...

Tip! Terug naar Toen 2019 Veluwsche Stoomtrein Maatschappij go with the vlo

Gepubliceerd op 5 september, 2019 door Danny Post

0

Terug naar toen met een oude stoomtrein

Op 7 en 8 september organiseert de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) weer het stoomtreinfestival Terug naar Toen. Jezelf in een oude Hollywood-film wanen? Hop on board!

Foto’s: Veluwsche Stoomtrein Maatschappij

Terug naar Toen (traditiegetrouw ieder jaar tijdens het eerste volle weekend van september) is het grootste stoomtreinfestival van Nederland. Leuk voor de echte fanaten, maar ook voor mensen die gewoon zin hebben in een nostalgisch dagje uit. Twee dagen lang kun je in stijl over de Veluwe tuffen met talloze stoomlocomotieven van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij en de Stoom Stichting Nederland, plus enkele Nederlandse historische diesellocomotieven. Samen verzorgen zij een intensieve dienstregeling over de gehele Koningslijn tussen Apeldoorn en Dieren. Er rijden pendeltreinen tussen Apeldoorn en Beekbergen, tussen Beekbergen en Loenen en tussen Loenen en Dieren. Een onvergetelijke ervaring voor jong en oud.

Terug naar Toen stoomtreinen go with the vlo

Tijdens Terug naar Toen kunnen treinliefhebbers even lekker stoom afblazen.

Terug naar Toen stoomtreinen Piet Paulusma go with the vlo

Zowel kleine kinderen als SBS-weermannen raken betoverd door al die stoere locomotieven.

Terug naar Toen Veluwsche Stoomtrein Maatschappij go with the vlo

Ik heb zelf ook een aantal ritten meegemaakt en vond het geweldig.

Terug naar Toen stoomtreinen locomotief go with the vlo

Die grote zwarte monsters blijven indrukwekkend.

Op de festivalterreinen rondom de stations in Beekbergen en Loenen vind je verder een variatie aan (kinder)attracties en vele bezienswaardigheden op het gebied van stoom en spoorwegen. Zo zijn er stoomwalsen, modeltreinen en verkoopstands met souvenirs, boeken en DVD’s.
Dagkaarten zijn te koop bij de ingangen van de festivalterreinen in Beekbergen en Loenen (pinnen mogelijk), op station Apeldoorn bij de conducteur op het VSM-perron en vanaf de stations Dieren en Eerbeek bij de conducteur in de trein. Volwassenen betalen 19,50, kinderen
(4 t/m 11 jaar) 14,50 euro. Voor dit geld krijg je toegang tot beide festivalterreinen en kun je de hele dag onbeperkt met alle stoomtreinen reizen. Goedkoper dan de NS!

Alle informatie en vertrektijden vind je op stoomtrein.org.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑