...

Opknappertje Opknappertje Friesland Holwerd woning banner

Gepubliceerd op 27 september, 2015 door Danny Post

0

Te koop: Fries liefdesnestje voor 49.000 euro

In Friesland staan genoeg voordelige huizen te koop. Loop met ons door dit oude stulpje in het dorp Holwerd. Het is geknipt voor lovers die snakken naar rust, ruimte en regelmaat.

Holwerd, we hadden er eerlijk gezegd nog nóóit van gehoord. Ook de gemeente Dongeradeel waar het dorp onder valt, zei ons niets. Maar de betekenis van beide namen was wel meteen duidelijk: dit was Fries voor ‘ver weg’. Een snelle zoektocht op internet maakte duidelijk dat ons vermoeden juist was. Holwerd ligt in het noordelijkste deel van Friesland, vlakbij Dokkum.

Opknappertje woning Holwerd

Word dit jouw nieuwe buurtje? De buren zullen je een ouderwets welkom heten.

Huis te koop Holwerd

Holwerd (kruisje) het einde van de wereld? Nee, het begin van een nieuw en rustiger leven!

Holwerd woning te koop woonkamer

Koud tijdens het klussen? Stook het binnen lekker warm door deze meubels in de haard te gooien.

Holwerd woning te koop keuken

Eerste Kastjeshulp. De keuken moet flink worden gereanimeerd.

Is dat erg? Ligt eraan wat je zoekt. Wie de hectiek en stress van de Randstad beu is, komt in het pittoreske dorpje helemaal tot rust. Hier word je niet in een wurggreep gehouden door flats en snelwegen, maar ben je aan alle kanten omringd door de natuur. Je zit zo hoog in de nok van Nederland dat Ameland en Schiermonnikoog zelfs op wadloopafstand liggen.

Eigen klushuis en interieur
Het huis dat we in Holwerd voor je vonden, staat in de rustige straat Hegebuorren in de oude dorpskern. Je hoeft maar even om je heen te kijken om te beseffen dat hier de afgelopen eeuwen weinig is veranderd. Alle woningen barsten van het karakter en dat geldt ook voor nummer 14. Gebouwd in 1906 en 140 m2 groot, heeft dit optrekje alles in huis om een perfect liefdesnestje te worden voor twee tortelduifjes: een sfeervol balkenplafond in de woonkamer, houten vloeren, een haard waar je knus voor kunt kruipen en er is op de eerste verdieping zelfs een beschut dakterras waar je –the village scandal!– naakt kunt zonnen.

Holwerd woning te koop woonkamer gang

Even door die Seats and Sofas gedrochten heenkijken. Toe, je kunt het.

Opknappertje Holwerd woning dakterras

Op dit dakterras zit je geen uitlaatgassen te happen.

Holwerd woning te koop zolder

Starters met een kinderwens hebben genoeg babyruimte.

Holwerd omgeving woning te koop

Puur natuur. Stel je voor: nooit meer in de file staan…

Het huis dient volledig gemoderniseerd te worden, maar door de vraagprijs van 49.000 euro hoeft dit geen financieel drama te zijn. En zo’n primitieve hut is het ook weer niet. De woning is deels voorzien van dubbele beglazing en heeft centrale verwarming. Oh, vergeten we bijna nog te zeggen dat er in totaal drie slaapkamers zijn. Dus wanneer al die romantische avondjes voor de haard gevolgen krijgen, heb je genoeg ruimte om een roze of blauw paradijsje te creëren.

Tjerk Dijkstra Makelaardij
Tel. 0511-424707
tjerkdijkstra.nl

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

Tags: , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑