...

Gespot Marktplaats rondje tweedehands go with the vlo banner

Gepubliceerd op 22 februari, 2016 door Danny Post

0

10 keer gevonden op Marktplaats

Ik begin de week met een rondje Marktplaats. Er worden weer genoeg vintastische spullen te koop aangeboden. Van originele winkelvitrines en palissander wandkasten tot oude LEGO en reisposters. Ik selecteerde tien top aanbiedingen voor je (en een beetje meer).

1. Gispen staande lamp
Onlangs beging ik tijdens een huisontruiming de blunder om de kap van een soortgelijke lamp weg te gooien. Zonder mijn fout goed te praten (oké, een beetje): ‘onthoofd’ is deze staande lamp van Gispen net een stukje strakker. Alsof het altijd zo moest zijn. Wat je ook doet met de kap, houden of eraf halen, mooi blijft hij. En het feit dat de verkoper biedingen accepteert vanaf 40 euro, motiveert nog eens extra om hem in huis te halen. Klik hier voor de advertentie.

Gispenlamp Marktplaats vintage go with the vlo

Nog steeds een trauma: ik gooide de kap weg omdat ik dacht dat hij er niet op hoorde…

 

2. Gele space fauteuils
Niet bang van kleur in je huis? Dan zijn deze felgele fauteuils iets voor jou. Het skai leer is nog netjes, dus ze lijken als nieuw. Dit blije duo kost 750 euro. Je kunt ze niet los kopen, maar waarom zou je dat ook willen? Zet ze naast elkaar, klap ze achterover en jij en je vriend(in) kunnen net doen alsof het 1969 is en jullie in de Apollo 11 naar de maan worden geschoten. That’s one small step for a man, one giant leap for your interior. Klik hier voor de advertentie.

Gele stoelen voorkant vintage Marktplaats go with the vlo

Bam! Om deze kanjers kan niemand heen.

Gele stoelen skai achterkant Marktplaats go with the vlo

Werden ze uit een sixties ruimteraket gesloopt?

 

3. Oude reisposters
Een reisposter vrolijkt elk interieur op. Dat weten verkopers en handelaren ook, dus meestal zijn ze behoorlijk prijzig. Op Marktplaats duiken ze al helemaal weinig op. Maar je hebt geluk deze week. Er zijn twee oude posters, één van de Holland Amerika Lijn en één van de KLM, te koop. Op de eerste kun je vrij bieden, bij de tweede staat het irritante ‘prijs nader overeen te komen’. Afdingpet opzetten en gewoon ervoor gaan. Klik hier en hier voor de advertenties.

Vintage reisposters Marktplaats go with the vlo Holland Amerika Lijn KLM

Vroeger kon je je benen nog languit strekken in het vliegtuig.

 

4. Vintage winkelvitrines en blikken
Als iemand die een antieke toonbank in zijn woonkamer heeft staan en die gebruikt als dressoir, ken ik de aantrekkingskracht van oude winkelmeubels en -objecten. Er kleeft zoveel historie aan ze, maar ze zijn ook nog eens verschrikkelijk goed gemaakt. Ook winkeltje spelen? Dat kan met deze twee vitrinekasten. De verkoper heeft tevens Van Nelle blikken in de aanbieding om de kruidenierssfeer extra op te roepen. Klik hierhier en hier voor de advertenties.

Vintage vitrinekast tweedehands Marktplaats Go with the vlo

Mag ik afrekenen? Deze 75 centimeter brede vitrinekast is een topstuk.

Marktplaats vintage Van Nelle blik vitrinekast go with the vlo

Welkom bij Van Nelle. Hier gelden geen vaste prijzen. Je mag vrij bieden.

 

5. Antieke teddybeer
Antieke teddyberen, ik kan er op een rommelmarkt nooit aan voorbij lopen. Ze hebben een heel leven achter de rug, waarover ik alles zou willen weten. Ze zullen het me nooit kunnen vertellen, maar dat mysterie is misschien ook wel een deel van de aantrekkingskracht. Deze 72 centimeter lange kerel kijkt een tikje verdrietig. Hij heeft liefde nodig. Wie wrijft er over zijn met stro gevulde buikje en laat hem weer knorren van geluk? Vrij bieden. Klik hier voor de advertentie.

Antieke teddybeer Marktplaats vintage go with the vlo

“Ik verlang zo naar twee troostende armen om me heen.”

 

6. Palissander wandkast
Wat deze palissander wandkast onderscheidt van de miljoenen andere palissander kasten die je op veilingsites vindt? De witte accenten. Ze laten het donkere hout er nog meer uitspringen, maar zorgen er tegelijkertijd voor dat de kast niet te massief oogt. De houtnerf tekening is schitterend, maar daar betaal je wel voor. De vraagprijs bedraagt 475 euro. Gelukkig krijg je er voor dat geld wel je eigen seventies thuisbarretje bij. Klik hier voor de advertentie.

Palissander wandkast witte lades vintage go with the vlo Marktplaats

Deze kast haalt graag een wit voetje bij je.

Palissander wandkast barretje Marktplaats go with the vlo

Altijd happy hour. De bar is klaar om gevuld te worden.

 

7. Art deco *kuch* bankstel
De verkoper lijkt zelf een beetje in de war door de schoonheid van de bank. Hij omschrijft hem als art deco en zegt dat hij gemaakt werd in de jaren vijftig. Zo’n twintig jaar te laat dus. Maar ik moet niet zeuren. Deze velours driezitter is een beauty en nog puntgaaf. De prijs is met 600 euro aan de hoge kant, maar misschien is er iets vanaf te praten. Let op: vanwege een verhuizing zette de verkoper nog veel meer fraaie designspullen in de etalage. Klik hier voor de advertentie.

Art deco bank tweedehands go with the vlo

Eenvoud siert de woonkamer, uit welk decennium deze bank ook komt.

 

8. Vakantievilla LEGO 6349 
Vintage bouwsets van LEGO zijn hot, maar niet altijd makkelijk te vinden. Veel kinderen haalden ze uit elkaar en de steentjes verdwenen in tonnen en opbergkisten. Deze villa uit 1988 is een uitzondering. Jammer genoeg zonder de doos, maar hij is compleet, de bouwtekening zit er nog bij en hij is superschoon. Koop een stukje van je jeugd terug. Ik heb zelf een paar van die sets op een plank staan en dat ziet er hartstikke gezellig uit. Prijs: 25 euro. Klik hier voor de advertentie.

LEGO 6349 villa bouwset vintage 1988 go with the vlo

In de zomer van 1988 vierden LEGO-gezinnen hier vakantie.

LEGO 6349 villa achterkant 1988 bouwset go with the vlo

Wel lastig om naar de slaapkamer te komen, zo zonder trap.

 

9. Groene hutkoffer
Ongeveer een jaar geleden schreef ik over mijn liefde voor hutkoffers. Die liefde is voor eeuwig, want ik ontdek steeds weer nieuwe modellen en kleuren. Zoals deze groene bink van 80 euro. Door de sublieme knalkleur vergeet je het ontbreken van originele reislabels. De oorspronkelijke eigenaar hoefde nooit te bang te zijn dat hij hem tussen alle andere bagage uit het oog zou verliezen. Jouw nieuwe, biologisch verantwoorde koffietafel? Klik hier voor de advertentie.

Hutkoffer knalgroen vintage Marktplaats go with the vlo

En we noemen hem de Hulk.

 

10. Bronzen beelden
Sinds ze in de twenties werden gegoten door de Italiaanse kunstenaar Parentani, zijn de bronzen Pierrot en zijn vriendin geen dag van elkaar gescheiden geweest. Ze dansten door de afgelopen decennia heen. Toch is er van al die wilde dagen en nachten niets te merken, want op hun groene patina zit amper een krasje. Prijs is nader overeen te komen, maar de verkoper is een Belg en mijn ervaring is dat onze zuiderburen zeer schappelijk zijn. Klik hier voor de advertentie.

Bronzen beelden Pierrot en vriendin België Marktplaats go with the vlo

Laat je niet bedriegen door hun ranke figuurtjes. Dit duo weegt 7,5 kilo.

Bronzen beelden Pierrot art deco België Marktplaats go with the vlo

“Maar onze verzending is gratis!”

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑