

Er kan ook nog -heel veilig- een tafel tussen.

 

Blij geworden na het zien van alle banken? Het loont sowieso om eens flink rond te speuren op 2dehands.be. Het aanbod is super en de prijzen net als de Belgen zelf: heel vriendelijk.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteur2 Responses to Sweet 17: zeventien vintage banken voor jou

  1. Linda says:

    Heeft u het Jugendstil bankje nog op foto 12 ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑